Avantajele spațiilor de joacă din lemn

DE REŢINUT!

Unul dintre multele lucruri minunate legate de spațiile de joacă ecologice este că oferă părinților posibilitatea de a-i învăța pe cei mici despre importanța protejării mediului înconjurător.

Despre beneficiile spațiilor de joacă se pot spune extrem de multe lucruri. Activitățile fizice în aer liber sunt importante atât pentru dezvoltarea fizică a copiilor, cât și pentru menținerea unui tonus mental bun și pentru diminuarea stresului. Deși spațiile de joacă pot fi construite din materiale diverse, astăzi ne vom concentra atenția asupra lemnului.

Echipamentele de joc din lemn devin din ce în ce populare atât în spațiile private, cât și în cele publice. Fie că vorbim de leagăne, sisteme de cățărare sau diverse alte produse, lemnul aduce o serie de avantaje uimitoare.

Lemnul este prietenos cu mediul înconjurător

Poate doar cei care au locuit până acum într-o peșteră nu cunosc situația critică a poluării de la nivel mondial. Din păcate, plasticul este unul dintre factorii care contribuie masiv la poluarea mediului înconjurător. Am amintit plasticul deoarece un număr semnificat de echipamente de joacă sunt fabricate din acest material. Dificultatea reciclării, alături de efectele nocive datorate procesului de fabricare afectează mediul și, indirect, aduc prejudicii sănătății noastre. Alegând echipamentele de joacă din lemn fabricate din surse durabile, vei face pași mici spre protejarea planetei pentru generațiile viitoare.

Unul dintre multele lucruri minunate legate de spațiile de joacă ecologice este că oferă părinților posibilitatea de a-i învăța pe cei mici despre importanța protejării mediului înconjurător.

Durabilitate excelentă în timp

În general, spațiile de joacă din lemn au o durată de viață de până la 10 ani. Așadar, un astfel de echipament poate fi companionul copilului tău pe toată durata copilăriei.

Majoritatea spațiilor de joacă sunt realizate din cherestea, în dimensiuni și grosimi diferite, care vor rezista testului timpului. Pentru a extinde și mai mult durabilitatea, componentele din lemn care sunt în contact cu solul pot fi echipate cu anumite cadre din oțel inoxidabil. 

Majoritatea furnizori de echipamente de joacă din metal sau plastic oferă o garanție de aproximativ 2-3 ani pentru componentele metalice vopsite, deoarece vopseaua își pierde adesea strălucirea ca urmare a intemperiilor. Deși spațiile de joacă din lemn își poate schimba nuanța în timp, acesta își va păstra caracteristicile și durabilitatea. În plus, îmbătrânirea naturală a lemnului demosntrează armonia cu mediul înconjurător. De cele mai multe ori, spațiile de joacă din lemn au o durată e viață de până la 10 ani.

O gamă largă de produse și modele personalizate

Dacă decizi să optezi pentru un spațiu de joacă din lemn, vei observa că există foarte modele din care poți să alegi. De la panouri pentru activități în aer liber, rame de cățărat și case și castele, la bucătării și cutii cu nisip- există ceva pentru toată lumea.

Studiile au demonstrat că cei mici preferă locurile de joacă care conțin materiale și forme naturale. Folosindu-și viziunea, copiii sunt capabili să-și imagineze scenarii de joc și să interacționeze mai mult în spații naturale.  

De ce spațiile de joacă din lemn sunt benefice pentru copii?

Fără îndoială, toate echipamentele destinate activității fizice în aer liber aduc o serie importantă de beneficii oricărui copil. Spațiile de joacă îi vor ajuta pe cei mici să exerseze abilitățile fizice, stimulându-le în același timp imaginația. 

Cu toate acestea, lemnul este unul dintre cele mai prietenoase materiale. Fiind natural, nu este supus unui proces chimic de fabricație, ceea ce îl aduce, din start, cu un pas înaintea altor materiale. Sigur, lemnul folosit pentru spațiile de joacă exterioare este tratat pentru a putea face față diverselor condiții meteo. Cu toate acestea, în cazul în care optezi pentru un spațiu de joacă din lemn, asigură-te că alegi un model în fabricarea căruia au fost folosite doar substanțe non-toxice.

Clădirile din lemn, cum ar fi căsuțele sau turnurile, vor permite copiilor să-și folosească imaginația și să exerseze jocul de rol, atât de util în dezvoltarea creativității. În plus, așa cum menționat la început, copiii au șansa de a învăța de mici care sunt materialele prietenoase cu mediul și ce putem face pentru a proteja planeta. Până la urmă, exemplul personal este cea mai puternică modalitate de a preda lecții importante micuților noștri, iar modul în care facem alegeri (chiar și în privința jucăriilor), le va influența dezvoltarea ulterioară.

Dacă argumentele de mai sus te-au convins să iei decizia de a achiziționa un spațiu de joacă din lemn, te invităm în magazinul online BeKid pentru a alege modelul potrivit pentru copilul tău!

Produse recomandate

Like
Close
© Copyright 2021 Toate drepturile rezervate.
Close