Alegerea și întreținerea lenjeriei de pat pentru bebeluși

DE REŢINUT!

Protecția laterală apăra copilul de suprafețele dure și marginile pătuțului lor. De cele mai multe ori, aceste protecții sunt din bumbac, astfel încât pot fi ușor curățate.

Mese nocturne, schimbarea scutecelor și jonglerii constante – a fi proaspăt părinte nu e tocmai lucru ușor, mai ales atunci când somnul devine o dulce amintire. Soluția miraculoasă nu o deținem, însă putem să te ajutăm cu câteva sfaturi despre cum poți face somnul bebelușului tău mai plăcut. Cu puțin noroc, asta te va ajuta și pe tine să ai nopți mai liniștite.

Somn plăcut pentru bebeluși: alegerea așternuturilor potrivite

Somnul, cea mai apreciată activitate de către bebeluși, este influențat și de alegerea așternuturilor potrivite. Este recomandat ca patul bebelușului (fie că este vorba de un coș sau de un pătuț), să fie așezat în camera părinților pentru (cel puțin) primele 6 luni din viața micuțului. De asemenea, singura lenjerie de pat de care ai nevoie în primele 12 luni este destul de simplistă. Vei avea nevoie de un cearșaf, o pătură sau un sac de dormit pentru bebeluși. Pernele și așternuturile voluminoase sau largi pot crește riscul de accidente, motiv pentru care nu sunt recomandate.

Pe măsură ce bebelușul crește, va fi nevoie să adaptezi lenjeria la dimensiunile pătuțului. Indiferent de modelul pe care îl alegi, lenjeria trebuie să fie suficient de moale pentru a proteja pielea delicată a bebelușului. 

În ceea ce privește țesăturile, optează întotdeauna pentru bumbac de calitate bună, acesta fiind cel mai potrivit pentru pielea sensibilă a copilului. Dacă ai posibilitatea, alege bumbacul organic. 

Care e rutina de seara la copiii mici?

Deși nu există o modalitate sigură de a face copilul să doarmă, îl poți ajuta să deprindă o rutină de somn. Indicii precum estomparea luminilor și menținerea unei voci joase îl vor ajuta pe bebeluș să învețe diferența dintre zi și noapte. O suzetă și eliminarea zgomotului de fundal pot, de asemenea, ajuta.

O rutină la culcare poate fi introdusă de la câteva luni luni, dacă părinții se simt pregătiți, însă va fi mult mai potrivită pentru copilașii un pic mai mari. Aceasta poate include spălarea copilului, schimbarea în hăinuțele de seară, o îmbrățișare de noapte bună sau chiar un cântec de leagăn. 

Cum alegi lenjeria de pat potrivită pentru bebelușul tău?

  • Alege o lenjerie de pat ușor de spălat

Spălarea lenjeriei de pat din bumbac de înaltă calitate poate fi făcută în mașina de spălat. Evită substanțele chimice dure și balsamul de rufe, deoarece acestea pot distruge moliciunea și culoarea așternutului. Spală lenjeria la temperaturi între 40-60 de grade. În mod ideal, usucă lenjeria de pat întinsă, pentru a permite aerului să pătrundă între fibrele materialului. În acest fel vei elimina și necesitatea călcării, drept urmare, vei economisi timp prețios.

  • Alege albul

Atemporal, liniștitor și relaxant – nu este o surpriză că hotelurile aleg albul în ceea ce privește așternuturile. Lenjeria albă este, de asemenea, mai ușor de spălat și îngrijit decât cearșafurile colorate, care pot avea culori care se estompează în timp. Când bebelușul este foarte mic, acesta nu poate percepe (în primă fază) culorile. În plus, suntem convinși că nu prea îl va interesa modelul de pe lenjerie. Sigur, atunci când copilul crește, poți fără probleme să optezi pentru lenjerii frumos colorate care să-l entuziasmeze pe copil.

  • Protejează salteaua

Pentru a păstra salteaua în condiții optime pentru perioade cât mai lungi, folosește o husă de protecție. Aceasta va ține departe mirosul neplăcut, acarienii și petele. Alegerea bumbacului este importantă deoarece, spre deosebire de protecțiile din materiale sintetice, protecțiile din bumbac permit o bună aerisire și în plus, nu produc foșnituri (care pot fi neplăcute pentru copil).

Cât de des trebuie spălată lenjeria de pat a bebelușului?

Igiena este un aspect esențial în ceea ce privește sănătatea bebelușului. Când vine vorba de spălarea lenjeriei de pat, apare inevitabil întrebarea legată de frecvența spălării? Răspunsul la această întrebare depinde de la caz la caz. Unii părinți spală așternuturile bebelușului de două sau trei ori pe săptămână, în timp ce părinții cu bebeluși un pic mai dezordonați sunt nevoiți să schimbe zilnic așternuturile.

Cearșafurile se numără printre tipurile de așternut care se murdăresc cel mai repede. Din acest motiv, acestea trebuie spălate cel puțin o dată la trei zile, adică de două ori pe săptămână.

Protecția laterală pentru pătuț se spală și se înlocuiește cel puțin o dată pe săptămână.

Protecția laterală apăra copilul de suprafețele dure și marginile pătuțului lor. De cele mai multe ori, aceste protecții sunt din bumbac, astfel încât pot fi ușor curățate.

Dacă micuțul este foarte curios și atinge mereu protecția laterală, este recomandat să o speli o dată pe săptămână, sau doar atunci când consideri necesar. Ține cont de faptul că și aceste accesorii pot acumula praf, astfel încât, chiar dacă bebelușul nu murdărește protecția, tot este necesară spălarea acesteia din când în când.

Pătură și cuvertură: se spala cel puțin o dată la două săptămâni.

Un alt tip de așternut pentru pătuțuri pentru copii este pătura. Spălarea acestor articole la fiecare două săptămâni ar trebui să fie suficientă. Atunci când speli pătura, optează pentru programele de spălare mai delicate, pentru a evita deteriorarea țesătura. De asemenea, evită spălarea păturii la temperaturi înalte.

Cauți lenjerie de pat pentru camera copilului tău? Hai la BeKid pentru a alege din sute de modele!

Produse recomandate

Like
Close
© Copyright 2021 Toate drepturile rezervate.
Close