Cărucior sau marsupiu: ce alegem?

CE ALEGEM?

Un lucru e cert, dacă ai la dispoziție atât un cărucior, cât și un marsupiu, tu și bebelușul tău sunteți pregătiți pentru orice situație.

Care este mai util, căruciorul sau marsupiul? Merită să le avem pe amândouă sau un produs îl poate înlocui celălalt? Cu ce ​​este mai convenabil și mai ușor de călătorit: cu un cărucior sau cu un marsupiu? Ce este mai practic pentru mămici?

Există părinți fani declarați ai căruciorului, la fel cum există și părinți care preferă marsupiul și nu consideră căruciorul ca fiind un produs obligatoriu în viața unui bebeluș. Te întrebi ce va fi mai util în cazul tău: un port bebe sau un cărucior? Haide să vedem care sunt avantajele fiecărui tip de produs, pentru ca la final să ai o idee mai clară despre ce ai tu nevoie.

Cărucior – Avantaje

🗸 În timpul plimbărilor lungi, căruciorul este cea mai confortabilă opțiune. Landoul este potrivit pentru nou-născuți, deoarece acesta oferă bebelușului o poziție confortabilă. În plus, căruciorul poate fi orientat spre înainte, astfel încât copilul să își poată satisface curiozitatea de a privi în jur.

🗸 Chiar dacă un cărucior are o greutate semnificativă, la care se adaugă cea a copilului, orice obiect este mai simplu e împins decât de dus la piept sau în spate, mai ales în cazul în care suferi de dureri de coloană (foarte frecvente în timpul sarcinii). În plus, dacă alegi un cărucior cu roți mari și suspensie bună, îl vei putea împinge cu ușurință cu o singură mână.

🗸 Cele mai multe cărucioare sunt potrivite de la naștere până când copilul are 2-3 ani și chiar și după, atunci când parcurgeți distanțe mari iar copilul obosește.

 🗸 Cărucioarele convertibile permit atașarea scoicii auto pentru bebeluși, ceea ce este o opțiune foarte utilă, deoarece permite transferul rapid copilul din mașină în cărucior.

🗸 Multe cărucioare sunt dotate cu un spațiu generos de depozitare, ceea ce le face extrem de potrivite pentru reprizele de shopping sau pentru excursiile în natură, părintele nefiind nevoit să poarte un rucsac suplimentar.

🗸 De obicei, utilizarea unui cărucior nu necesită un efort mare. Cele mai multe cărucioare sunt ușor de manevrat, plierea și desfășurarea făcându-se foarte rapid.

Marsupiu – Avantaje

🗸 Pentru mulți părinți marsupiul funcționează perfect pentru a-și liniști bebelușii, în special în cazul nou-născuților și sugarilor. Utilizarea marsupiului este, de asemenea, o modalitate excelentă de a adormi copilul.  

🗸 Marsupiul oferă bebelușului mult dorita apropiere de mamă, copilul fiind așezat într-o poziție similară cu cea avută în pântec. Este confortabil, cald și strâns lipit de mama, ceea ce îi dă sentimentul de securitate.

🗸 Marsupiul este foarte potrivit în locuri aglomerate, unde nu există spațiu suficient pentru un cărucior, ca de exemplu în lift sau într-un magazin.

🗸 În cazul excursiilor, marsupiul poate fi o soluție salvatoare, mai ales dacă vizitarea anumitor locuri implică urcatul scărilor sau plimbări pe teren accidentat.

🗸 Marsupiul este mai util decât un cărucior în cazul în care folosești frecvent mijloace de transport în comun, fie că vorbim de autobuz, metrou, tren sau chiar taxi.

🗸 În ceea ce privește prețul de achiziție, marsupiul are un cost net inferior unui cărucior și nu necesită accesorii.

🗸  În cazul nou născuților, alăptarea se poate face discret, fără a scoate bebelușul din sistem.

🗸 Tot pentru nou născuți, marsupiul este util în reglarea colicilor sau a problemelor digestive, datorită poziției verticale în care este menținut bebelușul.

🗸 Când nu este utilizat, marsupiul nu ocupă mult spațiu, putând fi depozitat fără probleme într-un dulap. 

Cărucior și marsupiu?

Un lucru e cert, dacă ai la dispoziție atât un cărucior, cât și un marsupiu, tu și bebelușul tău sunteți pregătiți pentru orice situație. Cele două produse se completează reciproc și au, așa cum am văzut mai devreme, avantaje diferite.

Așadar, achiziționarea unui cărucior și a unui marsupiu este combinația ideală, singurul dezavantaj fiind faptul că o asemenea investiție necesită un buget mai mare.

Marsupiu în loc de cărucior?

Există mame care ar răspunde afirmativ la aceasta întrebare fără nicio ezitare. Asta deoarece la momentul de față avem la dispoziție o mulțime de produse de tipul port bebe cu adevărat uimitoare: ergonomice, confortabile și cu un design frumos. Cu toate acestea, pentru majoritatea mamelor, într-o anumită etapă și în anumite situații, căruciorul va fi necesar.

În plus, spre deosebire un cărucior, marsupiul necesită un anumit nivel de îndemânare pentru utilizare. Vei fi nevoită să reglezi lungimea bretelelor, să poziționezi copilul, toate acestea în timp ce ai grijă de micuțul tău.

Purtat pentru perioade lungi de timp, chiar și cel mai confortabil port bebe va deveni incomod pentru umeri, spate sau șolduri. Mai ales pe perioada verii, când temperaturile sunt crescute, marsupiul poate deveni incomod.

De avut în vedere că nu tuturor copiilor le place să fie purtați în marsupiu. În special bebelușii activi sau cei foarte curioși vor prefera plimbările cu un cărucior, deoarece astfel vor avea ocazia să se miște în voie.

Concluzia noastră este că în funcție de activitățile pe care le ai alături de copilul tău, poți face alegerea între un cărucior și un marsupiu. Ia în calcul toate aspectele menționate mai sus și alege modelul potrivit pentru micuțul tău. Te așteptăm pe www.bekid.ro cu o ofertă variată de produse pentru copii.

Produse recomandate

Like
Close
© Copyright 2021 Toate drepturile rezervate.
Close