Câte picioare are o trambulină?

DE REŢINUT!

De regulă, trambulinele cu 4 picioare sunt suficient de stabile pentru a fi utilizate acasă, de către copii. Sigur, numărul de picioare depinde și de dimensiunea trambulinei.

Dacă ai ajuns aici, ne imaginăm că ai în plan achiziționarea unei trambuline. Cel mai probabil te-ai întrebat deja cum alegi trambulina perfectă pentru familia ta. Așa cum poate fi dedus, dincolo de aspectul echipamentului, este necesar să iei în considerare o serie de factori tehnici. În cele mai multe cazuri designul trambulinei are o importanță redusă, importante fiind criteriile de siguranță dar și fiabilitatea produsului. Care sunt aspectele cărora este necesar să le acorzi atenție? Vom vedea în continuare.

O trambulină este alcătuită dintr-un cadru robust, un covor flexibil, arcuri, stâlpi de protecție și o plasă de siguranță.

  1. Cu arcuri sau fără arcuri?

În mod tradițional, trambulinele erau echipate arcuri metalice atașate lângă marginile saltelei (covorului flexibil). Acest lucru făcea însă ca trambulina să fie destul de dură, neavând capacitatea de absorbție a șocurilor. În plus, lipsa unei protecții pentru arcurile metalice era destul de periculoasă, mai ales pentru copiii mici.

Din fericire, tehnologia a evoluat și în acest domeniu. Deși există încă trambuline cu arcuri, acestea sunt de o calitate mult mai bună. În plus, sunt disponibile și trambulinele fără arcuri.

Trambulina cu arcuri: este compusă dintr-un covor întins fixat pe un cadru din oțel și arcuri elicoidale din metal. Calitatea arcurilor, împreună cu rigiditatea acestora, sunt direct răspunzătoare pentru nivelul de rigiditate al trambulinei.

Trambulina fără arcuri: utilizează tije din fibră de sticlă, benzi elastice (sau alt material) pentru a susține suprafața saltelei. În cele mai multe cazuri, trambulinele fără arcuri au o capacitate foarte bună de absorbție a șocurilor, ceea ce diminuează riscul de accidente.  

  1. Care este dimensiunea potrivită?

Dacă e să ceri părerea copilului în această privință, probabil că vei ajunge să cumperi cea mai mare trambulină. Cu toate acestea, este posibil ca mai mare să nu însemne mai bun. În plus, prețul produsului este, de regulă, direct proporțional cu dimensiunea, astfel încât este ideal să te orientezi spre mărimea potrivită pentru a nu irosi banii. Deși dimensiunile exacte diferă de la producător la producător, vom prezenta categoriile principale de dimensiuni.

  • 200 cm – 250 cm: O trambulină cu dimensiunea de 2, până la 2 metri și jumătate este ideală pentru spații înguste și pentru a fi utilizată de copii. Capacitatea maximă de greutate a unei trambuline de această dimensiune este în jurul valorii de 40 – 50 de kg. Limitele exacte trebuie verificate în manualul de instrucțiuni, deoarece diferă în funcție de model. Cel mai adesea, salteaua este destul de aproape de sol, motiv pentru care respectarea limitei de greutate este esențială pentru a preveni accidentele.
  • 250 cm – 350 cm: Aceste trambuline sunt potrivite pentru copii și familii mici. Capacitatea maximă de greutate a unei trambuline din această categorie este în jurul valorii de 100 kg. Cel mai adesea, trambulinele cu diametrul între 250 – 350 cm sunt echipate cu o scară de siguranță pentru o accesibilitate mai bună.
  • 350 cm – 400 cm: Aceasta este dimensiunea universală pentru majoritatea utilizatorilor de trambuline. Produsele cu acest diametru au de regulă aceeași capacitate de greutate ca trambulinele din categoria anterioară, dar sunt semnificativ mai rezistente.
  • 400 cm și peste: persoanele care caută o trambulină pentru utilizatori de toate vârstele, pot opta pentru modelele cu diametru de 400 cm sau peste. În cazul acesta, limita de greutate este semnificativ mai mare, iar înălțimea covorului este mult mai ridicată de la sol.
  1. De câte picioare are nevoie o trambulină?

Majoritatea trambulinelor au fie 4, fie 6 picioare, în funcție de dimensiune și formă. Este evident că o trambulină cu 6 picioare este mult mai stabilă decât una cu 4 picioare. Așadar dacă ești dispus să investești o sumă puțin mai mare, cumpărarea unei trambuline cu 6 picioare este o investiție excelentă.

Potrivit unui studiu, numărul de accidente poate fi redus semnificativ dacă există o distribuție adecvată a greutății pe salteaua trambulinei. Acest lucru susține faptul că alegerea unei trambuline va ține cont (și) de numărul de picioare, respectiv de stabilitatea produsului.

Picioarele trebuie atașate pe marginea exterioară a cadrului trambulinei pentru un sprijin mai bun. De asemenea, jumătatea inferioară a picioarelor trebuie să aibă o poziție dreaptă. Dacă, în vreun fel, picioarele par îndoite sau înclinate într-o poziție înclinată, trambulina nu trebuie folosită până la remedierea situației.

De regulă, trambulinele cu 4 picioare sunt suficient de stabile pentru a fi utilizate acasă, de către copii. Sigur, numărul de picioare depinde și de dimensiunea trambulinei.

  1. Ai nevoie de accesorii pentru trambulină?

Deși se numesc accesorii, noi am spune că sunt părți componente ale trambulinei. Unele seturi sunt compus din toate elementele necesare, în timp ce altele sunt formate doar din cadrul de susținere și saltea. De ce altceva mai avem nevoie?

Scară de acces: majoritatea trambulinelor sunt echipate cu o scară din motive de siguranță. Copiii o folosesc pentru a urca și a coborî din trambulină. Cel mai fiabil material în ceea ce privește scara este plasticul, deoarece metalul se încălzește în timpul sezonului cald. Scara trambulinei trebuie să fie antiderapantă și rezistentă la UV și va fi atașată cu ușurință la cadru, motiv pentru care trebuie căutat întotdeauna un model compatibil.

Kit de ancorare: un kit de ancorare menține trambulina la pământ în condiții meteorologice extreme. Un astfel de kit de ancorare constă în șuruburi și benzi care sunt atașate împreună cu trambulina în pământ. Este ceea ce face ca trambulina să fie stabilă și rezistentă la intemperii mai mult timp.

Prelată de protecție: Pentru a bună rezistență în timp, covorul trambulinei trebuie protejat de intemperii și de razele UV. Deoarece trambulina este plasată la exterior, este necesar să o protejăm cu o prelată de protecție. De asemenea, e important ca iarna să cureți zăpada acumulată pe suprafața covorului, deoarece greutatea acesteia ar putea strica trambulina.  

Există și alte accesorii pentru trambulină, cum ar fi corturile, panourile de salt, cercul de baschet etc., care fac exercițiul mai provocator și mai interesant. Aceste accesorii sunt în general vândute separat și pot fi alese în funcție de preferințele fiecărui copil.

Acum ești gata pentru a cumpăra o trambulină? Hai la BeKid pentru a alege modelul potrivit pentru familia ta!

Produse recomandate

Like
Close
© Copyright 2021 Toate drepturile rezervate.
Close