Ce jucării alegem pentru un nou-născut?

DE REŢINUT!

Clopotele și jucăriile care fac zgomot sunt preferatele copiilor foarte mici. Jucăriile în culori contrastante sunt fascinante pentru bebeluși și stimulează vederea lor în curs de dezvoltare.

Raionul de jucării al oricărui magazin este un carnaval de lumini, culori și sunete. Fiecare raft este plin de obiecte care clipesc, se răsucesc, sună, se învârt și redau o simfonie de melodii captivante.

Bebelușii sunt dornici să afle despre lumea din jur și au multe de învățat de la aceasta. Fiecare nouă formă, culoare, textură, gust și sunet este o experiență inedită pentru ei. Din această perspectivă, oferindu-i bebelușului jucării sigure și adaptate vârstei sale, îl vei ajuta să-și descopere simțurile. Clopotele și jucăriile care fac zgomot sunt preferatele copiilor foarte mici. Jucăriile în culori contrastante sunt fascinante pentru bebeluși și stimulează vederea lor în curs de dezvoltare.  

Orice jucărie pe care bebelușul o folosește trebuie să fie 100% sigură. Din această perspectivă:

  • Citește eticheta și indicațiile producătorului pentru a te asigura că jucăria este adecvată vârstei copilului.
  • Verifică dacă există margini ascuțite sau părți detașabile. Dacă există, nu lăsa jucăria la îndemâna bebelușului.
  • Ai grijă la jucăriile mici care reprezintă un pericol de sufocare.
  • În cazul jucăriilor muzicale, asigură-te că sunetele emise nu sunt prea puternice. Unele jucării pot emite sunete de până la 90 de decibeli, adică produse la fel de mult zgomot ca o mașină de tuns iarba, ceea ce poate fi dăunător pentru bebeluș.
  • Jucăriile moi (de pluș) trebuie să fie bine cusute, astfel încât să nu existe riscul ca bebelușul să ajungă la umplutura din interior.

Atunci când cumperi o jucărie, ține cont întotdeauna de stadiul de dezvoltare al bebelușului. În primele luni, nou-născuții sunt prea mici pentru a înțelege ceva, cu toate acestea, sunt atrași de culorile contrastante și formele diverse. Din jurul vârstei de 4 luni, bebelușii pot prinde obiecte cu mânuțele lor mici, ceea ce diversifică un pic oferta de jucării.

Așadar, vom vedea în continuare care sunt aspectele pe care este nevoie să le avem în vedere atunci când cumpărăm jucării pentru bebeluși.

Siguranța

Este important să te asiguri că jucăriile pe care le oferi nou-născutului sunt potrivite și nu prezintă vreun pericol. Pentru a fi mai simplu, îți recomandăm să cauți marcajul CE* și să consulți ambalajul pentru a vedea care este vârstă este potrivită pentru jucăria în cauză. Nu oferi niciodată unui copil o jucărie concepută pentru o vârstă mai înaintată, deoarece aceasta ar putea avea piese mici care ar putea reprezenta un pericol de sufocare.

* Ce este marcajul CE? Aceasta este o marcă acordată jucăriilor care îndeplinesc cerințele Diviziei europene pentru siguranța jucăriilor – pentru îndeplinirea cerințelor directivei  88/378 / eec.

Primul meu prieten

Nou-născuții nu au nevoie de multe jucării deoarece petrec mult timp dormind, astfel încât o singură jucărie ar putea fi suficientă pentru început. Cel mai probabil, această jucărie îi va deveni cel mai bun prieten pentru o perioadă. Familia și prietenii optează adesea pentru un „prim pluș” sau o mică jucărie moale, care poate fi îmbrățișată de bebeluș.

Jucării muzicale

O jucărie muzicală este ideală pentru un nou-născut, deoarece sunetele îl pot ajuta să se liniștească sau să adoarmă. Un carusel muzical, de exemplu, va fi o jucărie multifuncțională care va distra copilul prin culorile vii, muzica plăcută și mișcarea lentă a jucăriilor.

Alege simplitatea

Un bebeluș se poate concentra asupra lucrurilor aflate la aproximativ 20-35 cm distanță și observă culorile strălucitoare și obiectele alb-negru mai ușor decât nuanțele mai subtile în primele săptămâni de viață.

Un dispozitiv mobil suspendat deasupra pătuțului (de tipul caruselului) va fi minunat pentru a-l ajuta pe copil să-și dezvolte abilitățile de concentrare.

Cu toate acestea, ferește-te de tentația de a aglomera camera sau pătuțul cu jucării. Este extrem de important ca în pătuțul copilului să nu fie depozitate jucării, pături sau alte elemente. Nu doar că bebelușul nu le va observa, dar ele reprezintă un mare risc de sufocare.

Dezvoltarea motorie

Nou-născuții au un control foarte mic asupra brațelor și picioarelor în primele luni de viață. Pentru a-i încuraja să-și miște mânuțele, alege jucării de tipul inelelor de pluș, care permit bebelușilor să le poată strânge în mână.

Jucării potrivite pentru nou-născuți:

  • Carusel muzical
  • Jucării pentru dentiție
  • Jucării din pânză
  • Jucarii moi
  • Inele moi din pânză
  • Jucării muzicale
  • Jucării zornăitoare
  • Lămpi de veghe
  • Mănuși cu activități

Dacă ești în căutarea unor jucării potrivite pentru bebeluși, te invităm în magazinul online BeKid, unde poți să alegi dintre sute de modele de jucării!

Produse recomandate

Like
Close
© Copyright 2021 Toate drepturile rezervate.
Close