Care-i treaba cu scaunul auto?

DE REŢINUT!

Părinții înțelepți vor păstra un as în mânecă pentru acele situații în care încăpățânarea pune stăpânire pe copil. Pot fi anumite jucării preferate, gustări delicioase sau orice alt element la care știi că minunea ta nu va rezista.

Unul dintre cele mai importante joburi pe care le ai ca părinte este să te asiguri cel mic este permanent în siguranță, mai ales atunci când călătoriți cu mașina. Fie că este vorba de un drum lung sau doar o vizită la supermarketul din cartier, fără excepție este absolut necesar să folosești scaunul auto pentru pitici. O statistică cumplită arată că în fiecare an mii de copii sunt uciși în accidente auto. Evită orice fel de incident neplăcut prin utilizarea corectă a scaunelor și centurilor.

Alegerea tipului de scaun potrivit pentru fetița sau băiețelul tău e influențată de mai mulți factori, între care vârsta copilului, înălțimea și greutatea, cât și bugetul disponibil. Dacă pentru prima călătorie a lui bebe de la spital acasă, vei avea nevoie de un cosulet auto pentru sugari, iar după un an va fi nevoie să faci o nouă investiție, dat fiind faptul că Prâslea va deveni voinic mai rapid decât îți poți imagina.

Când decizi achiziționarea unui scaun auto, ține cont de următoarele aspecte:
● Niciun scaun auto nu este cel mai bun sau cel mai sigur. Cel mai eficient este acela care se potrivește dimensiunilor copilului, care este instalat corect, și care, evident, este adaptat dimensiunii mașinii.

● Nu lua decizii bazându-te doar pe preț. Un scaun foarte scump nu garantează un standard superior de siguranță sau faptul că poate fi ușor manevrat. Ia în calcul aspecte precum calitatea materialelor, greutate și confortul oferit copilului.

● Evitată scaunele folosite dacă nu cunoști istoricul de utilizare. Mai exact, nu accepta scaune care au fost dezmembrate, pentru ca acestea nu vor putea oferi un grad ridicat de siguranță.

Năzdrăvanul nu vrea să stea în scaun?

Ei…dar nu ne mirăm deloc! Este doar dovada unui temperament puternic și nu putem decât să ne bucurăm că ai un copil ambițios. Totuși, cum rezolvăm problema? Iată câteva idei!

Distrage-i atenția. E un fel de păcăleală și știm că nu-i tocmai cinstit, dar acest truc vechi încă funcționează (cine ar fi crezut?) și la noile generații. Așa că, dacă vă pregătiți să urcați în mașină și anticipezi refuzul de a se îmbarca, distrage-i atenția cu o activitate înainte de a-l urca în scaun. Poți încerca cu o melodie pusă pe telefon, sau cu un joc preferat al copilului.

Oferă jucării sau recompense. Părinții înțelepți vor păstra un as în mânecă pentru acele situații în care încăpățânarea pune stăpânire pe copil. Pot fi anumite jucării preferate, gustări delicioase sau orice alt element la care știi că minunea ta nu va rezista.

Inventează o regulă. Spune-i celui mic/celei mici că mașina nu va porni decât dacă toată lumea are centurile puse. Dacă destinația este parcul sau orice alt loc în care copilul își dorește să ajungă, șansele ca acest truc să funcționeze sunt mari. Dacă piticul nu este interesat de călătorie însă, posibil să nu se lase convins atât de ușor.
Când va veni momentul să cumperi un scaun auto, aruncă o privire la colecția noastră de scaune și accesorii pentru copii mai mari, mai mici și mai pitici. Le găsești AICI.

Produse recomandate

Like
Close
© Copyright 2021 Toate drepturile rezervate.
Close