• Pret
  lei
   – 
  lei
  • 45lei
  • 1253lei
 • Transport Gratuit
 • Culoare

Nu exista produse in aceasta sectiune

Ghid de achizitie Triciclete copii

Când un copil a crescut suficient încât să poată sta în picioare, o tricicletă poate fi un instrument excelent pentru a-l ajuta să-și dezvolte și să-și îmbunătățească abilități precum coordonarea mișcărilor sau orientarea spațială. Totuși, cum alegi modelul potrivit? Dacă ai început deja să cauți o tricicletă, cu siguranță ai observat varietatea imensă de opțiuni disponibile pe piață. Tocmai din acest motiv, ghidul de mai jos te va ajuta să identifici aspectele cărora este necesar să le acorzi atenție atunci când achiziționezi o tricicletă.

Tricicletele pot începe să fie utilizate de la vârsta de 10 luni și (în funcție preferințele copilului) pot fi folosite până în momentul în care cel mic învață să folosească o bicicletă.

Așadar, este vorba de o jucărie pe care copilul o va folosi o vreme îndelungată și în mod ideal ar trebui să fie adaptată cât mai mult posibil la caracteristicile și nevoile copilului. Pe lângă faptul că este foarte distractivă, tricicleta este extrem de importantă în dezvoltarea abilităților psihomotorii.

Care sunt principalele caracteristici care trebuie luate în considerare atunci când cumperi o tricicletă?

 • Stabilitatea. Stabilitatea este caracteristică fundamentală pentru o tricicletă. Ea este un vehicul special conceput pentru copiii care încă nu stabilesc încă arta echilibrului, iar pentru a se deplasa cu o tricicletă (cu sau fără pedale) cei mici își vor exersa echilibrul. Asigură-te că cele trei roți ale tricicletei stau perfect pe sol, că sunt robuste și că tricicleta nu se răstoarnă ușor.
 • Securitate. Pentru ca o tricicletă să fie sigură, aceasta trebuie să fie stabilă, însă este totodată nevoie ca produsul să nu conțină piese care ar putea să-l taie sau să îl lovească pe cel mic. Este important ca tricicleta să aibă toate certificatele de calitate obligatorii în Uniunea Europeană. De asemenea, este important ca pedalele să fie antiderapante și ca mânerele ghidonului să fie cauciucate și ergonomice, astfel încât micuțul să le poată prinde mai bine.
 • Durabilitate. Când vorbim despre durabilitate, nu ne referim doar la faptul că tricicleta pentru copii trebuie să fie doar rezistentă. În momentul în care decizi să cumperi o tricicletă, gândește-te pentru cât timp va fi aceasta folosită. Dacă îți dorești ca cel mic să utilizeze tricicleta până la vârsta la care va face trecerea la bicicletă, ia în calcul dimensiunea produsului, astfel încât aceasta să nu fie exagerat de mică pentru perioada în care copilul va crește în înălțime.
 • Materialele folosite. Siguranța, stabilitatea și durabilitatea (în sensul de rezistență în timp) ale tricicletei vor fi determinate, în mare măsură, de calitatea materialelor din care este confecționat produsul. Indiferent dacă tricicleta are o bază din plastic, metal sau lemn, este esențial ca materialele să fie de calitate superioară. Alegerea tricicletelor cu structură metalică sau din lemn, garantează o bună rezistență în timp și o stabilitatea excelentă.
 • Roți. Pare evident că triciletele au trei roți, așa cum sugerează și numele. Cu toate acestea, în ultimii ani au apărut variante interesante care au două roți separate în spate, precum cele convenționale, dar și două foarte apropiate în față. Acest lucru le oferă stabilitate și manevrabilitate mai bună. Oricare ar fi situația, este important să acorzi atenție la materialul din care sunt fabricate roțile. În cazul în care cel mic va utiliza tricicleta (și) în casă, orientează-te spre roțile nu facă mult zgomot. Roțile trebuie să fie robuste să să garanteze stabilitatea tricicletei.
 • Design. În cele din urmă, nu trebuie să uităm că tricicletele pentru copii sunt jucării și că trebuie să fie atractive pentru cei mici. În ultimii ani, tricicletele din lemn au devenit la modă, amintind de începuturile tricicletelor, dar având cele mai inovatoare caracteristici. De asemenea, poți alege triciclete copii metalice moderne în culori vibrante.

