Cumpărături pentru bebe: sfaturi utile

DE REŢINUT!

Rezistă tentației de a cumpăra prea mult haine simultan. Aceasta este regula cea mai de bază a cumpărăturilor pentru copii. Cei mici cresc atât de repede încât sunt șanse mari ca o bună parte din articolele vestimentare să rămână nefolosite.

Acum, când mai este puțin până la nașterea bebelușului, este timpul să iei lista de cumpărături și să te îndrepți spre magazin (sau spre computer, în cazul în care ești fanul shopping-ului online). Înainte de a adăuga în coș toate acele articole minuscule extrem de simpatice, asigură-te că te informezi corect și că ești cât ai eficientă.

Înainte de a cumpăra produse de care nu vei avea nevoie sau pe care nu le vei putea folosi în viitorul apropiat, asigură-te că procuri toate articolele cu adevărat necesare. Am pregătit o serie de idei care, sperăm noi, te vor ajuta să faci cumpărături în mod eficient, astfel încât să economisești timp și bani.

Fă-ți temele!

Ar trebui să cumperi un căruciorul de ultimă generație sau poți să trăiești cu o versiune de bază? Ai nevoie de un interfon simplu sau ar fi mult mai util un video interfon digital? Înainte de a cumpăra, citește cu atenție informațiile despre produsele care te interesează pentru a găsi modelul potrivit pentru necesitățile tale. Consultă bloguri, citește recenzii și cere sfaturi de la alți părinți cu privire la avantajele și dezavantajele produselor lor preferate.

Nu exagera cu hainuțele pentru nou-născut

Chiar dacă acele haine minuscule sunt incredibil de drăguțe, micuțul tău probabil va depăși mărimea destul de repede. Mai mult, unii bebeluși nici măcar nu folosesc cea mai mică mărime a hăinuțelor. Este destul de greu de apreciat care va fi dimensiunea bebelușului la naștere sau cât de repede va crește, motiv pentru care este preferabil să nu aglomerezi dulapul cu cele mai mici hăinuțe existente pe piață.

Drăguț, dar funcțional

Te-ai gândit că bebelușului nu îi pasă cum îl îmbraci și că nu își va aminti niciodată ținutele din primele luni (chiar ani) de viață? Cu toate acestea, îți înțelegem entuziasmul și dorința de a cumpăra cele mai frumoase haine și accesorii pentru cel mic. Există o mulțime de produse extrem de sofisticate (și frumoase), dar, dacă nu vrei să dai faliment sau să-ți faci copilul să se simtă inconfortabil, cumpără haine funcționale, chiar dacă nu sunt cele mai la modă articole.

Alege modele simple, fără accesorii inutile, din materiale naturale. Principalul scop al hainelor este de a-l face pe bebeluș să se simtă confortabil, acesta este principalul aspect pe care este nevoie să îl avem în vedere.

Alege întotdeauna o mărime superioară

Rezistă tentației de a cumpăra prea mult haine simultan. Aceasta este regula cea mai de bază a cumpărăturilor pentru copii. Cei mici cresc atât de repede încât sunt șanse mari ca o bună parte din articolele vestimentare să rămână nefolosite. Sigur, bebe are nevoie de multe haine, dar acesta crește rapid, astfel că este util să alegi haine cu o mărime mai mari (sau o jumătate de mărime, dacă este posibil). Pe de altă parte, nu te ghida doar pe indicațiile referitoare la vârsta bebelușilor în ceea ce privește mărimile. Ia în calcul dimensiunea în centimetri, deoarece copilașii sunt unici și nu se încadrează perfect în standardele fixe de greutate sau înălțime.

Limitează cantitatea de jucării

Bebelușii au nevoie de jucării pentru a-și încuraja creativitatea și dezvoltarea. Cu toate acestea, este important să știi că un sugar nu are nevoie de prea multe jucării. În principiu, în primele luni de viață, cel mic va avea nevoie de una, maxim două jucărioare simple, deoarece nivelul de dezvoltare nu îi va permite să se joace prea mult (încă). În mod obligatoriu, atunci când cumperi jucării pentru un copil, verifică liniile directoare de siguranță și recomandările de vârstă pentru fiecare jucărie pe care o cumpără. Unele jucării pot prezenta un pericol de sufocare pentru cei mici, deci este mai bine să fii sigură decât să-ți pară rău.

Evită glugile și gulerele

După cum sa menționat anterior, funcționalitatea și confortul ar trebui să fie pe primul loc. Poți alege diverse modele de haine pentru bebeluș, dar ține cont întotdeauna de cât de comode sunt piesele vestimentare. Fiind mic, bebe încă nu poate spune încă ce îl deranjează, prin urmare este datoria ta să eviți toate sursele posibile de disconfort. Evită bluzele cu glugă sau cu guler înalt, oricât de drăguț ar putea arăta acestea. Când gluga (sau gulerul) atinge obrazul bebelușului, acesta declanșează involuntar reflexul de alăptare, provocându-i bebelușului o stare de neliniște.

Ia în considerare sezoanele

Dacă faci cumpărăturile înainte de nașterea bebelușului, gândește-te întotdeauna cum va fi vremea atunci când cel mic va purta hăinuțele. De exemplu, dacă bebelușul se va naște în iunie, când va avea șase luni, vremea va fi destul de rece. Asta înseamnă că poți renunța la tricouri și costume de baie și te poți orienta spre pulovere confortabile și de îmbrăcăminte cu mâneci lungi. Cu toate acestea, este destul de riscant să cumperi haine în avans. Nu ai cum să estimezi cât de mult va crește năzdrăvanul tău în următoarele luni.

Alege modele simple

Chiar dacă pot fi extrem de simpatice, hainele care necesită efort suplimentar la îmbrăcare și dezbrăcare vor reprezenta un coșmar, atât pentru tine, cât și pentru bebeluș. Este cazul hăinuțelor cu fermoare, nasturi, curele, bretele sau diverse piese vestimentare mai sofisticate. Orientează-te spre modele simple, care pot fi manevrate cu ușurință și care nu provoacă disconfort bebelușului. Gândește-te la tine, te simți mai comod într-o cămașă sau într-un tricou de bumbac?

Ești gata pentru o repriză de shopping? Te invităm la bekid.ro pentru a alege toate produsele de care ai nevoie pentru bebelușul tău!

Produse recomandate

Like
Close
© Copyright 2021 Toate drepturile rezervate.
Close