• Pret
  lei
   – 
  lei
  • 77lei
  • 189lei
 • Producator
 • Transport Gratuit
Skateboard Thor Seven SV9942
Skateboard Thor Seven SV9942 expediere rapida
125.00 lei
Skateboard Graffiti Skull 60 cm Toi-Toys TT62358A
151.00 lei
Penny board Mandalorian Seven SV59960
189.00 lei
Pachet 4 piese tech deck fingerboard, finesse, spm 6028815
77.35 lei
Pachet tech deck 2 mini placi cu obstacol, chocolate, spm 20139399
89.25 lei

Întrebări frecvente

Ce trebuie să știți despre skateboard?

În ziua de astăzi, popularitatea acestui sport cu o placă numită skateboard, nu cunoaște limite. Cu schemele sale complexe și capacitatea de a îmbunătăți coordonarea mână, ochi, picioare, alături de o creștere a capacității generale de atenție, acest sport a câștigat mai mulți fani, dintre care majoritatea aparțin intervalului de vârstă cuprins între 7 și 18 ani. Pe lângă faptul că este un sport distractiv, activitatea cu un skateboard întărește, de asemenea, sistemul cardiovascular și antrenează și tonifică musculatura din corp. Fie că vă dedicați acestui sport pentru beneficiile sale pe care le are asupra sănătății sau doar pentru simpla plăcere de a avea o activitate distractivă, iată câteva date interesante pentru toți cei pasionați de skateboarding.
Sportul pe o placă de skateboard a fost unul dintre cele patru sporturi noi adăugate în programul olimpic din 2020; este, de asemenea, aprobat provizoriu pentru Jocurile Olimpice de vară din anul 2024. Propunerea de adăugare a acestui sport la Jocurile Olimpice a fost aprobată cu câțiva ani în urmă, în luna august, 2016.
Performanțele de bază ale acestui sport poartă numele de ollies, kickflips, shuv și 180s. Acestea sunt schemele pe care noii skateri le încearcă deseori. Un "ollie" este momentul în care cineva sare de pe placa de skateboard ridicându-se practic de la sol. Un "kickflip" se face prin efectuarea unui "ollie" și o dată cu rotirea plăcii. Un "shuv" se face prin rotirea plăcii la 180 de grade în timp ce rămâi pe placă. Un "180s" se face prin rotirea totală a corpului și a plăcii la 180 de grade. Există, de asemenea, variații ale acestor scheme, cum ar fi "tre flip", care este un shuv de 360° și un kickflip.
Prin urmare, skateboard poate fi un hobby pentru condiția fizică și/sau provocări, o artă, un loc de muncă sau o metodă de deplasare.

Cum a apărut sportul olimpic de skateboard?

Lucruri interesante despre cel mai nou sport olimpic:
- Skateboardingul a apărut atunci când surferii din California, USA au vrut să facă surfing pe stradă. La puțin timp după ce tot mai mulți au început să facă surfing pe stradă, în anii 1950 a fost inventat primul skateboard din lume. Astfel, a fost creată o noua cultură, cea a skateboarding-ului.
- Dintre toate sporturile din lume, skateboardingul și-a făcut loc în topul celor mai populare zece sporturi.
- Skateboaring-ul nu este un sport doar pentru bărbați, ci și pentru femei. Ca și bărbații, femeile au fost la fel de implicate activ în acest sport încă de la începuturile sale. Prima femeie skateboarder profesionist din istorie a fost Patti McGee.
- Prima schemă modernă de skateboarding a fost descoperită de Alan Ollie Gelfand, iar acum îi poartă numele de ”Ollie”. Această performanță este una dintre schemele de bază ale acestui sport pe care fiecare skateboarder dorește să o învețe.
- Deși mulți oameni nu reușesc să observe sau ignoră această parte a corpului în timp ce practică skateboardingul, încheieturile mâinilor sunt cele mai predispuse la rănire în timpul desfășurării acestei activități. Astfel, este esențial ca, alături de toate celelalte echipamente de protecție, să fie pus un accent major și pe protecțiile pentru încheieturi. Din păcate, dintre toate persoanele care practică acest sport nou, doar 43% din ei poartă echipamentul de protecție adecvat pentru a se proteja. Echipamentul de protecție esențial constă într-o cască, adidași antiderapanți, protecții pentru încheieturi, genunchiere, cotiere, ochelari de protecție.
- Copii cu vârsta de doar 2 ani au început să se dea cu skateboardingul, în timp ce vârsta medie este de 12 ani, iar cea mai în vârstă persoană care a învățat să practice acest sport avea 67 de ani.
- Acest sport a devenit în ziua de astăzi un mod de deplasare preferat de studenții din toată lumea. În plus, este o alternativă sănătoasă și ieftină, mai ales acum când costul benzinei este în continuă creștere.