Accesoriile de care ai nevoie pentru alăptare

DE REŢINUT!

Când ești afară cu bebelușul tău, vrei ca procesul de alăptare să fie cât mai ușor. Pe lângă huse pentru alăptare, îmbrăcămintea concepută special pentru această perioadă poate fi o alegere extrem de bună.

Pentru a alăpta cu succes, ai putea crede că nu ai nevoie de nimic mai mult decât de sânii tăi și de bebelușul. Cu toate acestea, alăptarea nu este întotdeauna ușoară și, uneori, ai nevoie de ajutor. Iar acest ajutor poate fi mai la îndemână decât ai putea crede. Este vorba de câteva dispoziție accesibile, care fac întregul proces de hrănire a bebelușului mult mai rapid și eficient.

Unele dintre produsele pe care ți le vom prezenta fac ca întreg procesul de hrănire a bebelușului să fie mult mai comod, iar altele sunt elemente esențiale la care este bine să apelezi de fiecare dată când întâmpini provocări legate de alăptare. Să începem!

Pernă pentru alăptare

O pernă pentru alăptare confortabilă te poate ajuta să sprijini copilul, poziționându-l la nivelul sânului. Aceste perne sunt extrem de utile pentru mămicile care se recuperează după operația de cezariană sau pentru cele care alăptează gemeni, însă pot fi utilizate cu succes de orice proaspătă mamă. Pernele pentru alăptat sunt, de asemenea, utile, pentru momentele în care încerci noi poziții de alăptare (de exemplu, stând întinsă pe o parte).  

Dincolo de avantajele aduse bebelușului, această pernă este extrem de utilă pentru reducerea tensiunii din spate, gât, umeri și brațe, astfel încât alăptarea să fie mai confortabilă. De fapt, unele mame nu folosesc perne care alăptează pentru a-și susține copilul, ci mai degrabă pentru a-și susține propriul corp în timp ce își poziționează bebelușul la sân.

Sutien pentru alăptat

În timp ce alăptezi, sânii tăi vor fi adesea plini și grei, în special în primele câteva săptămâni după naștere. Un sutien pentru alăptat, de bună calitate, îți poate oferi sprijin și confort. În plus, aceste sutiene au cupe detașabile, astfel încât să-ți fie mai ușor să alăptezi fără a îndepărtat sutienul.

Un sutien pentru alăptat te va ajuta nu doar prin susținerea pieptului dar și prin eliminarea tensiunii de pe umeri și spate. Este important să alegi un sutien care oferă o bună susținere, însă acesta nu trebuie să fie prea strâns. Asta deoarece sutienele prea strânse pot favoriza apariția mastitei.

Cel mai probabil, vei avea nevoie de un sutien cu una sau două mărimi mai mare decât pe perioada sarcinii. Cel mai bine este să nu cumperi sutienul înainte de a începe să alăptezi, deoarece este destul de greu de evaluat în avans care va fi dimensiunea sânilor. De altfel, îți recomandăm să nu cumperi un număr mare de sutiene simultan, deoarece sânii tăi și-ar putea schimba dimensiunea.

Tampoane pentru sâni

Tampoanele pentru alăptare, numite și tampoane pentru sâni, sunt dischete absorbante care pot fi plasate în sutien pentru a absorbi orice lapte care se scurge din sâni. Deși nu toate femeile au astfel de scurgeri, ele sunt extrem de frecvente mai ales în primele câteva luni după naștere, deoarece cantitatea de lapte se ajustează.

Din păcate, aceste scurgeri apar involuntar, în cele mai diverse momente ale zilei și pot fi abundente sau scăzute cantitativ. În aceste momente, tampoanele sunt salvatoare.

Poți achiziționa tampoane de unică folosință sau reutilizabile. Indiferent de modelul ales, asigură-te că le ai la îndemână în primele luni de alăptare.

Haine pentru alăptat

Când ești afară cu bebelușul tău, vrei ca procesul de alăptare să fie cât mai ușor. Pe lângă huse pentru alăptare, îmbrăcămintea concepută special pentru această perioadă poate fi o alegere extrem de bună. De regulă, aceste haine, fie că este vorba de bluze sau rochii, sunt prevăzute cu capse sau fante în zona pieptului, astfel încât mama să poată alăpta fără să se dezbrace.

Pompa pentru sâni

Pompele de sân fac exact ce sugerează numele, extrag laptele din sânii tăi. Acestea sunt folosite pentru a colecta laptele, pentru ca în lipsa ta bebelușul să beneficieze în continuare de mese hrănitoare, dar și pentru a gestiona eficient o cantitate excesivă de lapte.

Există diferite tipuri de pompe de sân disponibile în funcție de frecvența cu care trebuie să colectezi laptele. Dacă intenționați folosești pompa ocazional, poți opta pentru o pompă manuală, o pompă manuală, acționată prin strângerea unei pârghii cu mâna. Pe de altă parte, dacă ești nevoită să colectezi laptele zilnic atunci este cazul să te orientezi spre o pompă de sân electrică dublă.

Poți achiziționa o pompă înainte ca bebelușul să se nască, deoarece este util să ai la îndemână un astfel de accesoriu în cazul în care întâmpini dificultăți la alăptare.

Pungi și containere de depozitare a laptelui matern

Pungile și recipientele pentru depozitarea laptelui matern sunt special create pentru colectarea și depozitarea laptelui. Ele sunt necesare oricărei mame care intenționează să folosească o pompă pentru colectarea hranei bebelușului. Aceste produse sunt concepute pentru a rezista la îngheț și dezgheț și pot păstra laptele în siguranță pentru perioade lungi de timp.

În funcție de nevoile de depozitare, poți alege să folosești pungi de stocare a laptelui, sticle de plastic, recipiente din sticlă sigure pentru alimente și/sau tăvi pentru lapte matern.  

Dacă intenționezi să te întorci la muncă, sau ești nevoită să lipsești zilnic pentru mai multe ore, vei avea nevoie de un număr mare de recipiente de stocare a laptelui (planifică pomparea și depozitarea de 3-4 ori pe zi sau la fiecare 2-3 ore).  

Creme, unguente și loțiuni pentru mameloane

Aproape toate mamele care alăptează suferă din cauza mameloanelor dureroase. Cremele și unguentele pot fi foarte utile pentru hidratarea, calmarea și vindecarea mameloanelor uscate, crăpate și dureroase.

Există multe varietăți de creme pentru mameloane și poate fi greu la început să știi pe care să o alegi. Cremele pe bază de lanolină sunt populare și multe femei le preferă datorită efectului calmant. Pe de altă parte, alte mame preferă să folosească doar produse naturale. Poate că va trebui să încerci câteva produse pentru a vedea care funcționează cel mai bine pentru tine.

Sfarcurile dureroase și crăpate sunt o problemă mare în special pentru primele zile în care alăptezi, motiv pentru care este util să te aprovizionezi cu astfel de produse înainte de nașterea copilui.

Produse recomandate

Like
Close
© Copyright 2021 Toate drepturile rezervate.
Close