Cât de util este un cărucior reversibil?

DE REŢINUT!

Mersul pe jos este un exercițiu ușor cu impact redus care vă ajută să vă mențineți propria sănătate, și este, de asemenea, ceva ce puteți face fără piedici pentru mulți ani, împreună cu copilul dumneavoastră.

Având în vedere cât de mult bine face aerul curat organismului, împreună cu sportul sau cu mișcarea în general, se  menține același principiu și când vine vorba despre persoanele în vârstă sau despre cele mai mici, cum sunt bebeluși. Mișcarea zilnică în aer liber aduce multe beneficii asupra sănătății mintale, asupra dezvoltării, facilitează abilitățile de învățare și multe altele.

De avut în vedere

Cărucioarele reversibile se numără printre cele mai esențiale  lucruri pentru copiii sugari, de care au nevoie părinții pentru a le ușura plimbările.

Indiferent de anotimp, acest obicei trebuie menținut în permanentă. Nu trebuie să ne găsim diverse scuze să nu ieșim, nici măcar iarna chiar dacă este frig. Poate fi un pic mai greu cu copiii mai mici, care nu au sistemul imunitar construit încă, dar acest lucru nu poate fi decât unul constructiv pentru că există beneficii ale plimbărilor în aer liber pe tot parcursul anului, dacă vremea permite acest lucru.  Mediul exterior nesterilizat poate îmbunătăți și poate antrena sistemul imunitar al copilului în loc să îi dăuneze. Atunci când un copil este expus la microbi, germeni și la bacterii uzuale, este mai puțin probabil să se îmbolnăvească la fel de mult ca și copiii care au fost feriți tot timpul. Mersul pe jos este un exercițiu ușor cu impact redus care vă ajută să vă mențineți propria sănătate, și este, de asemenea, ceva ce puteți face fără piedici pentru mulți ani, împreună cu copilul dumneavoastră. Acest lucru îi va inspira și pe copii să fie mai activi. În timp ce copilul tău mic nu va face același exercițiu pe care îl vei face tu atunci când împingi căruciorul reversibil prin parc sau prin cartier, tot îl vei ajuta mult pentru că el se va obișnui cu natura, cu oamenii, cu lucrurile din jur,  și astfel îi oferiți oportunitatea de a învăța despre lumea înconjurătoare și despre viața socială. 

Plimbările zilnice stimulează implicit și limbajul și abilitățile motorii. Când ieșiți afară cu copilul, el are mai multe lucruri de văzut, de mirosit, de auzit sau de atins. Natura este un ”fenomen”  în continuă schimbare care îi poate oferi copilului dumneavoastră o mulțime de experiențe senzoriale noi care ajută la dezvoltarea mult mai rapidă a limbajului.

Plimbările zilnice îmbunătățesc calitatea somnului și ajută la eliminarea stresului. Fie că vă plimbați copilul într-un cărucior reversibil sau pe jos, acesta este singurul mod natural prin care puteți beneficia de aer proaspăt și vitamina D.

Cât timp este foarte mic,  bebelușii ar trebui să fie cu fața spre părintele care împinge căruciorul, astfel încât să se poată îngriji cu ușurință de siguranța și nevoile copilului.  Nu toate cărucioarele din comerț au această opțiune de reversibilitate așa că trebuie să știți acest atunci când doriți să achiziționați căruciorul pentru bebeluș.

În timp ce cărucioarele pot avea foarte multe caracteristici, există câteva detalii care ar putea face diferența. Pentru o potrivire personalizată, trebuie să țineți cont atât de roți, de sistemul de frânare și de centurile de siguranță, cât și de dimensiunea și  greutatea pe care o are căruciorul astfel încât să încapă în portbagajul mașinii și să îl puteți ridica cu ușurință atunci când doriți să îl depozitați în casă.

Indiferent de modelul de cărucior alegeți, nu renunțați la plimbarea zilnică.  Un studiu din anul 2010 realizat de ”Journal of Sleep Research”  a  ajuns la concluzia că bebelușii cu vârsta sub 15 săptămâni care dormeau bine noaptea petreceau de două ori mai mult timp afară în timpul zilei, în comparație cu bebelușii care aveau nopțile foarte agitate. Faptul că petrec mai mult timp afară le permite bebelușilor să își stabilească ritmul circadian mai eficient și mai rapid, așa că acesta este un motiv bun pentru a ieși afară în timpul zilei.

Produse recomandate

Like
Close
© Copyright 2021 Toate drepturile rezervate.
Close