Ghid pentru cumpărarea mașinuțelor pentru copii în funcție de vârstă

DE REŢINUT!

Până la vârsta de 3 ani, majoritatea copiilor au dezvoltat abilitățile motorii, echilibrul, coordonarea și reflexele necesare pentru a face față unei plimbări cu mașinuța electrică. Dacă copilul se află în această categorie de vârstă, atunci cu siguranță este dornic de aventură.

Un lucru e clar! Indiferent de vârstă, toți copiii sunt entuziasmați de ideea de a conduce o mașinuță electrică! Nu ne crezi? Fă un test și întreabă orice copil dacă își dorește o astfel de distracție!

Cu atât de multe modele disponibile, selectarea unei mașini adecvate vârstei pentru micul șofer aspirant poate deveni o sarcină cu adevărat copleșitoare. Dacă intenționezi să faci o surpriză grandioasă copilului tău și vrei să alegi o mașinuță electrică, ai ajuns unde trebuie. Am pus toate informațiile cap la cap pentru a realiza acest scurt ghid de achiziție a unei mașinuțe electrice în funcție de vârsta mezinului familiei.

De la zero la 2 ani

Bebelușii din această grupă de vârstă sunt în plin proces de dezvoltare a abilităților motorii și echilibrului, ceea ce îi face vulnerabili la cădere și accidente. De aceea, ar trebui să fii extrem de precaut atunci când alegi o mașinuță pentru această vârstă. Jucăria ar trebui să aibă elemente de siguranță suplimentare, iar controlul parental de la distanță prin intermediul unei telecomenzi este esențial.

Pentru copiii foarte mici, îți recomandăm vehiculele simple, acționate manual, cum ar fi bicicletele de echilibru și diversele jucării care pot fi împinse de copii sau premergătoarele. Asta deoarece înainte de a învăța să conducă, cel mic trebuie să deprindă arta mersului pe jos și a echilibrului.

Oricât de mare ar fi tentația, este nevoie să mai aștepți puțin până bebelușul va putea folosi o mașinuță electrică.

De la 3 la 5 ani

Până la vârsta de 3 ani, majoritatea copiilor au dezvoltat abilitățile motorii, echilibrul, coordonarea și reflexele necesare pentru a face față unei plimbări cu mașinuța electrică. Dacă copilul se află în această categorie de vârstă, atunci cu siguranță este dornic de aventură. O bună metodă de a-l încuraja să descopere lumea, să petreacă timp în aer liber și să stea departe de diverse gadget-uri este, așa cum bine ai intuit, mașinuța electrică.

Deși mici, copii sunt atenți la detalii, ca atare, aspectul mașinii contează. Optează pentru un model pe placul copilului, o caroserie detaliată, în culori vibrante, neapărat echipat cu diverse caracteristici de securitate, cum ar fi centurile de siguranță și sistemul de control parental de la distanță, adică telecomanda).

Pentru un plus de distracție, orientează-te spre mașinuțele dotate cu sunete realiste (cum ar fi cel al motorului), faruri și sloturi MP3. În definitiv, și mami și tati ascultă muzică la volan, de ce nu s-ar bucura și mezinul familiei de același tratament!

Este important să ai în vedere faptul că unele mașinuțe pot accelera automat, motiv pentru care este extrem de util să setezi o limită de viteză. Din această perspectivă, îți recomandăm să alegi un vehicul cu o putere de 12V, adică o viteză maximă de 5 km/h.

De asemenea, îți recomandăm să iei în considerare supravegherea plimbărilor copilului cu ajutorul telecomenzii de control parental, deoarece astfel vei putea controla viteza și direcția mașinii, astfel încât cel mic se poate bucura în voie de plimbări în siguranță.

De la 5 la 8 ani

Prin ce se remarcă preșcolarii? Prin nivelul ridicat de energie! La această vârstă, abilitățile motrice sunt bine dezvoltate, motiv pentru care aceștia pot manevra cu ușurință mașinuța electrică. Din acest motiv, acum este foarte posibil ca accentul să cadă pe design. Oferirea unei experiențe cât mai realiste ar fi principala sarcină pe care un mini vehicul ar trebui să o îndeplinească. Ce înseamnă asta? Ei bine, copilul știe deja diferențele dintre mărcile de mașini și cu siguranță o jucărie cu licență va fi pe placul său. Din fericire, ai de unde să alegi. La BeKid găsești mașinute celebre, de la Jeep la BMW și Mini Cooper.

Nu credem că mai este nevoie să îți spunem că mașinuța trebuie să aibă faruri, afișaj, porturi MP3 și sunetele realiste ale motorului. Copiii cu vârsta peste 5 ani pot manevra cu ușurință vehicule mai grele, astfel încât poți opta pentru un model mai complex.

De altfel, la această vârstă, copiii pot face față mașinuțelor mult mai avansate, cu o putere de 24 de volți. Acestea pot fi utilizate în exterior, pe o varietate de terenuri, iar multe dintre modele au sisteme complexe cu trepte de viteze, inclusiv marșarier.

Copii cu vârsta mai mare de 8 ani

Fericiții șoferi ai mașinuțelor electrice, care au depășit vârsta de 8 ani, sunt pregătiți să facă față unor adevărate aventuri la volanul unor modele 4×4, SUV-uri și chiar ATV-uri!

Micile mașini destinate acestei categorii sunt mult mai detaliate, fiind aproape replici ale modelelor reale. De asemenea, sunt mai puternice și pot fi conduse pe o gamă largă de terenuri, inclusiv parcele cu iarbă, drumuri neasfaltate și trotuare.

Pentru copiii cu vârsta de peste 8 ani, îți recomandăm un vehicul cu baterie de 24V, cu motor dublu și opțiuni multiple de viteze. Asigură-te că mașina pe care o alegi are anvelope de cauciuc adecvate, care asigură suficientă tracțiune.

Dacă cel mic este sociabil și se bucură de plimbările alături de frați, surori sau amici, poți să iei în considerare un model de mașinuță cu 2 locuri.

Indiferent de model sau dimensiune, un aspect care influențează alegerea unei de mașinuțe electrice este modul în care ea va fi folosită.  E nevoie să te gândești dacă cel mic va face plimbări cu mașina în interiorul casei sau afară (în cazul copiilor mici) și, în același timp, să iei în calcul și greutatea produsului, mai ales în situația în care va fi nevoie să muți mașina din interior în exterior.

Ești gata să alegi mașinuța electrică? Noi credeam că da, motiv pentru care te invităm în magazinul online BeKid! Ai la dispoziție modele diverse pentru copii de toate vârstele! Acestea fiind spune, îi dorim prichindelului plimbări plăcute!

Produse recomandate

Like
Close
© Copyright 2021 Toate drepturile rezervate.
Close