• Pret
  lei
   – 
  lei
  • 19lei
  • 20lei
 • Producator
 • Varsta
 • Transport Gratuit

Întrebări frecvente

Cum contribuie LEGO la dezvoltarea abilității de a rezolva probleme?

Rezolvarea problemelor este o abilitate adesea considerată una dintre cele mai importante pentru a ieși în evidență în viața de adult (în special la locul de muncă) și aceasta se formează încă de la începutul vieții, prin joc.
Cea mai bună modalitate de a încuraja dezvoltarea acestei abilități la copiii dumneavoastră este să îi adânciți în jocuri care implică rezolvarea regulată a problemelor, cum este jocul cu piese LEGO, chiar și LEGO minifigurine.
Prin LEGO, în timp ce copiii construiesc, ei rezolvă practic foarte multe probleme una după alta, pe măsură ce își dau seama cum să facă piesele să se potrivească, să construiască structura să arate așa cum trebuie sau cum își doresc și să organizeze piesele pentru diferite funcții. Cu alte cuvinte, ei învață abilități tehnologice și inginerești timpurii.
Construirea prin LEGO stimulează raționamentul spațial și conștientizarea proporțiilor și modelelor. Piesele LEGO de bază îi învață pe copii, de asemenea, fracțiile și diviziunea. De la întreg la jumătate și până la sfert, copiii învață fracții fără să își dea seama, la fel cum învață fizica și abilitățile de inginerie care sunt dezvoltate tot așa, pe furiș. Pe măsură ce un copil construiește o clădire înaltă sau un pod, el sau ea învață să gândească în mai multe dimensiuni, să folosească suporturi pentru aceste structuri și să echilibreze greutatea.

De ce să alegi LEGO Minifigurine pentru copilul tău?

Prin LEGO Minifigurine, învățarea culorilor și a formelor în copilăria timpurie nu trebuie neapărat să fie predată prin intermediul activităților legate de culori și forme, ci se poate face prin joc. Prin simpla expunere a copilului la activități, jocuri și jucării educative, acesta va învăța aceste concepte în mod întâmplător. Obținerea multor experiențe practice, cum ar fi simțirea formelor pieselor LEGO Minifigurine în timp ce se joacă cu ele, are o mare valoare.
În timp ce învățarea cu un set LEGO poate avea loc în timp ce copilul se joacă independent, unul dintre cele mai educative lucruri legate de aceasta este dezvoltarea abilităților sociale deoarece ei se pot juca și cu alți copii, în special cu LEGO minifigurine care pot completa oricare alt set lego.
Atunci când copiii construiesc ceva împreună, ei învață să împartă, să ia în considerare opiniile celorlalți, să stea la rând, să aibă răbdare, să contribuie la un dialog și eventual să aducă critici constructive. De asemenea, ei experimentează distracția de a lucra în colaborare cu cineva, precum și simpla bucurie de a petrece timp cu prietenii dragi. Aceasta activitate prin joc poate fi și o activitate relativ terapeutică deoarece ameliorează stresul și încurajează foarte mult și jocul simbolic, care ajută la relaxare. Prin jocul simbolic de grup copiii ajung să exerseze roluri, să poate conversații, să se prefacă că sunt adulți, și astfel, ei încearcă să înțeleagă toate aspectele vieții prin joc.