Alegerea unui cărucior pentru copii: 8 sfaturi utile

SFATURI UTILE

Criteriile de siguranță, designul căruciorului și accesoriile disponibile trebuie să corespundă cu necesitățile bebelușului, dar, în același timp, să ofere părinților cât mai multe beneficii.

Cumpărarea unui cărucior pentru copii poate fi o sarcină destul de complexă datorită multitudinii de modele existente pe piață la momentul de față. Criteriile de siguranță, designul căruciorului și accesoriile disponibile trebuie să corespundă cu necesitățile bebelușului, dar, în același timp, să ofere părinților cât mai multe beneficii. Vom vedea în continuare care sunt cele mai importante 8 aspecte demne de luat în considerare atunci când alegi un cărucior.

 

1. Bugetul disponibil

Un prim criteriu evident este bugetul pe care îl ai la dispoziție. Prețul are, de cele mai multe ori, o legătură directă cu materialele folosite și caracteristicile produsului. Carucioarele la prețuri ridicate se mândresc adesea cu rame din aluminiu, roți cu aer care absorb șocurile, dar și componente suplimentare, cum ar fi un coșul de depozitare. Un preț mai mic înseamnă de obicei un cadru din plastic.

Asta nu înseamnă că este nevoie să cheltuiești o sumă de bani care depășește bugetul familiei. În funcție de stilul de viață și de modul în care vei folosi căruciorul, poți beneficia de o calitate excelentă de la produse accesibile din punct de vedere al costului. Însă pentru a simplifica procesul de căutare, stabilirea bugetului este esențială.

2. Siguranța

Este extrem de important să folosești doar cărucioare care îndeplinesc toate criteriile de siguranță. Produsele comercializate în magazinele de specialitate trebuie să respecte standardele europene în materie de calitate și siguranță. Acestea sunt garantate prin certificarea  EN 1888:2012. Verifică întotdeauna, înainte de a achiziționa un cărucior, dacă produsul are această certificare. Studiază eticheta și manualul produsului, verificând dacă este notată mențiunea CE care atesta faptul ca acesta este conform standardelor impuse de Uniunea Europeană.

3. Recenziile produselor

Calitatea generală a căruciorului este cea mai importantă. Dacă este posibil, caută recenzii ale altor cumpărători referitoare la produsul ales. Majoritatea magazinelor online au secțiuni dedicate recenziilor și comentariilor, astfel încât îți poți face o idee mai clară despre caracteristicile reale ale fiecărui produs. Deși în cele mai multe cazuri găsești online descrieri ample ale caracteristicilor căruciorului, opiniile altor părinți pot scoate în evidență aspecte practice la care poate nu te-ai fi gândit. Acesta este unul dintre cele mai utile instrumente pentru a afla ce a funcționat și ce nu a funcționat pentru alte persoane.

4. Adaptabilitatea

Cărucioarele convertibile pot fi o investiție foarte bună. Există produse care pot fi utilizate din prima zi de viață a bebelușului, până când acesta ajunge la vârsta de 2-3 ani. De regulă, ele sunt echipate cu landou sau suport auto, putând fi utilizate în orice situație. De asemenea, posibilitatea de a înclina în cât mai multe poziții baza landoului va fi extrem de utilă pe măsură ce bebelușul crește.

5. Tipul căruciorului

Așa cum probabil știai, există mai multe categorii de cărucioare. Deși funcția de bază este aceeași, fiecare categorie este potrivită pentru anumite activități. Dacă obișnuiești să faci plimbări lungi în parc alături de bebelușul tău, orientează-te spre un cărucior sport. Dacă îți dorești un cărucior multifuncțional, pe care să-l utilizezi în orice situație, poți să alegi cu încredere un cărucior 3 în 1.

6. Spațiul de depozitare

Pentru o rezistență bună în timp, căruciorul trebuie depozitat în condiții optime, ferit de intemperii. Astfel, e important să ai în vedere spațiul disponibil pentru depozitare acasă. În mod similar, la alegerea scoicii auto, e nevoie să iei în calcul spațiul disponibil în mașină, dar și capacitatea portbagajului. Este important să te gândești în prealabil la spațiul de depozitare, fie că acesta este într-un garaj, hol sau debara. 

7. Cărucior cu scoică auto

Optează pentru un cărucior și o scoică auto. Aceasta este o modalitate bună de a economisi bani, nefiind nevoie să achiziționezi separat un scaun auto. Scoica auto se fixează inițial pe cărucior, iar când copilul este suficient de mare, se poate trece la utilizarea căruciorului standard. Scoica auto se poate folosi de la 0 luni până când copilul atinge greutatea de 13 kg și reprezintă un mod confortabil și sigur de a transporta bebelusul cu mașina sau pentru a fi folosită în timpul plimbărilor în parc.

8. Cumpără un cărucior adecvat vârstei

Nu toate cărucioare sunt potrivite pentru nou-născuți. Până când bebelușul nu poate să stea singur în șezut, nu este recomandat un cărucior foarte ușor din punct de vedere al greutății. De asemenea, pentru bebelușii sub vârsta de 6 luni trebuie să verifici dacă landoul poate fi fixat în plan orizontal. Foarte important în cazul nou născuților este să nu adaugi în landou așternuturi moi, cum ar fi pături sau perne, deoarece acestea pot crește riscul de sufocare.

Când cumpări un cărucior pentru un copil mai mare, verifică întotdeauna limita de greutate. Acest aspect este important pentru ca cel mic să se simtă confortabil, iar căruciorul să funcționeze în condiții optime. De cele mai multe ori, ai la dispoziție posibilitatea de a sorta produsele în funcție de vârsta copilului. Deși această funcție de căutare este extrem de utilă, acordă atenție și înălțimii copilului. Dacă bebelușul tău este mai voinic decât ceilalți copii de vârsta lui, ar fi util să te orientezi spre o categorie superioară.

În general, achiziționarea unui cărucior poate fi o decizie destul de complicată. Bugetul, tipul de cărucior și fiabilitatea generală sunt cele mai importante aspecte care vor influența decizia ta. Sperăm că lista de mai sus îți va fi utilă și te invităm să faci o vizită în magazinul online BeKid, unde am pregătit pentru tine o colecție de peste 3000 de modele de cărucioare pentru copii de toate vârstele.

Produse recomandate

Like
Close
© Copyright 2021 Toate drepturile rezervate.
Close