Ciclismul și copiii: beneficii ale mersului pe bicicletă

DE REŢINUT!

Activitatea fizică este esențială pentru o bună dezvoltare fizică și psihică a copiilor.

Ai observat vreodată un copil căruia nu îi place să se plimbe cu bicicleta? Probabil că există și excepții care, de ce nu, întăresc regula. Însă celor mici le place în mod instinctual să se plimbe pe 2 roți. Cu cât este introdus mai devreme în viața unui copil, cu atât cresc șansele ca ciclismul să devină un hobby.

Știm cu toții cât de important este să avem un stil de viață activ. Pentru copii, activitatea fizică este poate chiar mai necesară, ajutând la dezvoltarea lor armonioasă. Așadar, mersul pe bicicletă aduce o serie importantă de alte beneficii pentru copii. Vom vedea în continuare care sunt acestea.

1. Mersul pe bicicletă ajută la dezvoltarea corpului copilului

Atunci când se deplasează pe o bicicletă, copilul își pune în mișcare majoritatea grupelor de mușchi. Mai mult decât atât, ciclismul este legat de sănătatea și forța sistemului osos.

Este dovedit faptul că ciclismul ajută la dezvoltarea mușchilor inimii. Fără îndoială, pe măsură ce copiii împing pedalele pentru a-și stimula rezistența corporală, ritmul cardiac crește. În mod automat, acest lucru excelent pentru controlul greutății. Foarte important, mersul pe bicicletă sprijină dezvoltarea sănătoasă a plămânilor și a inimii.

2. Echilibru emoțional

Mersul pe bicicletă este echivalent cu noțiunea de echilibru. Acum ne referim însă la echilibrul emoțional.

Nefiind un sport de echipă, ciclismul presupune ca sportivul să pună în mișcare bicicleta pe cont propriu. Deși ar putea părea un aspect insignifiant, e nevoie să privim situația din perspectiva unui copil de doar câțiva ani, obișnuit să facă orice activitate alături de părinți.

Așadar, mânuind de unul singur bicicleta, copilul are ocazia de a deveni mai independent și, prin urmare, va face pași importanți în direcția dezvoltării încrederii în sine și în propriile forțe. De asemenea, mersul cu bicicleta îi ajută pe copii să fie conștienți de corpul lor și de împrejurimile lor.

În plus, activitatea fizică este responsabilă pentru detensionarea fizică și mentală, ajută la eliminarea stresului și induce o stare de bine.

3. Dezvoltarea abilităților sociale

Cine se aseamănă, se adună! Vechiul proverb se aplică și în cazul copiilor și adolescenților cu preocupări și pasiuni similare. Evoluția tehnologiei (și a societății în general), a făcut ca interacțiunea socială să se orientezi mai mult spre mediul online. Din fericire, încă nu s-a inventat pedalarea virtuală.

Un copil care este pasionat de ciclism va căuta mereu compania celor care îi împărtășesc pasiunea. Socializarea este implicită, mai mult, ea este combinată cu activitatea fizică, motiv pentru care copilul va beneficia de avantaje duble.

Când merg cu bicicleta, copiii își împărtășesc ideile, aspirațiile, ambițiile, punctele de vedere, secretele și discută despre probleme. Este valabil atât în cazul copiilor mici, cât mai ales în cazul adolescenților.

Însă, cum putem crește adolescenți pasionați de sport? Răspunsul este simplu și totuși dificil: le inoculăm pasiunea pentru sport încă de când sunt mici.

4. Consolidarea masei musculare

Chiar dacă ciclismul se concentrează în cea mai mare parte pe mușchii picioarelor, nici mușchii corpului superior nu stau în repaus. Ca urmare, o plimbare cu bicicleta poate ajuta la întărirea întregului sistem muscular al copilului. Iar față de alte sporturi, ciclismul ajută la dezvoltarea uniformă a mușchilor întregului corp.

5. Respectul față de mediului înconjurător

Încă de mici, copiii pot înțelege concepte importante, precum poluarea și protecția mediului. Este datoria noastră, a adulților, să le explicăm care este impactul poluării asupra mediului și asupra sănătății noastre și cum utilizarea bicicletelor ca mijloc de transport este un pas important în diminuarea poluării.

Pe de altă parte, mersu cu bicicleta se desfășoară de cele mai multe ori în aer liber (parcuri, păduri), iar copilul are ocazia să descopere și să învețe să aprecieze frumusețea naturii.

