Jucării de plajă și nisip pentru o distracție maximă în vara anului 2022

DE REŢINUT!

Potrivit unei cercetări efectuate de Institutul pentru Sănătate Globală din Barcelona, de exemplu, "spațiul albastru", cum ar fi apa - oceanele, lacurile și râurile, are efecte pozitive mai ample asupra adulților și copiilor.

Prin sport sau prin activități fizice, organismul secretă endorfine. Un nivel optim de endofrine este necesar pentru o bună funcționare a organismului dar totodată,  creează senzația de relaxare și plăcere tuturor, după depunerea de efort fizic prin sport sau activități asemănătoare sporturilor. 

Vara, joaca sau exercițiile pe nisip sau în apă sunt un antrenament destul de intens, deoarece este mult mai greu să mergi pe nisip decât pe alte suprafețe – și, bineînțeles, mersul sau joaca prin apa este înfrânat, apa punând o oarecare rezistență, fapt pentru care  organismul este mult mai solicitat.

De avut în vedere

Știința a dovedit că o vacanță petrecută în familie face copilul mult mai fericit și mai inteligent.

Joaca in vacanță cu jucării de plajă și nisip are multe beneficii deosebite pentru copii, fizice și mai ales, psihice. Printre beneficiile certe regăsim  reducerea stresului, menținerea unui nivel optim de vitamina D, scade tensiunea arterială, reduce riscul unui atac de cord, reduce riscul de a dezvolta artrită reumatoidă sau scleroza multiplă, etc.  Joaca în apă (practic o formă de joc senzorială) ajută copii să învețe să proceseze simțul tactil, să dezvolte abilitățile motorii, ajută la antrenarea aptitudinii de a menține un echilibru și de a dobândi forță musculară, antrenează creativitatea, etc.  

Potrivit unei cercetări efectuate de Institutul pentru Sănătate Globală din Barcelona, de exemplu, “spațiul albastru”, cum ar fi apa – oceanele, lacurile și râurile, are efecte pozitive mai ample asupra adulților și copiilor  decât “spațiul verde”, cum ar fi parcurile și excursiile pe munte. Într-un alt studiu mai recent, o echipă de cercetători din Noua Zeelandă, Australia și din America, a concluzionat că persoanele care locuiesc în aproprierea unei apei au niveluri mai scăzute de stres psihologic. Mai precis spus, într-un studiu din anul 2011, cercetătorii de la Universitatea Washington au descoperit că excursiile la mare reduc foarte mult  stresul, cresc creativitatea și atenuează stările de depresie și anxietate.

Nu trebuie să vă faceți griji dacă nu aveți posibilitatea să mergeți în vacantă pentru ca puteți crea acest mediu chiar acasă în propria curte, cu ajutorul unor jucării de plajă și nisip.

Iată câteva trucuri pentru a-i face pe copii să fie activi și în grădina de acasă:

  • Dacă nu aveți deja o piscină, puteți să cumpărați una gonflabilă, rapid de instalat și ușor de întreținut
  • Cumpărați câteva jucării pentru plajă și nisip, inclusiv o ladă – spațiu de joacă din lemn cu nisip, cort de plajă deschis pentru protecția împotriva razelor UV, seturi de joacă cu roabe și diverse ustensile pentru nisip, mingi și alte jucărioare pentru apă, etc.
  • Creați jocuri și întreceri care implică creativitatea, dedicarea, simțul responsabilității, etc. ca exemple – ”udatul florilor și a plantelor”, ”crearea celui mai frumos castel”, ”decorarea grădinii” care implică proiecte de creativitate printre care chiar pictarea unor pietre în diverse culori și/sau în divere forme de insecte sau animăluțe, etc.

Bălăcitul, săpatul în nisip și construirea de castele de nisip sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le adoră copiii vara. Fie că sunt arheologi care sapă după comori imaginare, că sunt  grădinari care aranjează grădina sau chiar brutari care fac plăcinte cu noroi, o pungă de jucării clasice de plajă deschide drumul copiilor către latura lor creativă.

Știința a dovedit că o vacanță petrecută în familie face copilul mult mai fericit și mai inteligent. Dacă nu există posibilitatea de a pleca într-o vacanță în familie, rezervați-vă timp pentru a petrece timp cu el în curtea din spate unde a-ți amenajat locul de joacă.

În ziua de astăzi, atât copii cât și părinții sunt așa de ocupați încât adesea nu pot petrece prea mult timp împreună zile în șir. În vacanță, este practic singura perioadă în care toată familia interacționează neîntrerupt iar aceasta creează legături strânse și de durată în relația părinte – copil.

Produse recomandate

Like
Close
© Copyright 2021 Toate drepturile rezervate.
Close