De ce nu trebuie să ignorați instrucțiunile scaunelor auto pentru copii

DE REŢINUT!

Scaunele auto nu sunt opțiuni de somn sigure, chiar dacă ei mai ațipesc într-un astfel de scaun. În mod normal, bebelușii ar trebui să doarmă pe spate, într-un pătuț sigur, fără pături sau perne, care pot deveni un pericol pentru ei.

Scaunele auto pentru copii pot însemna diferența dintre viață și moarte dacă copilul dumneavoastră se află într-un astfel de scaun potrivit, atunci când mașina derapează sau sunteți nevoit să puneți brusc frână pentru a evita un accident. Studiile de specialitate afirmă că scaunele auto folosite corect reduc potențialul de vătămare sau chiar de deces, cu până la 87%.

De avut în vedere

“Ceea ce este important este ca părinții și îngrijitorii să înțeleagă că scaunele auto joacă un rol vital în protejarea copiilor, dacă sunt folosite corect și în timp ce se copilul se află sub supravegherea părinților în vehicul”.

Din păcate, au existat multe vătămări și chiar morți tragice a unor bebeluși ai căror părinți nu au considerat că scaunele auto pentru bebeluși sunt importante sau nu le-au folosit corect. Aceste tragice evenimente ne reamintesc în primul rând că scaunele auto sunt destinate siguranței copiilor atunci când ei sunt transportați cu mașina dar, unele cazuri  ne indică și faptul că aceste scaune nu trebuie folosite ca un pătuț pentru somn de mașină, în care copilul poate sta oricum. 

Din nefericire, în câteva cazuri, medicul legist a constatat că unii bebeluși au murit după ce au fost strangulați de centura de siguranță a scaunului auto, după ce au fost lăsați să doarmă nesupravegheați în mașini. Este de neimaginat faptul că în cazul unui bebeluș de 9 luni, poliția a declarat că timp de două ore, bebelușul nu a fost nici măcar verificat.

“Ceea ce este important este ca părinții și îngrijitorii să înțeleagă că scaunele auto joacă un rol vital în protejarea copiilor, dacă sunt folosite corect și în timp ce se copilul se află sub supravegherea părinților în vehicul”, a declarat managerul de informare și comunicare în domeniul sănătății copiilor. “Un scaun auto este un instrument pentru a călători în siguranță în mașină. Este important ca acesta să fie folosit corect și numai în acest scop.”

Fără absolut nici o excepție, toate curelele și cataramele trebuie să fie folosite corect în permanență, conform instrucțiunilor. În caz contrar, bebelușii pot aluneca sau se pot mișca într-o poziție care îi poate rănii sau care poate deveni o poziție periculoasă în diverse moduri, cum ar fi faptul că o poziție improprie le-ar putea bloca căile respiratorii.

Bebelușii nu trebuie lăsați în scaunul auto pentru o perioadă lungă de timp și nu trebuie lăsați singuri în mașină chiar dacă sunt în scaunul auto – fie ei treji sau adormiți. Atunci când urmează să călătoriți cu un copil, luați în calcul timpul necesar pentru opriri suplimentare ca să evitați graba și implicit neatenția care poate apărea atunci când ne grăbim. Chiar și pentru cel mai mic drum, sistemul de siguranță al scaunului trebuie folosit corect (curelele și cataramele).

Scaunele auto nu sunt opțiuni de somn sigure, chiar dacă ei mai ațipesc într-un astfel de scaun. În mod normal, bebelușii ar trebui să doarmă pe spate, într-un pătuț sigur, fără pături sau perne, care pot deveni un pericol pentru ei.

Un studiu nou îi avertizează pe părinți cu privire la scaunele auto folosite incorect și la riscul de asfixie pozițională. Ca un semnal de alarmă, acest studiu apare imediat după  altul asemănător care a fost publicat în revista numită ”Jurnalul de pediatrie”, care a constatat că dispozitivele destinate șederii, cum ar fi scaunele auto, leagănele și balansoarele, pot duce la rănire și chiar la deces dacă bebelușilor li se permite să doarmă în ele.

De obicei, bebelușii dorm mult. Ei dorm între 12 și 16 ore în fiecare zi, în funcție de vârsta lor. Având în vedere raportul studiului de mai jos, realizăm că o problemă mai mare este despre locul unde dorm ei, supravegheați sau nesupravegheați, lucruri care sunt mai importante decât durata lor de somn.

Ultimul studiu publicat în revista de specialitate pediatrică a analizat peste 11.700 de decese legate de somnul sugarilor pe parcursul a 10 ani și a constatat că 3% dintre bebeluși (sau aproximativ 350) au murit în scaune sau dispozitive pentru ședere fiind nesupravegheați, inclusiv scaune auto, balansoare sau leagăne.

Cel mai bun loc pentru ca orice bebeluș să doarmă în siguranță este pe spate, într-un pătuț care are o saltea fermă și fără perne sau așternuturi prin jurul capului. Pentru a vă asigura că bebelușul dumneavoastră este în siguranță mereu, nu ignorați avertizările specialiștilor si nici manualele de instrucțiuni atunci când folosiți un scaun auto sau orice alte dispozitive de joacă, de transport sau pentru somn.

Produse recomandate

Like
Close
© Copyright 2021 Toate drepturile rezervate.
Close