Trotinete și triciclete copii – de ce este bine să le iei în considerare pentru copilul tău

DE REŢINUT!

Trotinetele și tricicletele pentru copii folosite în grupuri de prieteni este o modalitate simplă de a dezvolta activitatea în echipă și de a aborda problema bunei conduite sportive.

La fel ca bicicletele, tricicletele și trotinetele le oferă copiilor o posibilitate bună de a se angaja într-o joacă bazată pe activitate fizică care este benefică organismului. Este o șansă pentru ei de a crea și de a transforma propriile idei în oportunități nesfârșite de mișcare. Propulsia unei planșe mici pe roți și controlul vitezei și direcției sunt incitante și foarte distractive.

De avut în vedere

Nu este chiar ușor mersul cu tricicleta sau trotineta dar, pe măsură ce copiii se joacă pe astfel de jucării de exterior, activitatea fizică sporită care necesită mult efort, contribuie la dezvoltarea motricității grosiere și fine.

Joaca pe trotinete și triciclete poate oferi copiilor multe oportunități de a explora prin jur și diverse moduri de a face mișcare. Trotinetele și tricicletele pentru copii folosite în grupuri de prieteni este o modalitate simplă de a dezvolta activitatea în echipă și de a aborda problema bunei conduite sportive. Multe din aceste jocuri au o durată destul de scurtă dar pot fi modificate prin creativitate în numeroase moduri. Deși de cele mai multe ori copii văd un joc ca pe o provocare de a câștiga ”locul 1”, n cazul multor jocuri pe trotinete și triciclete, accentul poate fi pus pe spiritul sportiv și pe provocări care lucrează grupuri de mușchi pentru a crește forța fiecărui copil.

Pe lângă amuzamentul jocului în sine cu prietenii, activitățile de acest gen oferă oportunitatea de mișcare în aer liber care îmbunătățesc dezvoltarea fiecărui copil, dezvoltarea socială și psihică, cognitivă și dezvoltarea fizică.

Nu este chiar ușor mersul cu tricicleta sau trotineta dar, pe măsură ce copiii se joacă pe astfel de jucării de exterior, activitatea fizică sporită care necesită mult efort, contribuie la dezvoltarea motricității grosiere și fine, dezvoltând astfel și capacitatea de a menține echilibrul, fapt care ajută la creșterea încrederii de sine. În general, copii sunt presați sa se auto – depășească, să reușească în multe domenii, și, de aceea, încrederea de sine este foarte importantă pentru ca motivează în primul rând încercarea iar în al 2-lea rând, determinarea de a reuși. Copiii sunt deosebit de motivați de activități care necesită multă energie și implicare, drept pentru care sunt foarte fericiți și mulțumiți atunci când reușesc.

La fel ca orice ființă umană, copii au o nevoie fundamentală de a face parte dintr-un grup și de a fi acceptați de prietenii și colegii lor. Joaca exterioară cu trotinetele sau tricicletele le oferă copiilor o oportunitate de a se juca în grup și de a antrena comunicarea. În acest timp, copiii se pot compara cu colegii lor și pot descoperi atât diferențele, cât și asemănările dintre ei. Jocul cooperativ insuflă, de asemenea, sensibilitate față de nevoile și valorile celorlalți. Jocurile în grup necesită autocontrol și capacitate de gestionare emoțională, pe când manevrarea trotinetei propriu-zise,  oferă provocări independente și interesante care îi pot ajuta pe copii să își dezvolte atenția distributivă în timp ce pot avea o relație și cu ceilalți prin educație fizică, fapt ce îi ajută la conștientizarea aptitudinilor în general, ale lor și ale prietenilor.

Astfel, jocurile exterioare de acest fel contribuie și la dezvoltarea empatiei. De exemplu, cei mai mulți copii nu au răbdare să finalizeze o sarcină deoarece se plictisesc foarte rapid, dorindu-și satisfacția instantanee iar acest lucru nu este tocmai rar întâlnit. Prin activitățile în grup, indiferent cât de grea este reușita, motivarea lor persistă pentru mai mult timp. Ținând cont că majoritatea copiilor le place sa ia propriile decizii, nu trebuie să oferiți constant indicații de joacă. Atunci când copiii se află într-un mediu în care iau propriile decizii, în care au libertatea de a-și dezvolta și de a pune în aplicare propriile idei, ei se consideră capabili de succes.

Având în vedere cele mai recente sondaje arată că aproape 40% din părinții copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani au indicat că copilul lor nu a purtat întotdeauna o cască de protecție atunci când a participat la astfel de jocuri și activități pe 2 sau 3 roți, pentru siguranța copilului dumneavoastră, trebuie să setați purtarea unei căști de protecție ca o regulă de neîncălcat.

Produse recomandate

Like
Close
© Copyright 2021 Toate drepturile rezervate.
Close