6 situații care cauzează contracții în al treilea trimestru

DE REŢINUT!

Deshidratarea poate, de asemenea, declanșa contracțiile Braxton Hicks, așadar este important (și din acest punct de vedere) să te asiguri că ești hidratată pe tot parcursul zilei.

Numeri zilele până la data estimată a nașterii? Cu toate că mămicile primesc un reper temporal, data exactă a nașterii poate fi stabilită doar în cazul operației de cezariană. Contracțiile își vor face apariția în trimestrul 3 și chiar dacă nu sunt atât de puternice precum cele din travaliu, este important să cunoști cum unele dintre activitățile tale ar putea influența apariția contracțiilor.

1. Travaliul timpuriu

Travaliul prematur, care are loc înaintea săptămânii 36 de sarcină, în mod evident, va fi însoțit de contracții. Acestea vor fi resimțite ca o senzație de răsucire și strângere a peretelui uterin. Spre deosebire de contracțiile ocazionale, acestea nu dispar. Așadar, dacă observi un număr mare de contracții pentru o perioadă îndelungată (mai multe ore), atunci este recomandat să te adresezi de urgență unui medic. Travaliul prematur poate duce la nașterea prematură, care este legată de probleme de respirație fetală, greutate redusă la naștere, probleme de vedere și alte situații de nedorit.

2. Suprasolicitarea

Știm că ultimul trimestru poate fi destul de aglomerat, amenajarea camerei, cumpărăturile pentru bebeluș, pregătirea tuturor detaliilor consumă din puțina energie pe care gravidele o au. Cu toate acestea, suprasolicitarea ar putea determina uterul să înceapă contracții „false”, numite Braxton Hicks. Braxton Hicks sunt contracții practice care ajută corpul să se pregătească pentru naștere. Acestea dispar odată adesea ce ridici picioarele picioarele și după ce te odihnești. De obicei sunt sporadice, ușor inconfortabile și durează de la 30 de secunde la două minute. Nu este nevoie să te sperie contracțiile ocazionale Braxton Hicks; majoritatea femeilor le observă cândva după 20 de săptămâni de sarcină.

3. Deshidratarea

Deshidratarea poate, de asemenea, declanșa contracțiile Braxton Hicks, așadar este important (și din acest punct de vedere) să te asiguri că ești hidratată pe tot parcursul zilei. Așadar, data viitoare când apar contracțiile, bea un pahar mare cu apă. În mod similar, contracțiile apar și atunci când vezica urinară este prea plină, drept urmare nu amâna vizitele la toaletă.

4. Relații sexuale

Sexul este, de asemenea, responsabil pentru contracțiile Braxton Hicks. Cel mai probabil, orgasmenele determină contractarea uterului. Aceste contracții false ar trebui să dispară la scurt timp după ce au început. Ca întotdeauna, adresează-te medicului tău dacă devin mai lungi sau mai intense sau observi o periodicitate a acestor contracții

5. Complicații ale sarcinii

Dacă ai contracții dureroase și sângerări vaginale, trebuie să contactezi imediat medicul. Contracțiile care nu dispar sunt un semn al unei probleme. Chiar și în timpul travaliului, corpul tău îți va oferi o scurtă pauză între contracții, așadar dacă contracțiile tale nu se opresc, acest lucru ar putea indica existența unor complicații, cum ar fi ruptură uterină.

6. Travaliul

Nu în ultimul rând, cauza contracțiilor ar putea fi chiar venirea pe lume a bebelușului. Deși contracțiile pot începe neregulat, dacă bebe a decis să-și facă apariția, acestea vor începe în curând să dezvolte un ritm regulat. În plus, contracțiile vor fi mai lungi din punct de vedere al duratei. În majoritatea cazurilor, este recomandat să te îndrepți de urgență spre un spital odată ce contracțiile depășesc un minut, la o distanță de 4-5 minute.

Toate situațiile de mai sus pot determina apariția contracțiilor false, iar prin false înțelegem că aceste contracții nu vor duce la travaliu. Oricât de nerăbdătoare ai fi să-ți cunoști copilul, evită provocarea contracțiilor în mod voit.

Dezvoltarea vitală a fătului are loc chiar și în ultimele săptămâni de sarcină, iar inducerea travaliului în poate avea consecințe negative. Acestea fiind spuse, anumite mișcări (cum ar fi înclinările pelvine și așezarea pe o minge de naștere) pot ajuta la mutarea bebelușului în poziția corectă, ceea ce ar putea pune la dispoziție circumstanțe favorabile pentru naștere. A face sex, a te plimba și a acorda atenție posturii sunt activități care pot încuraja contracțiile. Discută cu mediul tău pentru a aprofunda informațiile despre contracțiile Braxton Hicks, dar și despre contracțiile reale, pentru a putea fi pregătită pentru marea zi: cea în care vei face cunoștință cu bebelușul tău.

Sarcina ta cum evoluează? Ai experimentat contracțiile Braxton Hicks? Hai pe Facebook pentru a putea discuta cu mai multe mame despre emoțiile din ultimul trimestru de sarcină!

Produse recomandate

Like
Close
© Copyright 2021 Toate drepturile rezervate.
Close