Care sunt accesoriile care pot fi atașate unei triciclete?

Accesoriile au scopul de a face tricicleta mai sigură și mai comodă pentru copil. Este recomandabil să-l obișnuiești pe cel mic să poarte o cască de protecție atunci când se joacă cu o bicicletă sau o tricicletă. Astfel, niciodată nu este prea devreme pentru a accesoriza tricicleta cu o cască de protecție. La fel de importantă este centura care va fixa copilul în scaun. Aceasta trebuie să aibă minim 3 puncte de susținere.

Alte accesorii utile sunt: o bară pentru împingerea tricicletei, un spațiu de depozitare de tip rucsac, un parasolar, lumini, claxon sau diverse jocuri.

Care este vârsta la care un copil poate să folosească o tricicletă?

Tricicletele pentru juniori se pot utiliza de când copilul are aproximativ 9-10 luni. Chiar dacă la această vârstă bebelușul este prea mic pentru a se putea deplasa singur, tricicletele sunt echipate cu un mâner cu ajutorul căruia părintele împinge tricicleta. De îndată ce micuțul are suficientă forță pentru a putea pedala, se poate opta pentru un model cu pedale. Tricicleta poate fi folosită până în momentul în care copilul este pregătit să facă trecerea la o bicicletă, deci atunci când își poate menține echilibrul pe 2 roți.

Care sunt beneficiile pe care le aduce o tricicletă?

Tricicletele sunt adesea considerate precursoarele bicicletelor, astfel că unul dintre principalele avantaje ale acestora este faptul că îi pregătește pe cei mici pentru mersul pe bicicletă. Mai mult decât atât, o tricicletă este foarte utilă pentru dezvoltarea abilităților de coordonare, a echilibrului și a orientării în spațiu. În plus, tricicletele sunt jucării excelente pentru încurajarea sportului în aer liber.

Tipuri triciclete copii

 • Triciclete fără pedale. Așa cum îi spune numele, această tricicletă nu are pedale. Copilul va fi încurajat să depună mai mult efort pentru a se deplasa, dar și pentru a menține echilibrul tricicletei.
 • Triciclete copii clasice. Este confecționată din plastic sau cadru metalic și este dotată cu pedale și scaun fix.
 • Triciclete copii ajustabile. Asemănătoare cu tricicleta clasică, însă superioară prin faptul că șaua poate fi ajustată din punct de vedere al înălțimii.
 • Triciclete copii multifuncționale. Acest model este practic o combinație a tuturor variantelor menționate anterior. Poate fi folosită de la o vârstă fragedă până când copilul este suficient de mare pentru a trece la o bicicletă normală.
Cum aleg tricicleta pentru copii?

In alegerea tricicletei potrivite pentru copii este esential sa se tina cu strictete cont de cateva aspecte care au legatura cu varsta copilului, cu rotile, cu manerul, ghidonul dar si cu cadrul. La acestea se mai pot adauga desigur si alte aspecte, precum sunt centurile de siguranta, scaunul sau suportul pentru picioare. In fiecare dintre aceste situatii, calitatea trebuie sa primeze pentru ca la mijloc este vorba despre siguranta si confortul copilului.

Care este varsta potrivita pentru a achizitiona o tricicleta pentru copii?

Tricicletele pentru copii se pot utiliza de la cateva luni (in general peste 9 luni) avand in vedere ca exista numeroase modele de triciclete care sunt puse in miscare de catre parinti prin intermediul manerului. De indata ce micutul are suficienta forta pentru a putea pedala, se poate opta pentru un model cu pedale.

Care sunt preturile tricicletelor pentru copii?

Peturile tricicletelor pentru copii variaza destul de mult, in functie particularitatile acestora, ceea ce inseamna ca nu putem vorbi despre un pret standard. La Bekid.ro ai posibilitatea de a descoperi o gama foarte larga de triciclete pentru copii, cu preturi incepand de la 49 lei

Ce beneficii aduce o tricicleta copilului?

Tricicletele sunt adesea considerate precursoarele bicicletelor, astfel ca unul dintre principalele avantaje ale acestora este faptul ca ii pregateste pe cei mici pentru mersul pe bicicleta. Mai mult decat atat, o tricicleta ii ajuta pe copii sa isi dezvolte mult mai bine simturile coordonatoare, ii va incuraja sa petreaca mai mult timp in aer liber si desigur va contribui si la starea de sanatate a celor mici.