40 de lucruri pe care nimeni nu ți le spune despre sarcină

DE REŢINUT!

Bebelușul tău (din burtică, evident) obișnuiește să doarmă ziua și să aibă activitate noaptea, astfel încât este posibil să îți țină de urât în nopțile de insomnie.

Schimbări ciudate ale corpului, emoții și hormoni, nenumărate căutări pe Google, toate acestea și multe altele sunt perfect normale în timpul sarcinii. Perioada în care îți porți bebelușul în pântec este pe cât de frumoasă, pe atât de surprinzătoare. Cu toate acestea, nu este totul numai lapte și miere. Există unele lucruri pe care nu ți le va spune nimeni. Iată care sunt acestea.

  1. Vei începe să vezi alte femei însărcinate peste tot. Brusc, îți vor strage atenția.
  2. Oamenii din jurul tău vor vorbi despre corpul tău și despre toate schimbările care apar. Și o vor face cu voce tare.
  3. Vei primi sfaturi nesolicitate din partea unor străini, dar și comentarii despre cafeaua pe care o ai în mână sau despre data la care este preconizată nașterea.
  4. Oamenii vor vrea să-ți atingă burta fără să îți ceara permisiunea. Nu uita, poți oricând refuza acest lucru.
  5. Este indicat să eviți pantofii cu șireturi. În ultimul trimestru îți va fi practic imposibil să te apleci pentru a te încălța.
  6. Pregătește-te să răspunzi la aceleași întrebări de mai multe ori pe zi.
  7. Sarcina reală nu seamănă cu tot ce vedem pe rețelele de socializare.
  8. Somnul va deveni treptat o amintire.
  9. Sutienul este o adevărată necesitate pe perioada sarcinii. Cele mai utile sunt modelele cu susținere amplă, special concepute pentru gravide.
  10. Spre finalul sarcinii (uneori mai devreme), sânii tăi vor produce colostru (prima formă a laptelui produs de glandele mamare).
  11. Sarcina probabil că va fi unul dintre ultimele concedii pentru o perioadă destul de lungă de timp.
  12. Uneori vei obosi atât de ușor încât vei adormi în orice circumstanțe.
  13. Bebelușul tău (din burtică, evident) obișnuiește să doarmă ziua și să aibă activitate noaptea, astfel încât este posibil să îți țină de urât în nopțile de insomnie.
  14.  
  15. Vei lua în greutate mai ușor decât îți imaginezi, iar kilogramele vor dispărea mult mai greu.
  16. Sarcina este momentul perfect pentru a-ți accepta corpul, rotunjimile, sânii mari și pofta de viață.
  17. Îți va fi aproape imposibil să te epilezi singură.
  18. Oamenii îți vor ceda aproape întotdeauna ultima prăjitură sau ultima felie de pizza.
  19. Nu este util să cumperi multe jucării pentru primele luni de viață ale bebelușului. Cel mic nici măcar nu poate distinge culorile în primele săptămâni.
  20. Toată lumea vorbește despre „a mânca pentru doi”, dar unele femei își pierd pofta de mâncare. Mai mult, nici nu este recomandat să mănânci pentru doi, mai ales dacă ești predispusă spre a acumula rapid kilograme.
  21. Picioarele tale vor crește. De cele mai multe ori femeile gravide observă o creștere cu aproximativ jumătate de număr.
  22. Mișcarea bebelușului în burtică nu este regulată. Uneori se mișcă mai mult, alteori mai puțin.
  23. Bebelușul simte gustul mâncării pe care mămica o mănâncă (prin intermediul lichidului amniotic).
  24. Greața este cel mai neplăcut simptom al sarcinii. Unele gravide suferă de această stare neplăcută de greață pe toată perioada sarcinii. Sperăm că nu este cazul și la tine!
  25. Simțul mirosului se va accentua uimitor de mult în primul trimestru de sarcină.
  26. Poate că ți-ai imaginat că vei avea mese nutritive la prânz în fiecare zi, dar de cele mai multe ori, vei pofti la cartofi prăjiți și batoane de ciocolată.
  27.  Buricul tău iese în afară și devine vizibil.
  28. Coastele tale se extind și își schimbă forma.
  29. Sarcina afectează pigmentul tenului. Deși cel mai probabil nu te aștepți să te pricopsești cu pistrui noi sau ca semnele existente să-și schimbe culoarea.
  30. Vei simți un gust metalic în gură. De obicei acesta este primul semnal pe care corpul îl dă legat de sarcină.
  31. Există așa numita tuse cronică a sarcinii. Acest fenomen este rar, dar există și este rezultatul relaxării hormonilor.
  32. În al treilea trimestru de sarcină îți va fi dificil să respiri. Asta deoarece bebelușul va ocupa o bună parte din abdomenul tău, iar plămânii tăi nu vor mai avea spațiu suficient pentru a se extinde.
  33. Cel mai probabil, te vei pricopsi cu hemoroizi.
  34. Ar trebui să profiți din plin de timpul rămas până la sosirea bebelușului, este momentul în care mai poți să fii egoistă și să te concentrezi exclusiv asupra ta și a partenerului tău. Faceți planuri spontane, leneviți, mergeți în excursii. 
  35. Fiecare sarcină e unică.
  36. Când ești gravidă, te gândești în permanență la ce vei avea nevoie pentru bebeluș – biberoane, hainele, scutece și jucării. Dar nimeni nu îți spune să te pregătești și pe tine. De exemplu, cumpără-ți suficientă crema pentru mameloane din lume înainte ca bebelușul să vină pe lume, pentru că nu vei vrea niciodată să rămâi fără.
  37. Nașterea este ca un test pentru care nu poți studia. Te poți pregăti pentru o mulțime de scenarii diferite, dar nu știți ce va fi la testul final.
  38. După naștere, toată atenția se va îndrepta spre bebeluș, iar mama va fi lăsată într-un con de umbră.
  39. Vei plânge mult; vei râde mult; vei fi nostalgică; vei fi fericită; vei fi tristă (uneori în aceeași zi).
  40. Nu multă lume îți va spune cât de minunate sunt mamele. Iar tu ești una dintre ele!

Produse recomandate

Like
Close
© Copyright 2021 Toate drepturile rezervate.
Close