Siguranța copiilor – de ce este important să investiți într-o  cască de protecție

DE REŢINUT!

În multe țări există o legislație care prevede obligativitatea purtării căștii de protecție pentru toți copii care se dau pe biciclete, role, patine, triciclete sau trotinete

Cunoaștem cu toții  beneficiile mersului pe bicicletă sau pe role, dar, trebuie pus un accent deosebit  pe avantajul purtării unei căști de protecție. În fiecare an, foarte mulți copii suferă vătămări cauzate de diverse accidente atunci când se dau cu rolele, cu bicicleta, trotineta, etc. Loviturile la cap sunt cea mai frecventă cauză de invaliditate și de deces în cazul accidentelor care implică o bicicletă. În multe studii de specialitate s-a dovedit că utilizarea căștilor de protecție pentru astfel de activități, este cea mai eficientă măsură de prevenire a leziunilor craniene (reducând riscul între 85% și 88%). Alte studii au arătat ca legile care impun utilizarea accesoriilor pentru protecție, au redus in mod semnificativ accidentele care implicau leziuni craniene. Raportul cost – beneficii nici nu trebuie să intre în discuție când vine vorba de sănătatea și siguranța copiilor noștri. Căștile de protecție sunt ieftine și chiar dacă nu ar fi fost, siguranța copiilor nu ar trebui să aibă preț

De avut în vedere

În fiecare an, foarte mulți copii suferă vătămări cauzate de diverse accidente atunci când se dau cu rolele, cu bicicleta, trotineta, etc.

Ca să vă faceți o idee mult mai amplă, în funcție de statisticile din trecut, studiul ne pune la dispoziție și  procentul ipotetic de reducere a accidentelor dacă toți copii ar purta căști de protecție atunci când se dau cu bicicleta. Statistica arată așa:

– pe o perioadă de 5 ani, purtarea obligatorie a căștii de protecție va salva aproximativ 56 de vieți

– ar fi evitate un număr de aproximativ 1 924 de spitalizări

– 14 055 de vizite la urgență nu vor mai fi necesare

În plus, purtarea obligatorie a căștilor de protecție ar reduce rata generală a vătămărilor provocate de biciclete în rândul populației generale cu 24% în fiecare an, ceea ce sugerează că în timp, lumea s-ar adapta la legislații și tot mai multă populație ar folosi casca de protecție. Ratele leziunilor la nivelul extremităților au fost mai mari decât cele ale leziunilor la nivelul capului, atât la populația masculină, cât și la cea feminină, ceea ce sugerează că viitoarele inițiative privind siguranța bicicletelor trebuie să abordeze leziunile la nivelul extremităților. Ratele de rănire a capului în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 10 și 16 ani s-au schimbat destul de puțin față de momentul de referință și ar trebui să beneficieze de o investigație suplimentară sau de o altă abordare în a convinge copii să poate căști de protecție.

În multe țări există o legislație care prevede obligativitatea purtării căștii de protecție pentru toți copii care se dau pe biciclete, role, patine, triciclete sau trotinete dar există și țări precum Israel,  în care nu există nici o lege care să impună purtarea căștii de protecție. În cadrul unui sondaj realizat de institutul de statistică numit “Beterem”, s-a constatat că un procent ridicat de persoane sprijină introducerea unei legi care să impună căștile de protecție pentru bicicletă (89%) în rândul părinților care au copii cu vârsta de până la 14 ani, deoarece ei se pot rănii. Pe baza dovezilor privind eficacitatea căștilor de protecție ca mijloc de reducere a leziunilor craniene la copii care se dau cu bicicleta sau cu rolele, comunitatea medicală din Israel ar trebui să acționeze pentru a-și promova dorința cu privire la legislația care să impună purtarea căștilor de protecție pentru copiii care merg pe bicicletă, trotinetă, patine și role.

Activitățile în aer liber sunt un exercițiu excelent atât pentru adulți, cât și pentru copii.  Principalele beneficii ale activităților în aer liber pe bicicletă, tricicletă,  role, etc,  sunt:

  • Sunt activități cu impact redus pentru articulații, nu ”uzează” sistemul osos al articulaților.
  • Sunt activități care ajută la o bună funcționare interne a organismului, menține o ardere calorică ridicată
  • Sunt activități de aerobică la fel de bune ca sporurile în general, precum joggingul sau tenisul
  • Sunt activități  care implică și antrenează toate grupele majore de mușchi
  • Sunt activități care mențin o sănătate psihică bună, ajută la scăderea anxietății și a depresiei.

Produse recomandate

Like
Close
© Copyright 2021 Toate drepturile rezervate.
Close