Cum alegi un premergător pentru bebeluși?

DE REŢINUT!

Alegerea unui produs potrivit pentru vârsta și etapa de dezvoltare a bebelușului este importantă pentru ca cel mic să se poată bucura de toate avantajele oferite de premergător.

Bebelușul tău crește rapid, iar după vârsta de 6 luni acesta poate începe să folosească un premergător. Sigur, rămâne la latitudinea ta, ca părinte, să decizi dacă apelezi la o astfel de jucărie multifuncțională sau dacă îl lași pe micuț să descopere singur mersul în 2 picioare. Cu toate acestea, în cazul în care optezi pentru un premergător, e important să ai în vedere diferitele tipuri de produse care există la acest moment pe piață. Alegerea unui produs potrivit pentru vârsta și etapa de dezvoltare a bebelușului este importantă pentru ca cel mic să se poată bucura de toate avantajele oferite de premergător.   

 

Tipuri de premergătoare

  • Premergător cu scaun

Premergătorul este ideal pentru copiii care învață să meargă. Îi ajută să simtă pământul și să pășească în siguranță. Modelul simplu de premergător este echipat cu un scaun care susține bebelușul. Nu numai că cel mic va învăța să meargă cu ajutorul premergătorului, dar se va și distra făcând asta.

Cele mai multe premergătoare sunt dotate cu un centru de activități sau cu diverse jucării. Acestea au rolul de a atrage interesul bebelușului pentru plimbări, dar, în același timp, au și un important rol educativ.

  • Premergător vertical

Un premergător vertical este alcătuit dintr-o bază și o masă cu diferite tipuri de jucării. La fel ca modelul anterior, premergătorul vertical este construit pentru a oferi copilului divertisment în timp ce învață cum să meargă corect. Singura diferență este că acest tip de produs nu este echipat cu un scaun. Practic, copilașul se sprijină de antemergător, în timp ce face primii pași. De regulă, acest model este potrivit pentru copiii de peste 12 luni, în momentul în care sunt suficienți de mari pentru a-și menține singuri echilibrul.

Care este cel mai potrivit premergător pentru copilul tău?

Când vine vorba de selectarea premergătorului potrivit, cel mai important criteriu este vârsta copilului. Bebelușii care nu au împlinit încă 12 luni vor avea nevoie de un premergător cu scaun. Pe de altă parte, dacă bebelușul poate sta deja în picioare, atunci poți opta pentru un premergător vertical pe care copilul îl poate împinge.

Un alt factor important pe care este nevoie să îl ai în vedere este legat de siguranța bebelușului. Asigură-te întotdeauna că premergătorul are o stabilitate foarte bună, pentru a putea susține copilul.

Care este poziția corectă a picioarelor atunci când bebelușul folosește premergătorul?

Există părinți care se opun utilizării premergătorului de către bebelușii lor datorită modului în care cei mici își reglează picioarele pentru păși. Pentru a evita o astfel de problemă, asigură-te că reglezi înălțimea corectă a scaunului pentru a permite picioarelor copilului să ajungă la sol.

Dacă bebelușul tău este pe punctul de a face primii pași, un premergător va fi cu siguranță util pentru a-i spori încrederea și a-l ajuta să învețe să meargă mai repede.

Înainte de a cumpăra un premergător, ține cont de câteva aspecte utile:

  • Alege un produs echipat cu un mecanism automat de frânare pentru a preveni accidentele.
  • Asigură-te că produsul se conformează standardelor de siguranță. Produsul trebuie să aibă o etichetă sau un autocolant de avertizare afișat la vedere. Dacă nu are nicio specificare legată de normele de siguranță, ar fi indicat să nu îl dai în folosință copilului. Nu uita, sub nicio formă nu trebuie să faci compromisuri în ceea ce privește siguranța.
  • Asigură-te că nu există margini ascuțite sau componente care se pot desprinde cu ușurință.
  • Alege un premergător echipat cu o bază stabilă. Este recomandabil ca roțile să aibă un diametru de cel puțin 50 milimetri.
  • Înainte de a cumpăra un premergător, asigură-te că ai la dispoziție în casă suficient spațiu pentru ca bebelușul să se poată plimba. În mod ideal, nu ar trebui să existe treceri de pe covor pe podea.

În cazul în care ești pregătit să faci un cadoul copilului tău, în magazinul online BeKid găsești cele mai variate modele de premergătoare. Te așteptăm!

Produse recomandate

Like
Close
© Copyright 2021 Toate drepturile rezervate.
Close