De ce să alegi așternuturi din țesături organice?

DE REŢINUT!

Pentru textilele care intră în contact direct cu bebelușul, inclusiv lenjeria de pat, este recomandabil să te orientezi spre țesăturile din bumbac organic.

Pielea delicată a bebelușului are nevoie de cel mai blând tratament. Folosim produse cosmetice fără chimicale și parabeni, prosoape pufoase și hăinuțe delicate. Aceeași atenție este nevoie să o acordăm și lenjeriei de pat. Știm deja că un bebeluș petrece majoritatea timpului în pătuț, drept urmare, este recomandat să alegem așternuturi de bună calitate. Din această perspectivă, nimic nu este mai potrivit decât țesăturile organice.

Știai că bumbacul organic este prietenos nu doar cu oamenii, dar și cu mediul înconjurător?

Producția de bumbac și prelucrarea bulbilor (adică a fibrelor de bumbac) este una dintre cele mai poluante forme de agricultură. S-ar putea să nu te fi gândit la asta, dar aproape toată lumea poartă sau folosește zilnic unul sau mai multe produse din bumbac. Pentru a satisface această cerere uriașă, se produc anual peste 25 de milioane de tone de bumbac în aproximativ 85 de țări din întreaga lume.

Pe de altă parte, bumbacul organic este produs în așa fel încât să fie mai prietenos cu mediul. Acest lucru este posibil datorită faptului că pentru culturile organice este utilizată o cantitate mai mică de apă, folosind mai puține pesticide și utilizând mai puțin îngrășământ artificial. Prin aplicarea acestor principii, solul și, prin urmare, produsul, se îmbunătățesc considerabil, iar rezultatul final este o recoltă mai bună. Exemple în acest sens sunt: ​​rotația culturilor (pentru a menține solul fertil) sau utilizarea agenților de control biologic (cum ar fi insectele nepericuloase) pentru a preveni afectarea culturilor de insecte dăunătoare. Drept urmare, oamenii și mediul au parte de numeroase beneficii.

Prelucrarea bumbacului organic presupune, de asemenea, folosirea de cât mai puține substanțe chimice dăunătoare. De regulă, producătorii optează pentru coloranți ecologici prietenoși nepericuloși.

OEKO-Tex 100 – Standard al calității

Standardul OEKO-TEX 100 este una dintre cele mai cunoscute etichete din lume pentru textile testate pentru substanțe dăunătoare. Practic, acest standard garantează o siguranță ridicată a produselor.

OEKO-Tex certifică faptul că țesătura este foarte potrivită pentru bebeluși și copii, deoarece sistemul lor imunitar nu este încă pe deplin format. Prin urmare, copiii mici sunt mai sensibili la alergii și eczeme. De altfel, copiii cu alergii tolerează mult mai bine îmbrăcămintea organică pentru bebeluși și copii din bumbac organic.

OEKO-TEX 100 este un sistem de testare și certificare la nivel mondial, independent pentru produsele textile brute, semifabricate și finisate la toate nivelurile de procesare, precum și accesoriile uzate.

Țesături organice – Clasa I

 „Clasa I” este o clasă de produse sub umbrela STANDARD 100 by OEKO-TEX. Clasa de produse I este destinată bebelușilor și copiilor mici.

Pielea sensibilă a bebelușilor necesită o protecție specială. „Clasa de produse I” este cea mai strictă dintre toate cele patru clase din procesul de certificare OEKO-TEX, testând produse pentru copii cu vârsta de până la trei ani pentru a găsi substanțe nocive.

Celelalte trei clase sunt:

  • Clasa de produse II: articole cu contact direct cu pielea.
  • Clasa de produse III: articole fără contact direct cu pielea.
  • Clasa de produse IV: textile pentru casă.

Așadar, atunci când îți pregătești casa pentru venirea pe lume a bebelușului, ai la dispoziție posibilitatea de a achiziționa produse textile organice pentru toate întrebuințările, de la decorul camerei și lenjeria de pat la scutece și haine.

De ce să alegi produsele Oeko-Tex?

  •  Produsele certificate cu OEKO-TEX nu conțin substanțe toxice sau alergice.
  • Poți utiliza produsele imediat, fără a fi nevoie să le speli.
  • Produsele OEKO-TEX sunt ecologice.

Așadar, pentru textilele care intră în contact direct cu bebelușul, inclusiv lenjeria de pat, este recomandabil să te orientezi spre țesăturile din bumbac organic. Dacă ești în căutarea unor așternuturi de pat pentru copii, te invităm în magazinul online Bekid cu o gamă variată de produse.

Produse recomandate

Like
Close
© Copyright 2021 Toate drepturile rezervate.
Close