Ce iei în considerare atunci când alegeți numele bebelușului?

DE REŢINUT!

Ai în vedere faptul că bebe va deveni adult, iar numele îi va rămâne același. Știm, tentația este destul de mare a de privi puiul de om și de a alege un nume care să i se potrivească acum.

Găsirea numelui perfect pentru un bebeluș poate fi dificilă. Există atât de multe opțiuni dintre care poți alege, încât fie alegi în mod aleatoriu un nume în funcție de rezonanța fonetică, fie folosești câteva criterii de selecție. Deși ar putea părea că pe lângă toate greutățile asociate sarcinii alegerea numelui este o îndatorire relativ ușoară, de cele mai multe ori părinții resimt această alegere drept o povară. Haide să vedem care sunt aspectele pe care ai putea să le iei în considerare atunci când alegi numele bebelușului tău!

Cum sună prenumele alături de numele de familie?

Evită să alegi un nume care rimează sau este foarte asemănător cu numele de familie. Nu credem că vrei ca cel mic tău să fie tachinat din pricina asta. Ion Ioana, Alexia Alexandru sau alte exemple de acest tip pot produce confuzie și neplăceri pentru copil pe tot parcursul vieții acestuia.

Verifică abrevierea numelui

Verifică dacă inițialele numelui, în toate combinațiile, formează sau nu un cuvânt sau fac referire la ceva anume. Evită combinațiile nefericite, ca de exemplu Iarina Anda Damian sau Mihai Udrea Codrin. Putem garanta că amicii și colegii de clasă ai micuțului vor observa orice cuvinte jenante formate de inițialele numelui!

Îți place versiunea scurtă a numelui?

Oricât de te-ai opune, nu poți împiedica prescurtarea numelui. De-a lungul timpului, colegii, prietenii și chiar rudele copilului or fi tentați să prescurteze prenumele, mai ales în cazul în care acesta este format din mai mult de trei silabe. Așadar, gândește-te dacă te deranjează faptul că Ecaterina va fi strigată Cati sau dacă lui Andrei i se va spune Andi. Dacă nu poți suporta versiunea scurtă a unui anumit nume, poate fi timpul să scoți acel nume din listă.

Numele este deja popular?

Unii părinți preferă să nu aleagă un nume care este foarte popular. Dacă o strigi pe fetița ta Sofia, la porțile școlii, probabil vei observa că 3-4 tinere domnițe se vor întoarce simultan. În mod similar, este de evitat alegerea unor nume de vedete (vedete actuale), în cazul în care vrei să eviți situația în care vei fi întrebată constant dacă vedeta ți-a influențat alegerea.

Numele are conotații nefericite?

Oricât de mult adoră partenerul tău un nume, dacă îți amintește de un fost iubit sau de persoane cu care ai avut diverse divergențe de-a lungul timpului, atunci poți să fii sigură că acel nume este nepotrivit. În mod similar, dacă un nume are conotații negative cu evenimentele din prezent (de exemplu, prenumele lui politician blamat la nivel general), cel mai bine ar fi să eviți acea variantă.

Îți poți imagina bebelușul ca fiind adult cu acest nume?

Ai în vedere faptul că bebe va deveni adult, iar numele îi va rămâne același. Știm, tentația este destul de mare a de privi puiul de om și de a alege un nume care să i se potrivească acum. Cu toate acestea, unele nume care sunt drăguțe pentru un copil mic pot suna ridicol pentru un adult. De exemplu, dacă fiica ta ajunge să devină avocat sau medic, probabil că nu îți va mulțumi că ai numit-o Adinuța.

Cât de ușor se scrie și se pronunță numele?

O pronunție neobișnuită a unui nume poate provoca o confuzie interminabilă. Tu și copilul tău veți obosi să corectați oamenii atunci când scriu greșit numele ei sau nu îl pot pronunța. Testează-ți alegerea numelui cu prieteni și familie și vezi care este feedback-ul. Dacă oamenii nu scriu numele așa cum este logic, poate ar fi mai bine să cauți alte variante.

Care este semnificația numelui?

Mai ales pentru cei interesați de semnificații și înțelesuri ascunse, numele pot fi adevărate simboluri pentru diferite credințe. Majoritatea numelor sunt înzestrate cu o semnificație unică, ce provine cel mai adesea din limbi vechi, cum ar fi ebraică, latină sau alte limbi arhaice. Dacă ești o persoană religioasă, consultă un dicționar al numelor și alege-l pe acela care se potrivește credințelor tale.

Tradiții de familie

Tradițiile de familie pot juca un rol important în denumirea bebelușilor. Familia ta poate avea o istorie lungă de utilizare a aceluiași tipar de nume. De exemplu, primul băiat primește numele de mijloc al bunicului patern, iar al doilea băiat primește numele de mijloc al bunicului matern.

Alte familii au generații întregi de băieți cu același nume. Începe cu un Senior (Sr.) și Junior (Jr.), apoi se face trecerea la cifre romane precum Michael Smith Sr., Michael Smith Jr., Michael Smith III și așa mai departe. Dacă familia ta nu face acest lucru, poate este o modalitate excelentă de a crea o nouă tradiție.

Pe de altă parte, poți opta pentru numele unei persoane dragi din familie, fie că este vorba de părinți, bunici sau alte rude. Alte tradiții care pot fi luate în considerare sunt păstrarea aceleiași inițiale pentru toți membrii familiei sau crearea unui nume unic dintr-o combinație de nume sau nume de familie.

În cazul în care niciuna dintre variante e mai sus nu este de succes, ai putea să consulți diverse liste cu nume. Găsești o grămadă de astfel de resurse online, de altfel, chiar și pe blogul BeKid ai la dispoziție câteva articole care cuprind liste lungi de nume.

Produse recomandate

Like
Close
© Copyright 2021 Toate drepturile rezervate.
Close