• Pret
  lei
   – 
  lei
  • 38lei
  • 85lei
 • Producator
 • Transport Gratuit
Set Palete cu Minge Frozen Seven SV9801
38.00 lei
Set Palete cu Minge Captain America Seven SV9813
38.00 lei
Set Palete cu Minge Cars Seven SV9800
38.00 lei
Set de tenis cu rachete din lemn, bs toys
85.00 lei

Tenisul de masa reprezinta unul dintre sporturile care ne atrag cel mai mult avand in vedere ca acesta are reguli simple de joc si este simultan un mod excelent de a ne consuma energia alaturi de prieteni. Mai mult decat atat, acesta poate fi jucat si de catre cei mici din aceleasi motive. Activitatile sportive sunt elementul cheie pentru o viata sanatoasa astfel ca tensiul de masa poate reprezenta una din activitatile de baza pe care le putem desfasura in mod constant chiar si in propria locuinta avand in vedere ca intregul set este extrem de compact si poate fi depozitat cu usurinta. Pentru alegerea echipamentului potrivit trebuie sa avem in vedere ca:
-Paleta aleasa sa fie construita din materiale de calitate care sa reziste eficient uzurii.
-Manerul paletei sa fie confortabil.
-Manerul sa dispuna de un material care sa nu permita alunecarea acesteia in timpul jocului.

Întrebări frecvente

Ce este tenisul de masă?

Tenisul de masă este numit și Ping-Pong și este un joc cu mingea și două palete. Tenisul de masă este asemănător tenisul clasic pe iarbă dar acesta este jucat pe o masă plată, împărțită în două terenuri egale, cu o plasă fixată la mijloc pe lățimea acesteia. Scopul este de a lovi mingea astfel încât aceasta să treacă peste plasă și să ricoșeze în jumătatea adversă a mesei, astfel încât adversarul să nu poată ajunge la ea sau să o returneze corect. Mingea goală și ușoară este aruncată înainte și înapoi peste fileu cu ajutorul unor rachete mici (palete), mânuite de jucători. Tenisul de masă este foarte popular în întreaga lume. În majoritatea țărilor, tenisul de masă este un sport de competiție, mai ales în Europa și Asia.
Tenisul de masă a fost inventat la începutul secolului XX în Anglia și a purtat inițial numele de Ping-Pong, această denumire fiind una comercială. Denumirea de tenis de masă a fost adoptată în după anul 1921, când a fost reînființată o veche Asociație pentru jucătorii de Ping-Pong, formată în anul 1902. Asociația inițială s-a destrămat la câțiva ani de la înființare, deși se pare că tenisul de masă a continuat să fie jucat în multe părți ale Angliei. Condusă de reprezentanți ai Germaniei, Ungariei și a Angliei, în anul 1926 a fost înființată Federația Internațională de Tenis de Masă, în care peste165 de asociații naționale erau membre deja, până la mijlocul anilor 1990.

În ce constă jocul de tenis de masă și care este echipamentul necesar?

Echipamentul pentru tenis de masă este relativ simplu și ieftin. Masa este dreptunghiulară, de 2,7 m lungime pe 1,5 m lățime, având o înălțime de 76 cm. Fileul (plasa) are o lungime de 1,8 metri și este poziționat la mijlocul mesei pe lățimea acesteia, împărțind masa în doua terenuri egale. Mingea este sferică și goală, deseori este albă dar poate fi și colorată, (în culoarea portocalie sau galbenă), și cântărește aproximativ 3 gr. Rachetele sunt plate și rigide din lemn, acoperite cu un strat subțire de cauciuc cu o textură specială. Acestea pot fi de orice dimensiune, greutate sau formă.
Un meci constă în a lupta pentru a fi cel mai bun în cele mai multe partide impare, fiecare partidă fiind câștigată de jucătorul care ajunge primul la 11 puncte sau care, după 10 puncte fiecare, câștigă cu două puncte avans. De asemenea, un punct este marcat atunci când jucătorul care servește nu reușește să facă un serviciu bun, când oricare dintre jucători nu reușește să facă o pasă bună sau când oricare dintre jucători comite un anumit ”fault” (de exemplu, atinge suprafața de joc cu mâna liberă, fileul sau mingea, în timp ce mingea este în joc). Serviciul se schimbă după fiecare două puncte până la al 10-lea punct, când se schimbă după fiecare punct următor.