Cum îmbrăcăm bebelușii?

DE REŢINUT!

Optează pentru fibre moi, naturale, cum ar fi bumbacu sau inul, care nu vor irita pielea delicată a bebelușului.

Contrar așteptărilor, bebelușii nu au nevoie de o mare varietate de ținute, iar datorită faptului că cei mici cresc extrem de repede, îți recomandăm să cumperi doar hăinuțele de care bebe are nevoie în prezent. Asta deoarece este destul de greu să aproximezi  cât de mult va crește de la un sezon la altul. Cel mai important lucru este ca bebelușul să se simtă bine în hainele sale.

La ce să fim atenți când alegem hainele pentru bebeluși?

Desigur, confortul și caracterul practic sunt pe primul loc. Iată câteva sfaturi despre hainele de care cel mic are nevoie.

  • Alege hainele care se spală la mașina de spălat. Crede-ne, nu vei avea timp sau energie pentru multe spălări cu mâna.
  • Optează pentru fibre moi, naturale, cum ar fi bumbacu sau inul, care nu vor irita pielea delicată a bebelușului.
  • Body-urile ajută la fixarea scutecului și sunt mai călduroase și mai practice decât vestele obișnuite. 
  • Încearcă să alegi haine care se deschid în parte din față, deoarece acestea vor ușura semnificativ schimbarea scutecelor.
  • Mulți bebeluși urăsc să aibă fața acoperită, așa că va fi util să te orientezi spre gulere largi în stil plic.
  • Verifică dacă nasturii sau decorațiunile de pe îmbrăcăminte sunt fixate în siguranță, pentru a reduce pericolul de accidente și sufocare. Evită tricoturile dantelate, deoarece bebelușii își pot prinde cu ușurință degetele în găurile dantelei.

Cum îmbrăcăm un bebeluș?

De regulă, bebelușul ar trebui să poarte doar cu un strat de îmbrăcăminte mai mult decât un adult.

1. Începe cu un body

Salopeta sau body-ul sunt straturi de bază ideale pentru bebeluși, deoarece rămân ușor la locul lor, acoperind în permanență spatele și burtica copilului. Asigură-te că alegi articole vestimentare cu nasturi în față și pe lungimea picioarelor, deoarece acestea facilitează schimbarea scutecelor.

2. Adaugă straturi

Numărul de straturi de haine depinde de sezon. Dacă body-ul nu acoperă picioarele, adaugă jambiere și șosete sau pantaloni cu șosete atașate. Pentru nou-născuți, sunt adesea recomandate mânecile lungi, cu excepția cazurilor în care vremea este foarte blândă. Dacă este cazul, poți să adaugi un tricou și un pulover/cardigan. Ține minte regula generală, bebelușul va avea cu un strat mai mult față de tine.

3. Ia în considerare accesoriile

Dacă planifici o plimbare în aer liber, s-ar putea să fie nevoie să adaugi o căciuliță sau o pălărie (de lână în timpul iernii, din material ușor vara), mănuși și o jachetă.

Îndepărtează hainele suplimentare imediat ce intrați în interior (fie că este vorba de mașină, autobuz sau un magazin), chiar dacă asta înseamnă să trezești copilul. Este nevoie să îndepărtezi inclusiv căciula bebelușului, pentru a evita situațiile în care cel mic se supraîncălzește. 

4. Completează ținuta cu o pătură

Atunci când ieșiți la o plimbare de seară, poate fi util să ai la îndemână o pătură, în cazul în care vremea se răcorește rapid. Atunci când înfășori bebelușul, asigură-te că nu îi acoperi fața.

Cum îmbrăcăm bebelușul pentru somn?

La culcare, bebelușul va avea de obicei nevoie doar de un body. Grosimea sau modelul (cu sau fără mâneci) vor fi alese în funcție de temperatura din cameră.

Încearcă să folosești cât mai puține articole vestimentare separate, deoarece copii au obiceiul de a-și scoate șosetele din picioare. Dacă este posibil, optează pentru body-uri cu șosete și mănuși încorporate deoarece acestea îi vor ține de cald, dar, în același timp, vor împiedica bebelușul să își producă zgârieturi cu propriile unghii. O altă variantă foarte utilă este utilizarea unui sac de dormit.

Îi este prea cald sau îi este frig bebelușului?

Poți să-ți dai seama dacă bebelușului îi este prea cald prin câteva semne clare: pete roșii, transpirație sau o respirație greoaie. De asemenea, este foarte posibil ca bebelușul să fie mult mai irascibil atunci când îi este cald.

Pe de altă parte, atunci când îi este frig, copilul va fi mai puțin activ și va adopta o poziție mai încovoiată pentru a se încălzi. În mod evident, mâinile și picioarele îi vor fi reci.

Indiferent de temperatura de afară, cel mai important lucru este ca micuțul tău să fie confortabil. Este mai eficient să verifici partea din spate a gâtului sau burtica, mai degrabă decât mâinile și picioarele, deoarece acestea pot fi în mod natural ușor mai reci. Dacă bebelușul transpira excesiv, cel mai probabil trebuie să dai jos un strat de haine.

Nu cumpăra prea multe articole pentru nou născuți

Bebelușii cresc incredibil de repede în primele câteva săptămâni de viață. Unii se încadrează în standardele de îmbrăcăminte pentru nou-născuți doar pentru o perioadă scurtă de timp. Dacă primești o mulțime de hăinuțe pentru nou-născuți, încearcă să schimbi unele articole cu mărimi mai mari, dacă este posibil. De asemenea, îți recomandăm să păstrezi etichetele hainelor pentru ca la următoarea sesiune de shopping online să știi cu precizie care sunt mărimile corecte.

Șosete și încălțăminte pentru bebeluși

Șosetele pentru nou născuți sunt considerate indispensabile, mai ales dacă bebelușul se naște în sezonul rece. Este posibil să faci mai multe teste până identifici șosetele potrivite pentru micile picioruse. Ține cont de faptul că șosetele tind să cadă des, drept urmare e util să ai la îndemână mai multe perechi.

Chiar dacă nou-născuții nu au nevoie de încălțăminte, unii părinți preferă să pună pantofi moi bebelușilor, fie pentru aspect sau doar pentru a ține șosetele la locul lor. Această alegere îți aparține în totalitate, însă dacă alegi să cumperi încălțăminte pentru bebeluș, aceasta trebuie să fie moale și să aibă o deschidere largă în partea de sus, pentru ca bebe să poată fi încălțat și descălțat cu ușurință.

Hai în magazinul online BeKid pentru a alege haine pentru bebelușul tău!

Produse recomandate

Like
Close
© Copyright 2021 Toate drepturile rezervate.
Close