• Pret
  lei
   – 
  lei
  • 167lei
  • 168lei
 • Producator (1)
 • Varsta
 • Pentru
 • Transport Gratuit
 • Culoare
Ben 10 - ceas omnitrix extraterestru cu sintetizator de voce
167.88 lei

Alege produse din categoria Ceasuri Copii , Producator: Ben 10

Ce este un ceas analogic?

În ciuda telefoanelor smart și a altor progrese tehnologice, un obiect a rezistat testului timpului: ceasul analogic. Cei mai mulți dintre noi ne amintim că am învățat despre ele în școala generală, între "mâna mare și mâna mică" și convertirea acelor de ceas numerotate în multipli de cinci.
Trăim într-o perioadă în care tehnologia este pusă pe primul loc, astfel că, oamenii acceptă destul de ușor lucrurile digitale, adesea considerându-le electronice, computerizate și poate că nici măcar nu sunt interesați cum funcționează ele. Dar conceptul de tehnologie analogică pare adesea mai derutant, mai ales atunci când oamenii încearcă să îl înțeleagă.
Dacă aveți un ceas analogic, știți deja că acesta indică ora cu ajutorul unor ace care se învârt în jurul unui cadran: poziția acelor este de fapt, o măsură a timpului. Cât de mult se învârt acele este direct legat de cât de mult timp a trecut. Astfel, dacă acul orelor se deplasează pe două segmente ale cadranului, arată că a trecut de două ori mai mult timp decât dacă s-ar fi deplasat doar pe un singur segment. Acest lucru pare incredibil de evident, dar este mult mai subtil decât pare la prima vedere. Ideea este că mișcările acelor pe cadran sunt un mod de a reprezenta timpul care trece. Nu este același lucru cu timpul în sine: este o reprezentare sau o analogie a timpului. Același lucru este valabil și atunci când măsori ceva cu o riglă. Dacă vă măsurați lungimea degetului și o marcați pe suprafața unei rigle de plastic, acea mică fâșie de plastic pe care o priviți (un mic segment al riglei) are aceeași lungime ca și degetul dumneavoastră. Nu este degetul dumneavoastră, desigur - este o reprezentare a degetului dumneavoastră: o altă analogie. Asta înseamnă, de fapt, termenul de analogie.
Cu alte cuvinte, analogia este ”asemănarea între două sau mai multe situații, obiecte, fenomene, noțiuni considerate din anumite puncte de vedere - Asemănare parțială în ceea ce privește forma sau conținutul a două elemente de limbă, care determină modificarea unuia dintre ele sub influența celuilalt; schimbare produsă.” , conform definiției oficiale din dicționarul limbii române.

Ce este un ceas digital?

Tehnologia digitală este complet diferită. În loc să stocăm cuvinte, imagini și sunete sub formă de reprezentări pe pelicule de plastic sau benzi magnetice, convertim mai întâi informațiile în numere (cifre) și afișăm sau stocăm numerele. Ecranul LCD al unui ceas digital de buzunar care afișează numere realizate prin pixeli.
Multe instrumente științifice măsoară acum lucrurile în mod digital (afișând automat citirile pe afișajele LCD) în loc să folosească indicatoare și cadrane analogice. Termometrele, tensiometrele, multimetrele (pentru măsurarea curentului electric și a tensiunii), ceasurile pentru copii și cântarele de baie sunt doar câteva dintre dispozitivele de măsurare obișnuite care sunt acum susceptibile de a vă oferi o citire digitală instantanee. Afișajele digitale sunt, în general, mai rapide și mai ușor de citit decât cele analogice; dacă sunt mai precise sau nu, depinde de modul în care se face și se afișează efectiv măsurarea.
Ceasurile digitale sunt accesorii importante în ziua de astăzi, care vă permit să purtați cu dumneavoastră un instrument portabil de măsurare a timpului. Dacă purtați un ceas digital, atunci știți deja cât de util poate fi acesta. Deosebirea dintre acestea și cele tradiționale este că ceasurile digitale afișează ora într-o manieră foarte ușor de citit, care se poate vedea chiar și pe întuneric. Ele funcționează cu baterii mici și rotunde care sunt direct conectate la un oscilator cu cristal.