Întrebări frecvente

Care este echipamentul potrivit pentru patinajul pe gheață?

1. O cască de protecție este esențială atunci când vine vorba de siguranța copilului tău. O cască pentru patinele de gheață (pentru hochei sau patinaj artistic) care se potrivește perfect și corect pe capul copilului dumneavoastră, este o necesitate care nu trebuie ignorată. Unii părinți optează pentru o cască cu un grilaj facial, dar acest lucru nu este obligatoriu, ne informează antrenorii de patinaj artistic.
2. Insistați în a găsi patinele cele mai potrivite pentru copilul dumneavoastră. În ceea ce privește începătorii, antrenorii de patinaj artistic pe gheață ne îndrumă să optăm pentru patinele artistice pentru începători, deoarece acestea au lamele mult mai lungi. Ei sugerează să optați pentru un magazin de articole sportive care are mai multe modele de patine și în mod special, acestea să fie probate cu șosetele pe care copilul dumneavoastră le-ar purta în mod normal la patinoar. Mărimea patinelor ar trebui să fie cea potrivită, nici mai mare, nici mai mică. Trebuie să rezistați tentației de a cumpăra o mărime sau două mai mari pentru a le face să dureze încă un sezon în plus sau pentru că doriți să încălțați copilul cu o pereche în plus. "Dacă picioarele alunecă dintr-o parte în alta în patine, este mult mai dificil pentru copii să învețe să se dea cu patinele și în plus, acest lucru poate provoca răniri".
Când patinele sunt închise bine, piciorul și corpul copilului dumneavoastră ar trebui să stea drept. Călcâiul ar trebui să fie chiar în partea din spate a patinei și ar trebui să poată să își miște degetele de la picioare ușor. În plus, antrenorii insistă să optați pentru patine clasice cu șireturi. De asemenea, nu sunt recomandate scaunele sau alte dispozitive de susținere a mersului pe patine, deoarece acestea îi încurajează pe copii să se aplece în față. Pentru a găsi și a stabiliza punctul de echilibru, copilul trebuie să stea drept, astfel încât greutatea sa să fie distribuită uniform pe toată lama patinelor.
3. Lamele patinelor sunt importante, fi-ți atenți la ele. Dacă cumpărați patine artistice concepute pentru copiii care sunt la primul nivel de patinaj (începători), nu ar trebui să fie nevoie să șlefuiți (ascuțiți) vârfurile. În general, patinele trebuie verificate și ascuțite în mod regulat pentru a putea aluneca ușor pe gheață, pentru a avea o postură corectă și pentru a nu depune mai mult efort la mers, decât este necesar.
4. La început, hainele sunt importante. Copiii începători o să petreacă mult timp târându-se pe gheață, deoarece o să cadă destul de des până învață să își mențină echilibrul. Din această cauză, este necesar să vă îmbrăcați copilul într-un costum (șalopetă) special conceput pentru gheată și zăpadă și, de asemenea, să poarte mănuși impermeabile.

De la ce vârstă pot începe copiii să se dea pe patine de gheață?

Patinajul are beneficii importante pentru toate persoanele indiferent de vârstă, dar știați că copiii care încep să patineze de mici învață mult mai repede să patineze? Deci cu cât mai repete, cu atât mai bine. Undeva între vârsta de trei și cinci ani, copiii sunt pregătiți să înceapă să se dea pe patine. Iată câteva avantaje aduse de patinajul artistic împreună cu câteva dintre cele mai importante lucruri pe care ar fi bine să le știți:
- Siguranța patinajului. Unul dintre cele mai evidente motive pentru a începe lecțiile de patinaj pe gheață este de a învăța siguranța patinajului. Iarna este sezonul de patinaj în aer liber, iar tu te vei simți mult mai bine știind că copilul tău cunoaște modul corect de a cădea, de a se ridica și de a patina pe gheață.
- Lecții de viață. Determinare, stimă de sine și multe altele. Lecțiile pe care copiii le învață la patinaj sunt lecții pe care le învață pentru toată viața. Patinajul și cursurile de patinaj pe gheață îi învață pe copii mai mult decât felul în care ei ar trebui să patineze. Copilul dumneavoastră o să prindă încredere în sine în timp ce învață să persevereze și să se concentreze sub presiune.
- Deschide drumuri - pot face performantă. Patinajul artistic este doar o variantă posibilă de urmat din multe alte variante. Patinatorii pot alege patinajul artistic, hocheiul sau patinajul de viteză și pot găsi diferite discipline în cadrul fiecăreia dintre acestea. În plus, copilul dumneavoastră poate alege să facă performanță concurând la competiții sau doar să păstreze patinajul ca un hobby pentru recreere sau condiție fizică.
- Patinajul pe gheață este un sport pe viață. Una dintre cele mai bune părți despre patinajul artistic este că poate fi practicat la toate vârstele. Copiii nu trebuie să se oprească din patinaj atunci când cresc - de fapt, pot face mult mai multe. De la antrenarea ligilor de hochei până la participarea la competiții de patinaj pentru adulți, patinajul este cu adevărat un sport pentru toată viața.
- Menține sănătatea. Patinajul este o activitate fizică de excepție. Acesta construiește rezistența, ajută la dezvoltarea masei musculare și se asigură că copiii rămân sănătoși și în formă, învățându-i în același timp să prețuiască activitatea fizică.
- Poate fi o activitate de amuzament în familie. Puteți patina și voi împreună cu copiii dumneavoastră. Patinajul pe gheață este o activitate excelentă care oferă oportunitatea de a putea petrece timp împreună cu copilul tău, lucru care o să întărească legăturile familiale. Nimic nu se poate compara cu asta.
- Este distractiv. Să nu uităm cel mai important motiv pentru care copilul tău ar trebui să înceapă lecțiile de patinaj pe gheață: este distractiv! Nimic nu se compară cu alunecarea pe gheață, cu viteza sau cu pirueta pe care a reușit-o la patinoar. Indiferent de vârsta, patinajul reușește să pună un zâmbet pe fața tuturor.