Vrei să cumperi un spațiu de joacă pentru copilul tău? Iată câteva întrebări pe care e util să ți le pui!

DE REŢINUT!

Spațiile de joacă pentru copii sunt disponibile în diverse dimensiuni și configurații, iar pentru a alege modelul potrivit trebuie să decizi unde vei amplasa sistemul înainte de a-l achiziționa.

Copii sunt gata să iasă la joacă? Vrei să încurajezi activitățile în aer liber? Soluția ar putea fi un spațiu de joacă. Nu întotdeauna avem posibilitatea de a merge în parc sau la un loc de joacă pentru ca cei mici să se distreze, astfel încât, ar fi destul de tentant să aduci locul de joacă la tine acasă, nu-i așa?

Dacă ai la dispoziție o curte, mai mică sau mai mare, te poți orienta spre spațiile de joacă multifuncționale. Înainte însă de a face o achiziție, ia în calcul următoarele întrebări.

1. Ai suficient spațiu disponibil?

Spațiile de joacă pentru copii sunt disponibile în diverse dimensiuni și configurații, iar pentru a alege modelul potrivit trebuie să decizi unde vei amplasa sistemul înainte de a-l achiziționa. Deși există și ansambluri care pot fi folosite la interior, acestea sunt destinate în general copiilor foarte mici, în jurul vârstei de 2-3 ani. Majoritatea spațiilor de joacă sunt potrivite pentru curți și grădini, astfel încât cei mici să se bucure de joacă în aer liber.

Fă măsurători și verifică dimensiunile centrului de activități dorit. Ține cont de faptul că va fi nevoie de spațiu liber și în jurul echipamentului de joc, mai ales dacă vorbim de leagăne sau tobogane. Ca normă orientativă, este necesar ca în jurul spațiului de joacă să existe aproximativ 2 metri liberi de alte obiecte.

Chiar dacă nu ai prea mult spațiu, inovația și creativitatea pot fi instrumentele tale secrete. Poți opta pentru corpuri individuale (de exemplu, un leagăn, un tobogan, un balansoar), pe care să le poziționezi în diferite zone ale curții, în funcție de spațiul disponibil.

2. Este potrivit vârstei copilului?

Spațiile de joacă sunt proiectate pentru categorii diferite de vârstă. De regulă, categoriile majore sunt următoarele: bebeluși sub 3 ani, preșcolari de la 3 la 6 ani și copii cu vârsta de peste 6 ani.

Producătorii de echipament de joacă proiectează seturile și produsele având în vedere abilitățile fizice, intelectuale și sociale ale fiecărui grup în parte. Acest lucru previne potențialele accidente la locul de joacă. Din această perspectivă, este întotdeauna important să alegem produsele destinate vârstei copilului. Deși tentația poate fi uneori de a sări o etapă și a cumpăra produse pentru copii mai mari, acest lucru nu va face altceva decât să îi îngreuneze copilului activitatea. În plus, uneori acest lucru poate fi și periculos.

Consultă instrucțiunile producătorilor pentru a identifica grupa de vârstă corectă. Seturile pentru copii mici includ de obicei leagăne cu ham, scări cu trepte, rampe și echipamente de alpinism care nu depășesc 30 de centimetri înălțime. Preșcolarii se pot bucura de spații de joacă cu leagăne, scări orizontale, balansoare și tobogane. În cazul copiilor mai mari, aceștia pot avea acces la produse care să le stimuleze simțul de aventură.

3. Spațiul de joacă îndeplinește standardele de siguranță?

Poate cele mai importante criterii de care este nevoie să ții cont sunt cele legate de siguranță și durabilitate. În afară de alegerea echipamentului adecvat vârstei, asigură-te că ansamblul de joacă este conform cu reglementările în vigoare (găsești aceste informații în fișa produsului).

După acest prim pas, inspectarea cu atenție a tuturor componentelor este o etapă importantă. Atunci când instalezi spațiul de joacă, cu multă răbdare și responsabilitate, asigură-te că toate îmbinările sunt făcute corect și verifică stabilitatea structurii. Mai ales în cazul copiilor mici, nu cumpăra produse care au margini ascuțite sau părți ușor detașabile.

În afară de spațiul de joacă, în funcție de suprafața pe care vei amplasa sistemul, este posibil să ai nevoie de un covor protector care va acționa ca o pernă în cazul inevitabilelor căzături ale copilului. Poți opta pentru un covor din cauciuc, deoarece acesta oferă cea o bună absorbție a șocurilor. În plus, întreținerea sa este extrem de ușoară.

Ține cont de faptul că oricât de sigur este un spațiu de joacă, supravegherea constantă a copiilor este o necesitate dacă vrei să eviți accidentele, mai ales în cazul copiilor mici.

4. De unde cumpăr un spațiu de joacă?

Datorită faptului că oferta de produse este extrem de variată, recomandarea noastră este să achiziționezi spațiul de joacă (dar și restul articolelor destinatele copiilor) doar din magazine specializate în vânzarea de produselor pentru copii. Alege întotdeauna un furnizor de încredere și asigură-te că beneficiezi de o garanție a produselor.

La BeKid găsești o ofertă generoasă de spații de joacă pentru copii de toate vârstele, iar dacă ai nevoie de îndrumare pentru alegerea produsului potrivit, nu ezita să ne contactezi.

Produse recomandate

Like
Close
© Copyright 2021 Toate drepturile rezervate.
Close