Ce cărucior folosim iarna?

DE REŢINUT!

Iarna nu trebuie să ne împiedice să facem plimbări în aer liber alături de bebeluș.

Cum alegem căruciorul potrivit pentru sezonul rece? Avem nevoie de un cărucior pentru fiecare anotimp? Este nevoie de accesorii speciale? Întrebări pe care poate ți le-ai pus până acum. Iarna întâmpinăm 2 probleme principale: frigul și zăpada. Cum ne putem deplasa în siguranță cu bebe pe drumurile înzăpezite? Vom încerca să răspundem la toate aceste întrebări în această postare.

Unii părinți vor opta pentru achiziția unui cărucior destinat sezonului înzăpezit, în timp ce alții doresc să meargă pe varianta all-season. Dacă mami și tati au grijă să schimbe cauciucurile mașinii, de ce nu ar acorda aceeași atenție și trăsurii bebelușului?

Dacă ești proaspăt părinte de nou-născut, sfatul nostru este să eviți plimbarea bebelușului prin ger. Frigul și vântul de iarnă pot fi dăunătoare bebelușilor foarte mici.

Fără alte introduceri, iată lista cu caracteristici care fac un cărucior potrivit pentru sezonul rece. 

1. Căruciorul cu trei roți

În general, cărucioarele care au trei roți în loc de patru sunt mai ușor de împins pe teren accidentat, inclusiv pe zăpadă. Acest design cu 3 roți face căruciorul mai fiabil și mai ușor de manevrat.

Un alt aspect important este ca roata din față să fie pivotantă și ușor de blocat. Prin blocarea roții din față vei reuși mai ușor să treci peste trotuarele înzăpezite.

2. Roți mari cu anvelope umplute cu aer

Cu cât roțile sunt mai mari, cu atât sunt mai potrivite pentru iarnă. Caută un cărucior cu roți de cel puțin 20 centimetri. De regulă, cărucioarele cu o greutate foarte mică nu sunt foarte utile pentru plimbări pe zăpadă, deoarece majoritatea au roți de dimensiuni reduse. Cel mai simplu este să alegi un model potrivit pentru toate tipurile de teren sau un cărucior tip jogging.

3. Suspensiile

Plimbările pe zăpadă pot fi asemănate cu cele pe teren accidentat, ceea ce înseamnă că bebelușul va fi mai expus la șocuri. Din această perspectivă, cărucioarele cu suspensie sunt soluția ideală. În mod evident, le poți utiliza și în restul anului, indiferent de vremea de afară, mai ales dacă obișnuiești și faci drumeții în natură.

Din fericire, majoritatea cărucioarelor existente pe piață au sisteme de suspensie eficiente, cele mai eficiente fiind modelele sport.

Sfatul nostru: Asigură-te că după fiecare plimbare cureți bine căruciorul de noroi, nisip și zăpadă. Curăță cadrul, roțile, frânele și orice zonă murdară. În acest fel vei proteja căruciorul de rugină sau mucegai.

4. Copertină mare

Vremea este foarte imprevizibilă în sezonul rece (putem adăuga aici și primăvara și toamna), motiv pentru care o copertină de dimensiuni mari este mai mult decât necesară pentru a proteja copilul de vânt, zăpadă și ploaie.

5. Interior spațios

Performanța pe drumurile înzăpezite nu este singurul lucru pe care ar trebui să-l iei în considerare atunci când alegi un cărucior pentru iarnă. Scaunul larg, spațios și posibilitatea de a atașa o manșetă sunt, de asemenea, foarte importante.

În timpul plimbărilor din sezonul rece, bebelușul tău va purta mai multe haine și o jachetă mai groasă și probabil vei dori să-l învelești într-o pătură. De aceea, interiorul trebuie să fie încăpător, astfel încât bebelușul să se poată simți confortabil pe durata plimbării.

Cele mai utile accesorii pentru sezonul rece

Sacul de iarnă

Sacii de iarna sunt realizati dintr-un material impermeabil și sunt capitonați cu blaniță pufoasă, fleece sau lână, materiale care reușesc cu succes să păstreze o temperatură optimă. Majoritatea sacilor de iarna sunt prevăzuți cu sisteme de prindere universale, însă exista și saci realizați special pentru anumite modele de cărucioare. Sacii protejează împotriva frigului, umezelii și vântului și sunt un accesoriu foarte util pentru iarnă.

Învelitoare pentru mâini

De data aceasta nu ne referim la accesoriile pentru bebe, ci la cele pentru părinte. Împingerea căruciorului presupune folosirea mâinilor pentru perioade lungi de timp. Sigur, mănușile sunt foarte utile, însă pentru un maxim de confort poți alege învelitoarele pentru mâini. În colecția de cărucioare de la BeKid găsești modele echipate cu astfel de învelitori călduroase.

Husa de protecție împotriva vântului și precipitațiilor

Husele pentru cărucioare sunt destinate în principal pentru protecția împotriva ploii. Însă sunt la fel de utile și pentru zăpadă. În plus, în interiorul căruciorului se va păstra o temperatură constantă deoarece această husă protejează și împotriva vântului.

Întotdeauna asigură-te că husă pe care o folosești oferă o ventilație bună. 

Concluzie

Iarna nu trebuie să ne împiedice să facem plimbări în aer liber alături de bebeluș. După cum am văzut, avem la dispoziție suficiente modalități prin care putem apăra copilul de frig. În plus, atunci când achiziționezi un cărucior ai posibilitatea de a alege un model special destinat sezonului rece, acesta venind echipat cu toate accesoriile necesare (învelitoare de picioare, învelitoare pentru capotină, blăniță cu fermoar, învelitoare îmblănită pentru mâini, protecție pentru vânt etc.).

Hai la BeKid pentru a alege dintr-o ofertă extrem de generoasă de cărucioare!

Produse recomandate

Like
Close
© Copyright 2021 Toate drepturile rezervate.
Close