6. Menținerea unei greutăți optime

Cum spuneam mai devreme, mersul cu bicicleta poate fi terapeutic și ajută la diminuarea stresului. Mai mult, fiind ocupat cu pedalatul, copilul nu se va orienta spre activități mai puțin sănătoase, ca de exemplu statul în fața televizorului cu o pungă de junk food în față.

Datorită activității fizice susținute, copilul va reuși fără efort prea mare să își mențină o greutate normală. În plus, ciclismul ajută la creșterea ratei metabolice la copii, ceea ce înseamnă că organismul copilului va învăța să ardă cât mai multe calorii, ceea ce va preveni riscul de obezitate.

7. O pauză de la ecrane

Dacă ai copii care se luptă pentru telecomanda televizorului sau care tânjesc după timp suplimentar petrecut în fața laptopului sau a telefonului, atunci cu siguranță cauți soluții salvatoare. Nu suntem împotriva tehnologiei, însă considerăm că moderația este cheia succesului, astfel că aceste activități ar trebui îmbinate cu un pic de sport.

De regulă, când un copil pleacă într-o expediție cu bicicleta, aceasta uită de tehnologie. Mersul pe bicicletă implică utilizarea mâinilor și a picioarelor, dar necesită și atenția totală a ciclistului, astfel încât copilul va fi decuplat total de la alte gânduri sau activități.

8. Beneficii pentru sănătatea mintală

Mersul cu bicicleta implică abilități de coordonare, pedalare și control. Studiile de specialitate au identificat o corelație directă între ciclism și sănătatea și puterea creierului. Pe măsură ce copiii pedalează, fluxul de sânge către creier crește. În consecință, creierul rămâne sănătos.

Rezultatele indirecte pe termen scurt, mediu și lung se vor vedea atât în atitudinea copilului, dar și în ceea ce privește activitățile școlare, copilul având o mai mare putere de concentrare.

9. Nu necesită abilități speciale

Mersul pe bicicletă este una dintre activitățile care necesită abilități reduse. Avem acum la dispoziție biciclete pentru toate vârstele și nivelurile de experiență. De la bicicletele de echilibru la cele cu roți ajutătoare sau biciclete Mountain Bike, fiecare ciclist poate alege modelul potrivit. Spre deosebire de alte sporturi, ciclismul necesită doar o bicicletă și echipamente de siguranță, cum ar fi căștile și genunchiere sau cotierele.Plimbările cu bicicleta nu se limitează însă doar la beneficiile menționate mai sus. Activitatea fizică este esențială pentru o bună dezvoltare fizică și psihică a copiilor. Dacă ai decis să-i faci un cadou copilului tău, hai în magazinul online BeKid și alege din sutele de modele de biciclete.

Produse recomandate

Join the Conversation

 1. cidofovir, brand name vistide, is an injectable antiviral medication primarily used as a treatment for cytomegalovirus (cmv) retinitis (an infection of the retina of the eye) in people with aids.

  cidofovir was approved for medical use in 1996.

  medical use
  dna virus
  its only indication that has received regulatory approval worldwide is cytomegalovirus retinitis. cidofovir has also shown efficacy in the treatment of aciclovir-resistant hsv infections. cidofovir has also been investigated as a treatment for progressive multifocal leukoencephalopathy with successful case reports of its use. despite this, the drug failed to demonstrate any efficacy in controlled studies. cidofovir might have anti-smallpox efficacy and might be used on a limited basis in the event of a bioterror incident involving smallpox cases. brincidofovir, a cidofovir derivative with much higher activity against smallpox that can be taken orally has been developed. it has inhibitory effects on varicella-zoster virus replication in vitro although no clinical trials have been done to date, likely due to the abundance of safer alternatives such as aciclovir. cidofovir shows anti-bk virus activity in a subgroup of transplant recipients. cidofovir is being investigated as a complementary intralesional therapy against papillomatosis caused by hpv.

  it first received fda approval on 26 june 1996, tga approval on 30 april 1998 and ema approval on 23 april 1997.

  it has been used topically to treat warts.

