De ce e important toboganul în dezvoltarea copiilor?

DE REŢINUT!

Toboganul își asumă un rol important în poveștile copiilor: ar putea fi calea de evadare, punctulul de plecare într-o aventură sau chiar un companion de joacă al copiilor.

Un tobogan este echipamentul perfect pentru orice loc de joacă. Copiii îl adoră! Cu siguranță îți amintești zilele de vară în care distracția principală era la locul de joacă. Fără îndoială, cea mai mare aglomerație era în jurul toboganului. Nici nu-i de mirare, mai mult decât un echipament de joacă, toboganul își asumă un rol important în poveștile copiilor: ar putea fi calea de evadare, punctulul de plecare într-o aventură sau chiar un companion de joacă al copiilor.

Dincolo de toate acestea, toboganul oferă multe beneficii copiilor, mai ales în etapa în care aceștia sunt în plină dezvoltare.

Coordonarea și echilibrul

Când urcă pe un tobogan și apoi se poziționează și se împing cu succes pentru a coborî, copiii exersează echilibrul și coordonarea, fără ca măcar să depună un efort conștient în acest sens. În plus, jocul pe tobogan îi ajută pe copii să dezvolte conștientizarea spațială, deoarece trebuie să judece când este momentul potrivit să alunece și când să pună picioarele pe sol odată ce ajung la finalul coborârii. Copiii trebuie să evalueze distanța dintre treptele scării și să fie conștienți de mișcarea corpului atunci când schimbă poziția în partea de sus a toboganului. 

Dezvoltarea abilităților sociale

Toți copiii vor să se joace pe tobogan! La orice loc de joacă, toboganul este mereu în centrul atenției, ceea ce înseamnă că cei mici, involuntar, vor interacționa cu alți copii. Aceasta este o modalitate excelentă de a-i ajuta pe cei mici să învețe abilități sociale importante, cum ar fi jocul cooperativ, alternarea și învățarea răbdării și toleranței față de ceilalți, cât și socializarea.

Jocul nestructurat permite copiilor să-și exerseze creativitate. Adesea, copii imaginează povești și scenarii, care transformă o simplă vizită la locul de joacă într-o adevărată poveste. Este important ca cei mici să petreacă timp în aer liber, iar pauzele de joacă zilnice nu trebuie să lipsească din orarul lor.Data viitoare când mergeți la locul de joacă, amintește-ți toate aceste beneficii care contribuie la creșterea armonioasă a copilului. Până atunci, te invităm în magazinul online BeKid pentru a alege un tobogan pentru copilul tău!

Produse recomandate

Like
Close
© Copyright 2021 Toate drepturile rezervate.
Close