Baia bebelușului: de ce produse ai nevoie?

DE REŢINUT!

Este extrem de important să monitorizăm temperatura corpului nou-născutului pe tot parcursul procesului de îmbăiere, pentru a evita orice fel de probleme.

Momentul băii este extrem de interesant (și important) atât pentru nou-născuți, cât și pentru părinți. Dacă imediat după naștere este posibil ca bebelușul să nu fie foarte încântat de contactul cu apa, vei vedea că treptat cel mic nu doar că se va obișnui, chiar va adora să facă baie.

Pentru a fi mai simplu și mai distractiv, poți folosi câteva produse speciale pentru baie, astfel încât micuțul tău să se simtă cât mai confortabil.

Important de avut în vedere

  • Este extrem de important să monitorizăm temperatura corpului nou-născutului pe tot parcursul procesului de îmbăiere, pentru a evita orice fel de probleme. De asemenea, asigură-te că temperatura camerei este potrivită (nu mai puțin de 27 grade Celsius), astfel încât bebelușul să nu sufere de frig.
  • Nu-ți face griji dacă la primele băi ești puțin stângace în a ține copilul cu o singură mână, vei vedea că în foarte scurt timp vei dobândi toate abilitățile necesare.
  • Înainte de a începe procesul de îmbăiere asigură-te că ai la îndemână toate “instrumentele” necesare: săpun, șampon, prosop, scăunel, reductor etc. Ultimul lucru pe care vrei să-l faci este să-ți scoți bebelușul din baie și să alergi să-ți iei un prosop.
  • Cu cât părintele este mai puțin stresat, şi copilul va fi la fel. Acesta este unul dintre cele mai importante lucruri de reținut, deoarece, din păcate, nu toți bebelușii sunt fericiți să fie puși în apă caldă după naștere. De fapt, majoritatea copiilor nou-născuți urăsc baia, dar există o mulțime de modalități prin care să-i liniștim.

Așadar, ce produse treci pe lista de cumpărături?

  1. Cada pentru bebeluși

Acesta este unul dintre cele mai importante articole de baie pentru bebeluși, deși există și posibilitatea de a utiliza reductoare pentru cada adulților sau posibilitatea de a spăla nou-născutul direct în chiuvetă. Cu toate acestea, majoritatea părinților preferă cădițele, fiind mult mai practice.

Există atât de multe tipuri de căzi pentru bebeluși, încât alegerea modelului potrivit poate părea dificilă. La o simplă căutare online, poți observa că ai de ales între căzi cu:

  • Senzori de temperatură
  • Baza antiderapantă
  • Pliabile
  • Trei-patru etape de tranziție de la nou-născut la copil mic
  • Forme și culori diverse
  • Locuri integrate pentru săpun
  • Dopuri de scurgere integrate
  • Manere confortabile
  • Unități de duș speciale
  • Cântare digitale de apă
  • Termometre pentru apă
  1. Cadă pentru chiuvetă

Un alt produs util din lista de articole esențiale pentru nou-născuți este cada pentru chiuvetă. Aceasta este o alternativă excelentă pentru căzile de baie tradiționale pentru bebeluși şi pentru copiii cu vârsta de până la șase luni. Este ușoară, confecționată din plastic, foarte plăcută la atingere și se potrivește în majoritatea dimensiunilor chiuvetelor. Aspectul pozitiv în utilizarea acestei căzi este faptul că nu îți va cauza dureri de spate, nefiind nevoie să te apleci pentru spălarea bebelușului.

Această cădiță poate fi folosită în primele luni de viață ale copilului, iar apoi se poate face trecerea la o cadă normală pentru bebeluși.

  1. Suporturi pentru cadă

Pentru a nu fi nevoie să te apleci prea mult atunci când faci baie copilului, poți utiliza un suport pentru cădița celui mic. Ai la dispoziție fie modelele care se plasează pe cada de adulți, fie cele de tip stativ.

  1. Reductor pentru cadă

Reductoarele sunt recomandate copiilor cu varsta cuprinsa intre 0 si 8 luni. Se fixează pe suprafața cazii de adulți folosind ventuze, care asigura aderență optimă. Reductoarele au forma unui scaun ergonomic realizat din cauciuc moale, de cele mai multe ori perforat. Este igienic, ușor de curățat și face întregul proces mult mai ușor.

  1. Prosoape organice

Deoarece pielea bebelușului este foarte delicată, vei avea nevoie de prosoape din bumbac, pentru a oferi celui mic un grad ridicat de confort. Este întotdeauna indicat să ai cel puțin de la două până la trei prosoape acasă.

  1. Jucării

În primele luni, jucăriile pentru baie nu doar că nu sunt utile, dar nici nu sunt recomandate. După ce bebelușul crește, îi poți dărui cele mai variate și atractive jucării alături de care se poate distra la baie.

Pregătirea băii

  • Asigură-te că temperatura din baie este suficient de ridicată (nu mai puțin de 27 de grade Celsius), deoarece bebelușul este încă sensibil la frig.
  • Așează săpunul (și șamponul dacă e cazul), buretele și prosopul lângă cadă.
  • Pregătește un prosop mare și moale, preferabil din bumbac natural, pe care îl vei folosi pentru a usca bebelușul după baie.
  • Pregătește masa de schimb înainte de baie, pregătind un set de haine de schimb, scutecul, loțiunile necesare.  
  • Pune în cadă apă la o temperatură potrivită. În mod ideal, este recomandat să folosești un termometru pentru a te asigura că apa are temperatura corectă. Apa nu trebuie să depășească un nivel mai mare de 5-10 cm, așadar, nu este cazul să umpli cădița.

Totul este pregătit, distracția poate să înceapă!

Tu ce produse alegi pentru baia bebelușului? Hai pe Facebook pentru a face schimb de idei cu alți părinți de pitici voioși!

Produse recomandate

Like
Close
© Copyright 2021 Toate drepturile rezervate.
Close