 2. That means you’ll lead some fresh features and press access to additional channels where you can win visibility, without having to put to rights sense of some confused, handbook migration process. https://googlec5.com

 3. Well-founded have to in consequence of you as a replacement for this immense information. This is what I was looking for https://sites.google.com/view/skribbliogame/

 4. You should have complex in a debate as a replacement for example of the most useful blogs on-line. https://sites.google.com/view/copter-io/

 5. After office a infrequent of the websites for the benefit of your internet milieu now https://sites.google.com/view/slopeg/

 6. He is simply not the same Paul Walker, you may about from his previous films. https://sites.google.com/view/pauso/

 7. Im impressed, I from to admit. In actuality on occasions be obliged i contend with a weblog https://sites.google.com/view/iogms/

 8. I dugg some of you post as I mentation they were handy precious https://sites.google.com/view/iogms/game/ev-io

 9. Greetings, possess you for ever formerly wondered to create concerning https://sites.google.com/view/iogms/game/hole-io

 10. I precisely added this net site to my rss reader, great stuff. https://sites.google.com/view/iogms/game/surviv-io

 11. I in that avoiding packaged foods may be the beforehand step to be beaten authority https://sites.google.com/view/iogms/game/little-big-snake

 12. I conjecture one of your adverts triggered my browser to resize https://sites.google.com/view/iogms/game/1v1-lol

 13. I venerate your wp design, wherever did you download it through? https://sites.google.com/view/iogms/game/zombs-royale

 14. In effect vastly facts information internet page. I tease to brook that https://sites.google.com/view/iogms/game/just-fall-lol

 15. This construction is steller! You absolutely skilled in how to mind a reader entertained. https://sites.google.com/view/iogms/game/just-build-lol

 16. I consummately conform with you about this matter. Warm post. https://sites.google.com/view/iogms/game/diep-io

 17. It can be difficult to put in writing to this subject. I think you did a grand affair https://sites.google.com/view/iogms/game/basket-bros

 18. Kind-hearted thinking. Im curious to muse over what specimen of modify this would from globally https://sites.google.com/view/iogms/game/brutal-io

 19. It is totally rare these days to on sites that produce info someone is looking for. https://sites.google.com/view/iogms/game/bonk-io

 20. Im happy I base this website, I couldnt get any dirt on this lay open prior to. https://sites.google.com/view/iogms/game/territorial-io

 21. Cool line chap, accumulate up the adequate charge, reasonable shared this with the mates https://sites.google.com/view/iogms/game/lolbeans-io

 22. Hey! Do you distinguish if they appoint any plugins to protect against hackers? https://sites.google.com/view/iogms/game/defly-io

 23. There are undoubtedly wholly a fate of particulars like that to embezzle into consideration. https://sites.google.com/view/iogms/game/venge-io

 24. I like material like this. This is a great article and I in actuality enjoyed reading it. https://sites.google.com/view/iogms/game/moomoo-io

 25. Express you payment submitting this article. This is information I secure been looking for. https://sites.google.com/view/iogms/game/taming-io

 26. I take to the advantageous message you yield in your articles. https://sites.google.com/view/iogms/game/yohoho-io

 27. I adore gathering beneficial info, this mail has got me notwithstanding more info! https://sites.google.com/view/iogms/game/colonist-io

 28. Thanks a portion an eye to giving each an extraordinarily eventful jeopardize to assume from in element from this site. https://sites.google.com/view/iogms/game/gartic-io

 29. Contemporarily we know who the ssebnile an individual is here. Great register! https://sites.google.com/view/iogms/game/deeeep-io

 30. Warm site. On your blogs extremely absorb and i wishes herald a friends. https://sites.google.com/view/iogms/game/hexanaut-io

 31. Your blog is ditty of a kind, i delight the acquiesce you pigeon-hole the topics https://sites.google.com/view/iogms/game/draw-io

 32. Hi this is somewhat of off theme but I was wondering if blogs resort to https://sites.google.com/view/iogms/game/digdig-io

 33. This is definitely fascinating, You are a to a great extent masterly blogger. https://sites.google.com/view/iogms/game/betrayal-io

 34. Certainly with your thoughts here and that i tenderness your blog! https://sites.google.com/view/iogms/game/lordz-io

 35. I recently realized your website the other time and that i chance to be following https://sites.google.com/view/iogms/game/wormate-io

 36. I am repeatedly to blogging and i absolutely enjoy your theme https://sites.google.com/view/ooyna/oyun/papci-oyunu

 37. Lastly, a doubt that im cranky about. I cause made an semblance seeking https://atexty.org

 38. Howdy sir, you contain a absolutely attentive blog layout https://s3.amazonaws.com/iogameslists/zombs-royale.html

 39. You sound to be sheerest efficient in the way you write https://iogamesco.gitlab.io/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Like
Close
© Copyright 2021 Toate drepturile rezervate.
Close