Cinci pași pentru îngrijirea mașinuțelor electrice

DE REŢINUT!

Pentru a te asigura că cel mic se bucură de plimbări confortabile și sigure cu mașina electrică, verifică starea roților și unge-le periodic. Asigură-te că vehiculul este echilibrat și că anvelopele sunt în stare excelentă.

Dacă mami și tati duc mașina la spălătorie și la service, de ce nu ar avea nevoie și mica mașinuță electrică a copilului de unele tratamente speciale? Astăzi discutăm despre cinci moduri în care, împreună cu mezinul familiei, poți face ca vehicului de jucărie să reziste la cât mai multe plimbări.

Trebuie să recunoaștem, copiii sunt pur și simplu extaziați de plimbările cu mașinuța, dar câți dintre ei debordează de fericire la ideea de a o îngriji? În general, mașinuțele electrice sunt concepute pentru a fi sigure și durabile. Dar asta nu înseamnă că uzura nu le afectează. Motiv pentru care câte o “revizie tehnică” din când în când este mai mult decât necesară.

Iată 5 sfaturi simple despre cum să putem să întreținem mașinuțele pentru copii:

1) Consultă manualul de instrucțiuni

Înainte de prima tură a copilului la volanul noi mașinuțe, este important să parcurgi manualul de instrucțiuni. Spre deosebire de jucăriile mecanice, cele electrice au un mod propriu de funcționare pe care nimeni nu îl poate deduce fără a citi informațiile tehnice. După ce înțelegi cum funcționează micul vehicul, explică-i pe îndelete toate detaliile copilului tău.

În termeni simpli, spune-i celui mic cum funcționează mașina și setează câteva reguli de bază pentru utilizarea acesteia. Ideea este să-l faci pe copilul tău să se simtă responsabil pentru buna funcționare a mașinii.

2) Întreținerea roților este crucială

Verificările de rutină trebuie începute cu roțile (până la urmă, la fel facem și cu mașinile noastre), acestea fiind primele componente care se uzează. Pentru a preveni accidentele, este necesar ca roțile să fie permanent într-o stare bună.

Roțile sunt proiectate pentru a rezista la presiune, dar majoritatea vehiculelor electrice ar trebui să fie conduse pe suprafețe netede. Deteriorarea roților se produce atunci când copiii conduc pe teren accidentat, pe iarbă înaltă sau pe teren umed.

Pentru a te asigura că cel mic se bucură de plimbări confortabile și sigure cu mașina electrică, verifică starea roților și unge-le periodic. Asigură-te că vehiculul este echilibrat și că anvelopele sunt în stare excelentă. Dacă roțile nu sunt într-o stare bună, ce faci? Evident, le înlocuiești!

Curățarea jantelor și a roților previne depunerile de praf, murdărie și rugină. Pentru a curăța jantele, poți folosi o lavetă umedă. Șterge murdăria ușor până când toate petele dispar.

3) Ai grijă de baterie

Când vine vorba de mașinile electrice pentru copii, bateriile sunt o componentă căreia ar trebui să îi acorzi o atenție deosebită. Cele mai multe vehicule electrice sunt alimentate de o baterie, iar dacă aceasta încetează să mai funcționeze, la fel va face și mașinuța, ceea ce se traduce în lacrimi și suspine.

Deci, cum îți faci ca bateria să aibă o durată de viață cât mai mare? Nu este atât de dificil. Tot ce ai de făcut este să urmezi câteva instrucțiuni simple și să respecți timpul exact de încărcare a bateriei. Supraîncărcarea poate deteriora bateriile mașinii și le poate scurta viața, deci evită acest lucru.

În cazul în care trebuie să înlocuiești bateria mașinii cu una nouă, asigură-te că alegi o baterie compatibilă. Dacă mașinuța nu va fi folosită pentru o perioadă mai lungă de timp (de exemplu pe durata iernii), deconectează bateria înainte de a depozita jucăria.

4) Curăță mașinuța în mod regulat

Cel mai bine este să-l obișnuiești pe cel mic să curețe mașina după fiecare plimbare. În acest fel copilul va învăța să aibă grijă în mod responsabil de bunurile sale. 

Oricât de tentantă ar fi colantarea mașinii, îți recomandăm să eviți acest lucru. Nu,  autocolant nu va proteja caroseria mașinuței de zgârieturi, ci doar vei risca să deteriorezi stratul de vopsea. Amintește-ți mereu că este vorba totuși de o mașină de jucărie.

5) Găsește un garaj

Depozitarea corectă a vehiculului electric este esențială dacă vrei să păstrezi mașinuța într-o stare bună. Acoperă jucăria cu o pânză atunci când nu este utilizată, deoarece în acest mod o vei feri de praf și murdărie. Dacă este posibil, depozitează mașinuța la interior, mai ales pe perioada iernii sau atunci când plouă des.

Drept urmare, în speranța că locuința ta este suficient de mare, găsește-i mașinuței un loc special în care să-și petreacă iarna. Evită să depozitezi diverse obiecte deasupra ei. De asemenea, evită să o “parchezi” în zone de trafic, deoarece ar putea fi lovită.

Aceștia sunt cei 5 pași simpli pe care îi recomandăm tuturor posesorilor de mașinuțe electrice. Copilul tău nu are încă o mașinuță? Nu-i nimic, îi poți alege una de la bekid.ro.

Produse recomandate

Like
Close
© Copyright 2021 Toate drepturile rezervate.
Close