Premergător vs. antemergător: ce alegi pentru copilul tău?

DE REŢINUT!

Premergătoarele sunt destinate bebelușilor care încă nu pot să meargă singuri, în timp ce antemergătoarele sunt potrivite pentru copiii care își pot menține echilibrul.

O întrebarea care poate apărea în mintea oricărui părinte de bebeluș. Care este diferența dintre un premergător și un antemergător? Care sunt avantajele și dezavantajele fiecărui produs? Care este mai bun? Vom încerca să răspundem la toate întrebările pentru ca tu să poți lua cea mai bună decizie pentru bebelușul tău.

Premergătorul

Premergătorul, un dispozitiv cu roți, este asemănător unui vehicul mic, special conceput pentru bebelușul care încă nu merge.

Vârsta la care un bebeluș poate folosi un premergător depinde de factori precum dimensiunea și dezvoltarea bebelușului. Așadar, nu ne putem baza exclusiv pe vârstă, deoarece ritmul de creștere nu este identic pentru toți copiii.

Avantaje aduse de premergător:

În ciuda faptului că nu toți părinții sunt adepții premergătoarelor, nu putem să ignorăm următoarele beneficii pe care acestea le pot aduce bebelușului:

🗸 Sunt dotate cu jucării atrăgătoare.

🗸 Favorizează activitatea fizică a copilului.

🗸 Ajută bebelușii să descopere mediul înconjurător pe cont propriu.

🗸 Cresc gradul de independență al copiilor.

🗸 Bebelușul deprinde mai ușor mersul.

De reținut:

→ Premergătoarele nu sunt destinate utilizări în spații deschise (cum ar fi curțile).

→ Întotdeauna trebuie evitate zonele cu scări sau accesul la obiecte periculoase.

→ Utilizarea premergătorului va fi limitată la o perioadă scurtă de timp.

Dezavantaje:

  • În unele cazuri, premergătoarele pot încetini ritmul în care bebelușul învață să meargă pe cont propriu.
  • Utilizat necorespunzător, un premergător poate fi implicat în diverse accidente (cum ar fi rostogolirea pe scări sau scufundarea în apă).
  • Copilul poate accesa zone periculoase la care nu ar fi avut acces fără ajutorul premergătorului.
  • De reținut că toate aceste dezavantaje pot fi eliminate în cazul în care premergătorul este folosit sub stricta supraveghere a părinților.

Antemergătorul

În general, atunci când un bebeluș se bucură de mai multă mobilitate și are mai mult interes pentru explorarea diverselor zone din casă, părinții pot alege un antemergător. Aceasta este o jucărie pe care copiii o pot împinge sau trage împreună cu obiectele atașate în ea, inclusiv un cablu sau un mâner rigid.

Practic, diferența dintre premergător și antemergător este lipsa scaunului. Bebelușul se deplasează independent de dispozitivul său pe care îl folosește doar pentru a se sprijini. Antemergătorul este potrivit pentru bebelușii care pot să își mențină echilibrul în picioare.

Avantaje:

🗸 Nu există niciun dubiu că bebelușilor le plac jucăriile pe care le pot manevra, motiv pentru care cel mic va percepe antemergătorul ca un partener de distracție, nu drept un dispozitiv care îl ajută să se deplaseze.

🗸 Antemergătorul îl ajută pe bebeluș să se deplaseze cu încredere.

🗸 Stimulează imaginația.

🗸 Ajută copilul să învețe mersul pe jos.

🗸 Ajută la dezvoltarea mușchilor copilului.

Dezavantaje:

  • Bebelușul tău se împiedica atunci când utilizează premergătorul.
  • Unele modele sunt echipate cu corzi lungi care sunt periculoase pentru bebeluși.
  • Capetele ascuțite și colțurile dispozitivului pot provoca rănirea bebelușului.

Ce alegem: premergătorul sau antemergătorul?

Ambele sau nici unul. Nu există o variantă corectă sau una greșită. Fiecare părinte este liber să ia o decizie cu privire la cele două tipuri de dispozitive. Un lucru este clar, premergătoarele sunt destinate bebelușilor care încă nu pot să meargă singuri, în timp ce antemergătoarele sunt potrivite pentru copiii care își pot menține echilibrul.

Drept urmare, poți alege ca bebelușul tău să folosească un premergător, pentru ca apoi să facă trecerea la un antemergător.

Indiferent care este decizia ta, te invităm la o vizită în magazinul online BeKid pentru a vizualiza oferta noastră de premergătoare și antemergătoare. Te așteptăm!

Produse recomandate

Like
Close
© Copyright 2021 Toate drepturile rezervate.
Close