Beneficiile trambulinei asupra sănătății copiilor

DE REŢINUT!

Ai văzut vreodată un copil fără un zâmbet larg pe față atunci când face salturi pe o trambulină?

Faptul că săriturile pe trambulină sunt distractive nu mai este un secret pentru nimeni. Ai văzut vreodată un copil fără un zâmbet larg pe față atunci când face salturi pe o trambulină? Dincolo de distracție însă, copii au parte și de o serie importantă de beneficii de pe urma acestui tip de mișcare. Care sunt acestea? Le vom enumera în cele ce urmează!

1. Coordonarea și dezvoltarea abilităților motorii

Deși poate nu te-ai gândit niciodată la sărituri ca fiind benefice pentru dezvoltarea copiilor, ei bine, trambulina poate fi un aliat de nădejde în ceea ce privește îmbunătățirea coordonării. Saltul pe o trambulină creează un centru de greutate în continuă schimbare, copiii fiind nevoiți să răspundă rapid ajustându-și pozițiile și mișcările corpului pentru a-și câștiga echilibrul.

Dacă copilul tău pare „neîndemânatic” sau are probleme cu echilibrul și coordonarea membrelor, atunci ar fi util să iei în vedere achiziționarea unei trambuline. Fără a depune efort, copilul va angrena involuntar toți mușchii corpului și va exersa fără efort abilitățile motorii.

De altfel, tot ceea face copilul tău pe o trambulină va încuraja echilibrul, această abilitatea fiind necesară atunci când stă în picioare, când să se mișcă sau atunci atunci când sare. Din acest motiv, utilizarea regulată a unei trambuline este excelentă pentru dezvoltarea echilibrului.

2. Îmbunătățirea stimei de sine

Dacă ai observat că juniorul familiei este retras și pare să evite să încerce lucruri noi, acestea ar putea fi semne ale unei stime de sine scăzute. Copiii cu o stimă de sine scăzută nu au încrederea de a încerca lucruri noi și adesea se îndoiesc că pot face bine anumite activități.

În ce mod trambulinarea ajută la stimă de sine la copii?

Folosirea unei trambuline permite copiilor să încerce lucruri noi, să câștige încrederea în propriile forțe, fără a se supune unor situații stresante. Pe măsură ce copilul își îmbunătățește săriturile (ceea ce nu este dificil deloc), acesta va începe să aibă certitudinea că este capabil să depășească orice limite. De cele mai multe ori, copilul va dori să îți arate cât de sus sare, sau ce acrobații a învățat să facă, acestea fiind dovezi ale încrederii pe care o are în propriile forțe.

3. Îmbunătățirea posturii

Trambulinele nu numai că sprijină dezvoltarea abilităților de coordonare, dar poate îmbunătăți și postura copiilor. Postura este poziția în care copiii (și nu doar ei) își țin corpul și membrele atunci când stau în picioare sau când întreprind anumite activități.

O postură corectă îi împiedică pe copii să obosească repede, menține articulațiile și oasele într-o formă bună, astfel încât mușchii să fie folosiți corect. Știm deja că sportul îmbunătățește poziția corpului, astfel încât o trambulină este o modalitate excelentă de a introduce exerciții regulate în rutina copilului.

4. Distracție în mișcare

Te lupți să-ți scoți copiii afară pentru a se bucura de aer curat? Unul dintre principalele beneficii aduse de trambuline pentru copii este faptul că îi încurajează pe micuți să petreacă timp în aer liber.

Exercițiile fizice regulate aduc o grămadă de avantaje, pe care cu siguranță le cunoști. În plus, sportul permite copiilor să dezvolte oase puternice, reduce riscul de probleme de sănătate ajută la menținerea unei greutăți optime.

În plus, petrecerea timpului în aer liber ajută la absorbția vitaminei D, extrem de importantă pentru sănătatea oaselor. Studiile au demonstrat că săriturile pe trambulină au un aport semnificativ la întărirea sistemului musculo-scheletic și la creșterea densității osoase, cât și la prevenirea unor probleme, cum ar fi osteoporoza.

5. Sanatatea inimii

Creșterea ritmului cardiac cu doar 10 minute de sărituri pe zi întărește mușchii necesari pentru un sistem cardiovascular sănătos. Copiii se distrează atât de mult jucându-se și sărind, încât nici nu-și dau seama de binele pe care îl fac pentru inimile lor micuțe.

6. Minți fericite

Există un motiv pentru care săriturile pe trambulină îi fac pe copii să se simtă fericiți. Creșterea nivelului de oxigen ca urmare a activității fizice stimulează eliberarea de endorfine care îmbunătățesc în mod natural starea de spirit. Mișcarea de a sări în sus și-n jos pe o trambulină este distractivă și o modalitate excelentă pentru copiii noștri de a se distra.

7. Întărirea sistemului imunitar

Sportul pe o trambulină este excelent pentru detoxifierea organismului și întărirea sistemului imunitar, deoarece stimulează organele interne și promovează circulația limfatică. În plus, mișcarea aerobă stimulează eliminarea toxinelor.

8. Trambulinele sunt distractive!

Ai crezut că vom uita cel mai mare beneficiu adus de trambuline? În nici un caz! Fiecare copil va fi de acord că o trambulină este cel mai frumos cadou pe care îl poate primi, indiferent de vârstă. Fie că cel mic se distrează de unul singur sau alături de prieteni și familie, trambulina este indiscutabil una dintre cele mai distractive forme de sport.

Dacă ai ajuns cu lectura până aici, suntem siguri că ești convins de toate beneficiile pe care o trambulină le poate aduce în dezvoltarea copiilor. Deși nu am menționat până acum, mișcarea în aer liber îți va fi benefică și ție. Astfel încât, dacă vrei să ai un tonus bun, tot ce trebuie să faci este să alegi o trambulină cu o limită de greutate mai mare.

Te invităm în magazinul nostru online pentru a arunca o privire la oferta noastră de trambuline!

Produse recomandate

Like
Close
© Copyright 2021 Toate drepturile rezervate.
Close