5 motive pentru care merită să cumperi o mașinuță electrică pentru copilul tău

DE REŢINUT!

Mașinuțele electrice îi inspiră să creeze situații, scenarii și rezolvări pentru diferite situații. Chiar dacă pentru noi poate părea doar o simplă joacă, în acest mod copii își dezvoltă gândirea critică și abilitatea de a rezolva diverse probleme.

Dacă micuțul tău caută noi modalități de joacă, cea mai bună alegere este să-i oferi o mașinuță electrică. Dincolo de distracția oferită, mașinuțele electrice aduc o serie de beneficii în dezvoltarea copiilor, de la stimularea creativității la creșterea nivelului de independență. Cu ajutorul acest minunate jucării copiii învață să se deplaseze, să exploreze și să devină mai responsabili.

Iată primele 5 motive pentru care merită să îi dăruiești micuțului tău o mașinuță electrică!

1) Ajută la dezvoltarea abilităților motorii  

Când copilul scoate la plimbare mașinuța electrică, nu încape îndoială că are parte de distracție. Ceea ce el nu realizează însă este că, fără voia lui, devine mult mai conștient la împrejurimi și deprinde elemente de bază ale șofatului. Mai mult, mașinuțele pot ajuta copilul să-și regleze abilitățile motorii.

Aceste jucării sunt proiectate să arate și să funcționeze asemeni mașinilor reale. De aceea, acestea ele sunt dotate cu diverse funcții, cum ar fi ușile, volanul și frânele. Iar pentru a putea pune în mișcare micul vehicul, copilul este nevoit să învețe să folosească toate aceste caracteristici.

Asta înseamnă că micuțul trebuie să-și dea seama cum să manevreze mașina pentru a evita obstacolele sau pentru a încetini pe un teren accidentat, ceea ce reprezintă o experiență de învățare importantă. Drept urmare, plimbările cu mașinuța electrică îi ajută și pe copii să înțeleagă conceptul de spațiu.

2) Încurajează activitatea în aer liber

Din cauza popularității tot mai mari a tabletelor, telefoanelor și jocurilor video, copiii nu sunt de multe ori foarte entuziasmați de activitățile în aer liber. Dacă ești în căutarea unor modalități prin care să-ți convingi piticul să se joace afară, o mașinuță electrică ar putea reprezenta soluția ideală. Chiar dacă efortul fizic nu este foarte mare în cazul acestor jucării, copii sunt nevoiți să își folosească mușchii mâinilor și ai picioarelor pentru a putea pune în mișcare mașina.

3) Creșterea nivelului de independență

Este foarte important pentru copil (mai ales dacă este micuț) să dobândească un anumit grad de independență. Știm deja că bebelușii sunt dependenți de părinți. Dar ce facem când aceștia cresc și totuși nu vor să facă activități pe cont propriu? Ei bine, copilul nu o poate lua pe mami în mașinuța sa, motiv pentru care este nevoit să învețe să o manevreze singur, iar acest lucru îl va ajuta să prindă încredere în forțele proprii.

4) Mașinuțele electrice sunt jucării sigure

Cele mai bune mașini electrice pentru copii oferă o experiență distractivă fără a pune în pericol siguranța celor mici. Singura condiție este, bineînțeles, să alegi un model cu un standard înalt de calitate.

Din fericire, marea majoritate a mașinuțelor electrice sunt construite dintr-un material durabil și au funcții încorporate, cum ar fi sistemul de control parental de la distanță, centurile de siguranță și ușile cu blocare, minimizând în mod eficient orice pericol de accident sau vătămare.

Totuși, trebuie întotdeauna să iei măsuri de precauție și să-l supraveghezi pe cel mic în timpul plimbărilor sale. Asigură-te că centurile de siguranță sunt folosite corect și, pentru siguranță maximă, obișnuiește-l pe copil să poarte mereu o cască de protecție.

5) Încurajează imaginația și creativitatea

Copiii sunt foarte creativi. Datoria noastră, a adulților, este să îi încurajăm și să le oferim permanent ocazii prin care ei să își poată exersa creativitatea. Iar plimbările cu mașinuța electrică dau copiilor ocazia să se pună în pielea eroilor preferați, să contureze propriile povești și aventuri.

Sigur ai observat cum copiii, din dorința de a imita comportamentul părinților, imaginează permanent jocuri transpuse parcă din realitatea adulților. Fie că este vorba de mersul la cumpărături sau jocurile de-a mama și de-a tata, orice copilaș își creează propria realitate, în miniatură.

Mașinuțele electrice îi inspiră să creeze situații, scenarii și rezolvări pentru diferite situații. Chiar dacă pentru noi poate părea doar o simplă joacă, în acest mod copii își dezvoltă gândirea critică și abilitatea de a rezolva diverse probleme.

Cauți o mașinuță electrică pentru copilul tău?

Ești gata să duci distracția la un alt nivel? Hai în magazinul online Bekid și alege cadoul perfect pentru copilașul tău. Ai la dispoziție o multitudine de modele de mașinuțe electrice pentru copii, alături de multe alte idei de cadouri pentru pitici de toate vârstele!

Produse recomandate

Like
Close
© Copyright 2021 Toate drepturile rezervate.
Close