Bekid va recomanda urmatoarele marci:

GHIDURI ȘI ARTICOLE BLOG

Lucruri pe care sigur nu le stiai despre scaunele auto

Lucruri pe care sigur nu le stiai despre scaunele auto

Hamul scaunului auto nu sa fie rasucit in niciun moment cand este fixat. Rasucirile compromit capacitatea hamului de a „prinde” corect si uniform si de a sprijini corpul copilului intr-un accident.

Citeste mai mult
Care-i treaba cu scaunul auto?

Care-i treaba cu scaunul auto?

Unul dintre cele mai importante joburi pe care le ai ca parinte este sa te asiguri cel mic este permanent in siguranta, mai ales atunci cand calatoriti cu masina.

Citeste mai mult
Cum alegi scaunul auto potrivit pentru copilul tau?

Cum alegi scaunul auto potrivit pentru copilul tau?

Cumpararea unui scaun auto pentru copii nu este trebuie sa fie o sarcina foarte dificila. Este nevoie sa acorzi atentie catorva detalii de baza legate de siguranta oferita de scaun, iar restul depinde doar de preferintele personale.

Citeste mai mult
Care sunt cele mai importante criterii de selectie ale unui scaun auto pentru copii?

Alegerea scaunelor pentru copii trebuie sa se faca in functie de criterii foarte stricte avand in vedere importanta pe care o are acest produs in vederea transportului in siguranta a copiilor cu masina. Printre cele mai importante criterii de selectie se numara: conformarea scaunului cu normele de siguranta europene: ECE R44.03 sau R44.04 (apare inscrisa pe eticheta litera “E”), se potriveste greutatii si inaltimii copulului, este usor de montat si este montat corect. La acestea se mai pot adauga desigur culoarea sau genul bebelusului.

Cate tipuri de scaune auto pentru copii exista?

Pe piata se regasesc in prezent 3 tipuri de scaune auto pentru copii si anume: scaun cu spatele la directia de mers, scaun cu fata la directia de mers si scaun inaltator. Fiecare dintre aceste tipuri de scaune auto este destinate unor categorii de varsta si inaltimi diferite, astfel ca este esential sa se tina cont de aceste lucruri atunci cand se doreste alegerea scaunului auto pentru copii.

Sistem de prindere clasic sau Isofix?

In ceea ce priveste siguranta oferita, putem spune ca nu exista diferenta intre cele doua sisteme de prindere, acest aspect are mai degraba legatura cu usurinta prinderii si fixarii scaunului la bancheta masinii decat cu siguranta. Sistemele isofix asigura o prindere usoara, insa inainte de a achizitiona un astfel de scaun auto, este necesar sa te asiguri ca autovehiculul tau dispune de acest lucru.

Cat trebuie sa ma coste un scaun auto pentru a fi potrivit?

Compatibilitatea unui scaun auto cu nevoile celui mic nu este un lucru care poate fi masurat in pret, de aceea recomandarea este sa iti indrepti atentia inspre un scaun auto de calitate, chiar daca acest lucru presupune un pret ceva mai mare. Siguranta este prioritara, astfel ca pretul nu trebuie sa se transforme niciodata intr-un factor decisiv.