7 aspecte de reținut atunci când alegi hainele pentru copilul tău

DE REŢINUT!

Nou-născuții își petrec cea mai mare parte din timp dormind, așa că poți alege haine confortabile, cum ar fi un body-uri, compleuri, saci de somn și lenjerie. Din nou, este util să alegi haine care să fie ușor de îmbrăcat și de dat jos.

Ce poate fi mai drăguț decât hainele pentru copii? În culori vii și cu diverse imprimeuri, articolele vestimentare pentru mezinii familiei reprezintă o atracție atât pentru părinți, cât și pentru copii. Iată care sunt punctele de care trebuie să ții cont atunci când cumperi haine pentru cei mici.

1. Alege țesături naturale

Dincolo de cât de frumoasă este o hăinuță, ea trebuie să fie în primul rând confortabilă pentru ca bebelușul (sau copilul mai mare) să o poarte cu plăcere. Alege țesături naturale, preferabil organice, deoarece acestea sunt mai plăcute la contactul cu pielea și nu conțin substanțe chimice dăunătoare. Pielea copiilor este foarte sensibilă și predispusă la iritații prin orice expunere la substanțe agresive. Alegeți haine din bumbac care să fie prietenoase cu pielea și ușoare de purtat.

Majoritatea părinților sunt tentați să achiziționeze haine cât mai frumoase, la modă, strălucitoare și, de multe ori scumpe, pentru copilașii lor. Cu toate acestea, există momente în care acele ținute drăguțe au un alt preț decât banii, iar bebelușii sunt predispuși la erupții cutanate și alte iritații ale pielii. De cele mai multe ori țesătura hainelor este vinovată.

Bebelușii, în special nou-născuții, au pielea foarte sensibilă. Din acest motiv, atunci când cumperi haine pentru bebeluși, orientează-te spre spre articole din bumbac organic. Evită culorile strălucitoare, deoarece acestea pot conține agenți fluorescenți.

Hainele pentru bebeluși confecționate din materiale precum nylonul și poliesterul pot provoca disconfort la nivelul pielii din cauza incapacității lor de a prelua umezeala și de a regla temperatura corpului bebelușilor, astfel încât acestea să fie evitate.

2. Ține cont de anotimp

Când cumperi haine pentru copii, ia în considerare temperatura și starea vremii. Cumpără haine adecvate sezonului, iar dacă faci cumpărăturile în avans, ține cont de faptul că bebelușul ar putea să crească mai repede decât îți imaginezi. De exemplu, dacă faci o achiziție în ianuarie, îți recomandăm să alegi ceva potrivit pentru primăvară, deoarece hainele pentru iarnă nu vor mai fi potrivite pentru iarna următoare. Atunci când faci cumpărături online, citește cu atenție descrierile produselor pentru a obține informații despre țesăturile folosite.

3. Acordă atenție mărimilor

De cele mai multe ori, în cazul copiilor, este mai util să te ghidezi în funcție de mărimile hainelor și nu în funcție de vârsta copilului. Utilizează tabelele de dimensiuni pentru a alege hainele potrivite. Ține cont de faptul că îmbrăcămintea necorespunzătoare este la fel de inconfortabilă ca încălțămintea nepotrivită.

4. Cumpără haine ușor de purtat

De regulă, copiii au nevoie de ajutor pentru a se îmbrăca. Prin urmare, alege piese vestimentare ușor de purtat, dar și ușor de îmbrăcat. Încearcă să eviți bluzele cu guler îngust. Copiii tind să se sperie destul de ușor în momentul în care le este obturată vederea de haine. Alege îmbrăcămintea cu nasturi sau cu fermoar, care să poată fi îmbrăcată cu ușurință.

În cazul bebelușilor, este util să optezi pentru body-uri cu nasturi la nivelul umerilor sau cu închidere între picioare, acestea ușurând schimbarea scutecului.

5. Siguranța este pe primul loc

Atunci când cumperi haine pentru copii, siguranța este esențială, deși acest aspect este uneori trecut cu vederea.

Nu cumpăra și nu folosi haine pentru bebeluși cu decorațiuni precum arcuri, nasturi, flori sau alte elemente, deoarece acestea reprezintă un real pericol de sufocare. Dacă un articol vestimentar este totuși înfrumusețat cu decorațiuni, acestea trebuie atașate ferm. De asemenea, evită să hainele cu șnururi, bretele sau curele, deoarece prezintă pericole de strangulare.

În ceea ce privește pijamalele, ar fi ideal dacă ai opta pentru țesături rezistente la foc, în special pentru bebelușii cu vârsta între 9-14 luni, aceștia fiind extrem de mobili în această etapă a vieții.

6. Stil și funcționalitate

Nou-născuții își petrec cea mai mare parte din timp dormind, așa că poți alege haine confortabile, cum ar fi un body-uri, compleuri, saci de somn și lenjerie. Din nou, este util să alegi haine care să fie ușor de îmbrăcat și de dat jos.

De asemenea, ia în considerare aspectul practic al hainelor. Rezistă dorinței de a cumpăra ținute adorabile de stradă dacă bebelușul ar beneficia mai mult de body-uri. În mod similar, nu e cazul să cheltuiești bani pe haine pe care bebelușul nu le va purta niciodată, cum ar fi diverse costume fanteziste. Unul sau două seturi pentru ocazii speciale sunt suficiente. Pentru nou-născuți, limitează numărul de articole vestimentare cumpărate, deoarece bebelușii cresc extrem de repede iar micuțul tău nu va avea când să le poarte.

În cele din urmă, alege haine rezistente, care să se comporte bine la multe spălări. Bebelușii au nevoie de mai multe ținute pe zi. De obicei, după fiecare hrănire sau schimbare de scutec este nevoie și de schimbarea hăinuțelor. Prin urmare, cumpără haine care nu necesită atenție specială la curățare, pentru a economisi timp și efort. Evită tricotul și lâna, deoarece acestea au nevoie de condiții speciale de spălare.

 7. Evită cumpărăturile impulsive

Știm că uneori shopping-ul este o terapie, însă recomandarea noastră este să eviți achiziția unui număr mare de articole într-o singură repriză de cumpărături. Ține cont de faptul că peste câteva luni hainele nu i se vor mai potrivit copilului. 

Te așteptăm în magazinul online BeKid cu o colecție generoasă de haine pentru copii!

Produse recomandate

Like
Close
© Copyright 2021 Toate drepturile rezervate.
Close