Greșeli de evitat atunci când cumperi o trambulină

DE REŢINUT!

Trambulina este una dintre cele mai eficiente surse de mișcare și distracție pentru copiii de toate vârstele. Astfel încât alegerea modelul potrivit este un pas foarte important.

Dacă intenționezi să cumperi o trambulină pentru copilul tău, înainte de a lua o decizie finală, aruncă o privire la cele mai frecvente greșeli pe care suntem tentați să le facem atunci când alegem un astfel de echipament. Este nevoie să spunem din capul locului: trambulina este una dintre cele mai eficiente surse de mișcare și distracție pentru copiii de toate vârstele. Astfel încât alegerea modelul potrivit este un pas foarte important.

Am pus cap la cap o serie de erori pe care părinții le-au făcut de-a lungul timpului atunci când au achiziționat o trambulină. Sperăm că te vor ajuta să fac alegerea cea mai bună, astfel încât juniorii din familia ta să se poată bucura din plin de toate beneficiile aduse de trambulină.

Greșeala nr. 1: Nedeterminarea corespunzătoare a spațiului disponibil.

Când decizi să cumperi o trambulină, primul aspect pe care este nevoie să îl iei în considerare este spațiul pe care îl ai la dispoziție. Cu excepția trambulinelor de mici dimensiuni, majoritatea modelelor sunt destinate utilizării în aer liber. Dacă ai un spațiu limitat, o trambulină prea mare va lovi fie copacii, fie alte obstacole cum ar fi gardul sau alte elemente din curte. Acest lucru poate provoca deteriorarea carcasei trambulinei sau poate crea pericole în jurul trambulinei.

În mod ideal, trambulina nu va monopoliza curtea, lăsând spațiu și altor activități.

Greșeala nr. 2:  Neluarea în calcul a plasei de siguranță.

Plasele de siguranță sunt un element obligatoriu pentru orice trambulină, fiind o măsură de protecție împotriva accidentelor. În lipsa unei astfel de protecții, copiii se expun riscului de cădere. Un alt aspect important este ca plasa de siguranță să fie suficient de înaltă. În plus, ea trebuie susținută de bare de protecție de bună calitate, care să asigure o bună susținere. De asemenea, este important să acorzi o atenție deosebită modului în care plasa de siguranță este atașată de cadrul trambuline.

Greșeala nr. 3: Imposibilitatea de a cumpăra piesele de schimb.

Trambulinele nu sunt concepute pentru a rezista o eternitate. Mai ales datorită faptului că aceste produse sunt destinate pentru a fi folosite la exterior, ele sunt supuse la o serie vastă de condiții meteo, motiv pentru care anumite componente se pot deteriora. Din acest punct de vedere, este întotdeauna util să te asiguri că ai la dispoziție opțiunea de a achiziționa piese de schimb, fie că este vorba de arcuri, scară de acces sau plasa de protecție.

După ce achiziționezi trambulina, păstrează o copie a manualului de instrucțiuni, astfel încât să poți identifica ușor tipul de piese necesare, în cazul în care în viitor va fi nevoie de înlocuirea acestora.

Greșeala nr. 4: Ignorarea limitelor de greutate  

Chiar dacă trambulinele sunt recomandate pentru utilizarea de către o singură persoană pentru a preveni accidentele, realitatea este că celor mici le place să sară alături de frați sau prieteni. Dacă sunt utilizate de copii mai mari sau de adolescenți, greutatea va crește semnificativ. Din acest motiv, este întotdeauna important să verifici instrucțiunile de utilizare și să ții cont de specificațiile tehnice.

De asemenea, este esențial ca pe timpul sezonului rece să protejezi trambulina de zăpadă, deoarece sub greutatea acesteia salteaua poate să se întindă excesiv și să cedeze.

Greșeala nr. 5: Verificarea incorectă a elementelor incluse în setul trambulinei

Unele trambuline sunt echipate cu scară de acces, plasă de siguranță și alte accesorii, însă aceasta nu este o regulă general valabilă. Când compari costurile trambulinelor, înainte de a cumpăra, asigură-te că verifici ceea ce cumperi. În cazul în care pachetul nu include toate elementele necesare, le poți achiziționa separat, însă este nevoie să acorzi o atenție deosebită compatibilității.

Greșeala nr. 6: Achiziționarea unei trambuline cu o dimensiune prea mare.

Această greșeală apare cu precădere în cazul părinților ai căror copii au o vârsta foarte fragedă. O trambulină prea mare ar putea fi intimidantă pentru un copil mic. Mai mult, datorită greutății mici a copilului, acesta nu va avea forța necesară efectuării de sărituri.

În același timp, o trambulină mare plasată într-un spațiu de dimensiuni mici va acapara curtea și nu va lăsa spațiu disponibil pentru alte activități. Chiar dacă trambulina ar putea reprezenta principala atracție pentru cei mici, aceștia vor dori să aibă și alte activități în curte, motiv pentru care vor avea nevoie de spațiu.

Greșeala nr. 7: Materiale fără protecție UV

Expusă la soare pentru perioade îndelungate de timp, trambulina se poate deteriora în lipsa unei protecții UV. Materialele din care este construit echipamentul trebuie să fie de calitate superioară, pentru a garanta o bună rezistență în timp. Salteaua trambulinei prezintă un risc crescut de deteriorare în cazul în care aceasta nu este tratată corespunzător. Un bun indicator al rezistenței în timp este garanția acordată de producător. Uneori, diversele părți componente ale trambulinei beneficiază de perioade diferite de garanție.

Greșeala nr. 8: Garanția produsului

Prețul unei trambuline este influențat direct de calitatea produsului. Atunci când achiziționezi un astfel de echipament este necesar să ai în vedere garanția oferită de producător. De obicei, trambulinele sunt supuse unei utilizări repetate pentru o perioadă mare de timp. Prin urmare, riscul de deteriorare există chiar și în cazul celor mai robuste articole. Într-un astfel de scenariu, o garanție a producătorului îți poate asigura siguranța investiției. Cum spuneam mai devreme, garanția poate fi oferită separat diferitelor părți ale trambulinei, deoarece riscul de deteriorare este mai mare, de exemplu, în cazul arcurilor decât în ceea ce privește structura metalică.

Greșeala nr. 9: Ignorarea aspectelor referitoare la siguranță

Indiferent de modelul ales sau de prețul produsului, trambulina trebuie să întrunească toate criteriile de siguranță. Astfel, este nevoie să te asiguri că salteaua trambulinei este rezistentă, structura metalică este conformă cu cele mai recente standarde de europene de siguranță, iar arcurile sunt rezistente la rugină. În plus, este recomandabil să te asiguri că nu există niciun spațiu între patul trambulinei și carcasă.  

Acestea sunt, în linii mari, principalele greșeli de evitat în momentul în care achiziționezi o trambulină. Acum ești pregătit să alegi modelul potrivit. Te așteptăm în magazinul online cu o ofertă vastă de trambuline pentru copii de toate vârstele.  

Produse recomandate

Like
Close
© Copyright 2021 Toate drepturile rezervate.
Close