Ce cumpărăm înainte de nașterea bebelușului?

DE REŢINUT!

Optează pentru îmbrăcăminte din bumbac sau fibre naturale. Amestecurile de poliester pot fi mai ușoare ieftine, dar pot irita pielea bebelușului și pot provoca neplăceri pe care sigur nu ți le dorești.

Dacă ești la prima sarcină, probabil că te simți copleșită de cantitatea de lucruri de care apropiații îți spun că vei avea nevoie pentru bebeluș. Există, cu siguranță, o mulțime produse care îți vor ușura semnificativ zilele (chiar și nopțile). Cu toate acestea, nu este nevoie să te aglomerezi și, mai ales, nu este recomandat să le achiziționezi pe toate deodată.

Pentru început, încearcă să te concentrezi asupra acestor elemente esențiale pentru bebeluș, astfel încât să vă investești banii în lucruri de care ai cu adevărat nevoie. Apoi, după sosirea bebelușului, vei avea ocazia să observi care sunt produsele de care ai nevoie și ce modele se potrivesc cel mai bine. Pentru a avea un punct de plecare, am construit pentru tine o scurtă listă cu articolele de care bebe va avea nevoie în primele săptămâni de viață. Adaptează-o în funcție de necesitățile și posibilitățile tale.

Haine

Bebe va avea nevoie de multe haine, probabil mult mai multe decât crezi, nu pentru că ar fi un fashionist de mic, ci pentru că le va schimba de mai multe ori pe zi. Cel mai probabil, după fiecare masă și după fiecare schimbarea de scutec, vei fi nevoită să îi dai micuțului alte hăinuțe.

Cu toate acestea, un număr mare de hăinuțe nu înseamnă irosirea banilor și aglomerarea dulapurilor cu piese vestimentare care nu sunt practice. Ține cont de faptul că bebelușul va dormi, în mare parte din timp, motiv pentru care cele mai potrivite haine sunt cele lejere, din materiale cât mai naturale.

Optează pentru îmbrăcăminte din bumbac sau fibre naturale. Amestecurile de poliester pot fi mai ușoare ieftine, dar pot irita pielea bebelușului și pot provoca neplăceri pe care sigur nu ți le dorești.

Pentru a te asigura că pui bazele unui garderobe eficiente, poți lua în calcul achiziționarea a:

  • 4-6 tricouri
  • 6-8 body-uri cu mâneci scurte
  • 4-6 body-uri cu mâneci lungi
  • 4-8 seturi de pijamale și/sau saci de dormit
  • 6-8 perechi de șosete
  • 2 perechi de botoșei moi
  • 4-6 perechi de pantaloni din bumbac stretch
  • 2 căciulițe tricotate
  • 1 pălărie de soare
  • 2-3 perechi de mănuși împotriva zgârieturilor
  • 4-5 ținute adecvate pentru ieșiri și călătorii
  • detergent delicat pentru rufe

Scaun auto

Va fi nevoie să achiziționezi și să instalezi scaunul auto înainte de nașterea bebelușului. Asta deoarece vei avea nevoie de scaun pentru primul drum al copilului tău, atunci când bebe merge acasă.

Ține cont de faptul că în prima fază, scaunul auto se montează cu spatele la sensul de mers al mașinii. De asemenea, poți opta pentru un model cu scoică, astfel încât să poți face trecerea din cărucior în scaun fără prea mult efort.

Pe blogul BeKid găsești informații complete despre cum să alegi un scaun auto pentru bebeluși.

Pătuț sau coș

Bebelușul tău va avea nevoie de un loc unde să doarmă, fie că este vorba despre un pătuț, un coș sau leagăn. Asigură-te că opțiunea pe care o alegi respectă reglementările de siguranță astfel încât copilul să nu fie supun pericolelor de accidentare.

Pentru a crea un loc confortabil, acordă o atenție deosebită saltelei. Aceasta este poate cel mai important produs, deoarece va influența direct poziția și somnul copilului.

În primele luni de viață, bebelușul nu va avea nevoie de prea multe accesorii în dormitor. Este nerecomandă utilizarea de pături, perne sau jucării în pătuț, acestea reprezentând pericole de sufocare. În schimb, așternuturile nu trebuie să lipsească. Alege țesături simple, din fibre naturale, care permit o întreținere ușoară dar sunt, în același timp, plăcute la atingere.

Cărucior sau marsupiu

Ambele sunt minunate pentru plimbările alături de copil, iar părinții pot opta pentru unul dintre produse, sau le pot utiliza pe amândouă, în funcție de fiecare situație.

Atunci când alegi un cărucior, ia în calcul greutatea acestuia, posibilitatea de pliere, cât de ușor poate fi manevrat, dar și caracteristicile roților. În ceea ce privește marsupiile, te poți ghida doar după considerentele estetice, deoarece nu există prea multe diferențe între modele.

Scutece

Este imposibil să te pregătești în mod adecvat pentru sosirea unui nou copil fără a lua în considerare scutecele. Te întrebi câte pachete să cumperi? Ei bine, oricâte, oricum vei avea nevoie de mai multe.

Opțiunile din care poți alege sunt: scutece reutilizabile din pânză, scutece de unică folosință sau o combinație a celor două. Cu scutecele din pânză poți economisi bani, dar acestea necesită un efort suplimentar de curățare (timp pe care îl vei găsi cu greu). Așadar, scutecele de unică folosință reprezintă cea mai practică opțiune.

Pentru îngrijirea bebelușului, pe lângă scutece, poți lua în considerare:

  • 2 sau mai multe protecții impermeabile pentru pătuț
  • 1 -2 jucării simple (pentru distragerea atenției în timpul schimbării scutecului)
  • unguent pentru erupții cutanate
  • șervețele umede
  • geantă pentru scutece (asigură-te că este lavabilă)
  • cât mai multe pachete de scutece pentru nou-născut
  • coș ermetic pentru scutece murdare
  • scutece multifuncționale din molton sau finet

Dacă lista ta este definitivată, te invităm în magazinul online BeKid pentru a alege toate produsele de care vei avea nevoie pentru primele luni alături de bebelușul tău!

Produse recomandate

Like
Close
© Copyright 2021 Toate drepturile rezervate.
Close