Săptămâna 7 de sarcină

DE REŢINUT!

Bebelușul are o lungime de aproximativ un sfert de centimetru acum (aproximativ mărimea unei afine). E micuț? Cu siguranță! Însă e nevoie să ai în vedere faptul că bebe este acum de 10.000 de ori mai mare decât era la momentul concepției, adică acum o lună.

La 7 săptămâni de sarcină este posibil ca burtica să nu se arate încă. În schimb, e cazul să te pregătești pentru complimente deoarece vei dobândi acea strălucire de care cu siguranță ai auzit vorbindu-se în cazul femeilor însărcinate.

În această perioadă, nu numai că pielea ta arată mai bine ca oricând, dar și părul este mai strălucitor decât după orice tratament cosmetic. Ambele schimbări sunt legate de cantitatea mai mare de estrogen produsă de corpul tău în această perioadă.

Dezvoltarea copilului la 7 săptămâni

Bebelușul are o lungime de aproximativ un sfert de centimetru acum (aproximativ mărimea unei afine).  E micuț? Cu siguranță! Însă e nevoie să ai în vedere faptul că bebe este acum de 10.000 de ori mai mare decât era la momentul concepției, adică acum o lună.

În timp ce dezvoltarea gurii, nărilor, urechilor și ochilor bebelușului a debutat cu o viteza ridicată săptămâna trecută, săptămâna aceasta părțile feței încep să fie din ce în ce mai definite. De asemenea, se formează pleoapele și limba.

Brațele și picioarele bebelușului încep să se dezvolte. Deși extrem de minuscule, părțile corpului încep ușor să se contureze. De asemenea, rinichii sunt la locul lor și sunt pregătiți să înceapă activitatea.  

  🔛 Ești în trimestrul 1 de sarcină.

   🔜 Mai sunt 33 de săptămâni.

Simptome comune din săptămâna 7

Grețurile matinale și urinarea frecventă vor continua (sau vor începe) în această săptămână. Acestora este posibil să li se adauge modificări ale pielii, scurgeri vaginale și ascuțirea mirosului. La ce să te aștepți?

Modificări cervicale

Creșterea cantității de hormoni și a fluxului sanguin în timpul sarcinii duce la creșterea producției de mucus cervical. Acest mucus se adună și se transformă într-un dop. Da, este exact ceea ce crezi că este: un dop. Scopul său este de a „sigila” colului uterin pentru a te proteja pe tine și pe bebelușul tău, prevenind pătrunderea bacteriilor în uter.

Strălucirea de sarcină

Se spune că toate femeile însărcinate sunt mai frumoase! Motivul? Fluxul mai mare de sânge care îți curge prin vene. De asemenea, hormonii fac minuni în ceea ce privește strălucirea pielii și a părului.

Intensificarea mirosului

Sarcina poate face ca simțul mirosului să devină o superputere. Este un simptom interesant despre care unii cred că o ajută pe mamă să evite pericolul. Cu toate acestea, mirosul foarte ascuțit poate deveni o problemă în cazul în care te confrunți cu grețuri.

Sensibilitatea sânilor

Pentru a preveni vergeturile, investește într-un sutien bun încă de acum, poate chiar unul de maternitate, care îți va oferi mai mult sprijin.

Oboseala

Bineînțeles că ești obosită, în interiorul tău se formează un pui de om. Pe lângă odihnă, o modalitate de a combate oboseala este să iei mese mici și dese. Consumul a 4 – 5 mese mici va menține nivelul zahărului din sânge la un nivel optim și îți va da un plus de energie. De asemenea, este important ca alimentele să fie sănătoase, pentru ca tu și bebe să aveți parte de toți nutrienții.

Arsuri la stomac și indigestie

Unele femei suferă în această perioadă de senzația neplăcută de arsură gastrică sau de indigestie. Este un simptom al sarcinii de care nu trebuie să te sperii. Evită alimentele care îți pot provoca neplăceri, cum ar fi mâncărurile picante sau grase și băuturile cu cofeină.

Știai că? 💭

În săptămâna 7 bebe dezvoltă mici formațiuni care vor rezulta în mâini și piciorușe.  Destul de curând, vor crește și se se vor distinge degetele de la mâini și cele de la picioare.

Sfaturi pentru mama

Cu siguranță știi deja! E nevoie să mănânci bine, să bei suficiente lichide, să te odihnești și să te bucuri de momentele minunate pe care tocmai le trăiești. În plus, săptămâna aceasta îți recomandăm să acorzi o atenție suplimentară pielii și tractului digestiv.

  • Rezolvă problema constipației

Pentru a rezolva această neplăcută problemă (sau măcar pentru a elimina o parte din disconfort) este necesar să bei cât mai multă apă, să faci exerciții ușoare și să crești aportul de fibre insolubile, cum ar fi cereale integrale, in, fructe, legume, orez brun și linte.

  • Îngrijește-ți pielea

Strălucirea din timpul sarcinii se poate datora creșterii fluxului sanguin, cât și hormonilor. Aceștia din urmă ar putea face ca pielea să fie mai uleioasă. Pentru a preveni problemele, acordă o atenție specială îngrijirii pielii. Crează-ți un ritual zilnic de curățare și hidratare și ține-te de el cu rigurozitate.

Check-list pentru săptămâna 7

 🗸 Asigură-te că produsele cosmetice pe care le folosești sunt sigure pentru sarcină.

 🗸 Consultă-te cu medicul tău cu privire la medicamentele și suplimentele care sunt permise în sarcină.

 🗸 Bea suficientă apă pentru a rămâne hidratată în permanență.

 🗸 Adăugați fibre în dieta zilnică pentru a combate constipația.

Produse recomandate 

 Articole pentru îngrijire

 Saltele și perne electrice

 Produse pentru fitness și aerobic

 Materiale informative

Produse recomandate

Like
Close
© Copyright 2021 Toate drepturile rezervate.
Close