Săptămâna 19 de sarcină Este fetiță sau e băiat?

DE REŢINUT!

Noutatea acestei săptămâni în ceea ce privește dezvoltarea fătului e reprezentată de apariția vernixului. Vernixul este un strat gros, alb, asemănător ca textură cu ceara, care se formează pe pielea bebelușului. formarea mielinei. Mielina este un amestec de grăsimi și proteine care izolează și protejează celulele sistemului nervos, inclusiv creierul și măduva spinării.

Ce crezi: e un băiat sau e fetiță? La 19 săptămâni de sarcină, probabil că ești pregătită să afli sexul bebelușului (dacă nu ai făcut-o deja). Ecografia cu ultrasunete te va ajuta să descoperi lucruri interesante despre bebelușul pe care îl porți în pântece. Vei putea observa tot corpul copilului și cu siguranță vei fi uimită de miracolul care prinde contur.

Dezvoltarea copilului la 19 săptămâni

La 19 săptămâni, bebelușul tău măsoară aproximativ 22,8 centimetri de la vârful capului până la călcâi și cântărește în jur de 272 grame.

Noutatea acestei săptămâni în ceea ce privește dezvoltarea fătului e reprezentată de apariția vernixului. Vernixul este un strat gros, alb, asemănător ca textură cu ceara, care se formează pe pielea bebelușului. Acest strat protector are o serie de funcții importante, între care:

  • Acționează ca un lubrifiant pentru a ajuta bebelușul să treacă mai ușor prin canalul de naștere.
  • Creează un strat impermeabil care protejează pielea bebelușului de lichidul amniotic.
  • Ajută la prevenirea infecțiilor.
  • Ajută copilul să-și regleze temperatura corpului.
  • Hidratează pielea bebelușului.
  • Ajută la vindecarea rănilor.

   Ești în trimestrul 2 de sarcină.

   Mai sunt 21 de săptămâni.

Simptome comune din săptămâna 19

Simptomele normale din această săptămână nu ar trebui să fie prea supărătoare. Yuhuu!

Dureri abdominale. Durerea din zona inferioară a abdomenului este un simptom destul de des întâlnit. Acesta se datorează întinderii mușchilor. Dacă această durere devine intensă, nu sta pe gânduri și consultă un medic.

Constipația. Dacă tranzitul intestinal îți face probleme, pe lângă aportul de fibre din alimentație, aruncă o privire și asupra tipului de suplimente pe care le consumi. Unele dintre acestea, ca de exemplu fierul, pot favoriza constipația.

Creierul în timpul sarcinii. Dacă în ultima vreme te-ai simțit puțin uitucă, nu ești singura în această situație. Până la 81% dintre femeile însărcinate raportează probleme de memorie, dificultăți de concentrare și confuzie. Toate acestea se datorează schimbărilor care au loc în organismul tău. Nu te speria, va reveni totul la normal!

Mișcările copilului în burtică. În aceste săptămâni, poți sau nu să simți mișcările bebelușului. Știm, vei auzi de la alte mămici că ele simt loviturile copilului. Dacă nu este cazul la tine, nu te îngrijora. Primele lovituri mici pot fi resimțite în mai multe moduri diferite – oricând, în medie, între săptămâna 18 și săptămâna 22 .  

Momentul în care vei simți aceste mișcări este influențat de mai mulți factori. De exemplu, cu cât ești mai minionă, cu atât vei depista mai devreme mișcările bebelușului. Un alt factor este tonusul muscular. Cu cât mușchii uterului sunt mai slăbiți, cu atât îți va fi mai ușor să simți mai devreme mișcările. Acesta este motivul pentru care la a 2 a sarcină mișcările bebelușului vor putea fi depistate mai timpuriu. În aceleași timp, poziția fătului are o importanță majoră.

Știai că? 💭

Bebe are dimensiunea unui mango!

Sfaturi pentru mama

Simptomele vin și pleacă. Pot fi ușoare sau incomode, uneori enervante. Iată ce sfaturi avem noi pentru tine!

Tratarea durerii de abdomen.

Deși nu există nicio modalitate de a preveni durerea din zona ligamentului rotund, poți încerca să o diminuezi prin:

  • Menținerea unei posturi corecte.
  • Evită să stai în picioare pentru perioade lungi
  • Fă exerciții de întindere (stretching).
  • Poartă o centură de sprijin pentru sarcină.

Limitează expunerea la soare.

Decolorarea pielii este frecvent întâlnită în timpul sarcinii. Deși nu poți face nimic în legătură cu cel mai mare vinovat – hormonii! – poți limita expunerea la soare, care pare să fie principalul vinovat pentru apariția petelor pigmentare.

Poartă o pălărie cu boruri ample, alături de haine din țesături naturale, plăcute la atingere. Fără excepție, aplică loțiunea de protecție solară (cu SPF 30 sau mai mare), de fiecare dată când ieși din casă.

Servește mese mici, pe tot parcursul zilei.

Mese mici și dese, cheia marilor succese! Ai nevoie de energie pe toată durata zilei, iar mesele copioase nu vor face altceva decât să te trimită la somn. Așadar, planifică-ți mese mici dar sănătoase, alături de gustări hrănitoare. În acest fel, vei menține constant nivelul de energie și vei evita supraîncărcarea sistemului digestiv, ținând în același timp sub control balonarea.

Check-list pentru săptămâna19

🗸  Planifică-ți mese nutritive.

🗸  Îmbunătățește-ți postura.

🗸  Încearcă să reduci stresul.

🗸  Hidratează-te!

🗸 Folosește loțiune de protecție solară de fiecare dată când te expui la soare.

Produse recomandate

 Articole pentru îngrijire

Tensiometre

➤  Umidificator

➤  Perne pentru gravide

➤  Aparate de masaj

 Saltele și perne electrice

 Produse pentru fitness și aerobic

Produse recomandate

Like
Close
© Copyright 2021 Toate drepturile rezervate.
Close