Cum alegem jucăriile pentru bebeluși?

DE REŢINUT!

Nou-născuții nu prea au nevoie de jucării. Sunt prea ocupați să se adapteze la lumea din jur și se mulțumesc cu prezența mamei și tatălui.

Care este primul lucru care îți vine în minte atunci când te gândești la un cadou pentru un bebeluș? Jucăriile sunt printre cele mai frecvente surprize pentru copii, însă nu acordăm întotdeauna atenție suficientă categoriei de vârstă pentru care fiecare jucărie este recomandată. Chiar dacă ar putea părea că un bebeluș se va distra cu orice obiect, pentru stimularea simțurilor copiilor, dar și pentru siguranța acestora, alege întotdeauna jucăriile potrivite vârstei.

Vom vedea în continuare ce tip de jucării sunt potrivite pentru primul an de viață al unui bebeluș.

 

De avut în vedere

Alegerea „celor mai bune/potrivite/frumoase” jucării pentru bebeluși este cu siguranță o opțiune subiectivă. Mai presus de orice, este important să alegi produse sigure (fără pericol de sufocare), adecvate vârstei (deoarece bebelușii se schimbă atât de mult în primul an) și, evident, distracție (la urma urmei sunt jucării!).

Jucării pentru nou-născuți

Nou-născuții nu prea au nevoie de jucării. Sunt prea ocupați să se adapteze la lumea din jur și se mulțumesc cu prezența mamei și tatălui. Este important ca părinții să aibă în vedere faptul că în pătuțul bebelușului nu trebuie plasate jucării sau alte obiecte, deoarece acestea pot reprezenta adevărate pericole pentru copilul proaspăt născut.

Jucării pentru bebeluși între 1 și 3 luni

Timpul petrecut pe burtă este extrem de important pentru bebelușii mici de până la 3 luni, dar așezarea pe o pătură simplă poate fi mai puțin inspirată, deoarece bebe s-ar putea plictisi. Pentru a-l stimula pe cel mic, atunci când exersați întărirea mușchilor prin statul pe burtică, arată-i diverse jucării care să-l motiveze să își ridice capul.

Poți opta pentru jucării simple, de pluș, de tipul inelelor colorate sau a mănușilor cu activități. De asemenea, bebelușii de această vârstă răspund bine la imagini îndrăznețe, contrastante.

Jucării pentru bebeluși între 3 și 6 luni

Micuțul tău poate începe să se rostogolească și să apuce cu mana diferite obiecte. Jucăriile pentru această vârstă ar trebui să susțină aceste repere, precum și alte abilități motorii în curs de dezvoltare, cum ar fi îmbunătățirea coordonării mână – ochi și posibilitatea de a sta în poziție verticală fără ajutor (ceea ce se poate întâmpla în jurul aniversării lor de 6 luni).

Culorile sunt, de asemenea, mai importante în această etapă, deoarece copiii încep să dezvolte o viziune bună a culorilor.

Jucării pentru bebeluși între 6 și 12 luni

În a doua etapă din primul an de viață, bebelușii se bucură (deși nu pare) de apariția primilor dinți, așa că jucăriile masticabile sunt cu siguranță o alegere bună pentru această perioadă. Pe lângă acestea, jucăriile interactive, colorate, cu efecte sonore sunt în topul preferințelor copilului.

Jucării potrivite pentru nou-născuți:

  • Carusel muzical
  • Jucării pentru dentiție
  • Jucării din pânză
  • Jucării moi
  • Inele moi din pânză
  • Jucării muzicale
  • Jucării zornăitoare
  • Lămpi de veghe
  • Mănuși cu activități

Dacă ai nevoie de jucării pentru bebelușul tău, te invităm în magazinul online BeKid! Hai la joacă!

Produse recomandate

Like
Close
© Copyright 2021 Toate drepturile rezervate.
Close