• Pret
  lei
   – 
  lei
  • 280lei
  • 281lei
 • Producator (1)
 • Transport Gratuit
Inaltator auto cu isofix, i-size 135-150 cm , momi venko - green
PRP: 350.00 lei 280.00 lei
Inaltator auto cu isofix, i-size 135-150 cm , momi venko - grey
PRP: 350.00 lei 280.00 lei

Alege produse din categoria Scaune auto (15-36 kg) , Producator: Momi

Pentru ce vârstă sunt scaunele auto (15 -36 kg) și când este momentul să fie schimbate?

În general, scaunele auto (15 – 36 kg) sunt pentru copii cu vârstă cuprinsă între 4 și 12 ani (100 cm – 150 cm), în funcție de cât de avansată este dezvoltarea lor fizică.
În cele din urmă, copilul dumneavoastră o să fie prea mare pentru a încăpea într-un scaun mai mic sau chiar într-un scaun orientat cu spatele la direcția de mers. Scaunele orientate cu fața la direcția de mers au ham și o centură care limitează mișcarea înainte a copilului dumneavoastră în timpul unui accident.
Copiii ar trebui să meargă într-un scaun auto pentru copii orientat cu fața la direcția de mers până când hamul de pe scaunul auto nu mai poate fi lărgit, crescut. Limita superioară de greutate pentru hamuri este notată în manualul de instrucțiuni ale scaunului auto, dar mai multe modele mai noi au hamuri care rezistă la o greutate mai mare pentru copiii mai mari. Examinați manualul scaunului auto pentru a determina greutatea sau înălțimea maximă permisă și păstrați copilul în scaun până când acesta atinge acel punct.

Care sunt cele mai frecvente greșeli cu privire la scaunele auto?

- Mutarea copilului din scaunul auto prea devreme. Centurile de siguranță sunt concepute pentru adulți, nu pentru copii. O potrivire necorespunzătoare a centurii de siguranță poate duce la leziuni abdominale sau ale gâtului în cazul unui accident sau al unei opriri bruște.
- Nu instalați scaunul auto suficient de strâns. Dacă centura de siguranță sau conexiunea de ancorare inferioară este prea slabă, scaunul auto nu va rămâne fixat, supunând copilul dumneavoastră la forțe de impact mai mari.
- Curelele hamului sunt prea largi. Dacă hamurile sunt prea largi, copilul dumneavoastră nu va fi protejat în mod corespunzător în caz de accident. Acest lucru poate supune copilul dumneavoastră la forțe de impact mai mari sau chiar la expulzarea completă din scaun.
- Clema de fixare este prea joasă. Clema de fixare ajută la menținerea siguranței copilului în scaunul auto în cazul unei opriri bruște sau al unui accident. Atunci când o clemă de fixare este prea joasă, copilul poate ieși din ham.
- Întoarcerea copilului cu fața la față prea devreme. Copiii au de 5 ori mai puține șanse de a fi grav răniți într-un accident dacă merg într-un scaun auto orientat cu spatele la direcția de mers. Întoarcerea unui copil cu fața la direcția de mers înainte de vârsta de doi ani poate duce la leziuni ale capului, gâtului sau a coloanei din cauza corpului lor subdezvoltat.
- Permiterea unui copil cu vârsta sub 13 ani să călătorească pe scaunul din față deoarece nu sunt suficient de mari și pot fi grav răniți de airbag-uri în caz de accident.
- Transportarea în vehicul a unor obiecte grele neasigurate, inclusiv animale de companie. Obiectele libere în vehicul pot deveni proiectile periculoase și pot răni grav pasagerii din mașină. Asigurați obiectele în portbagaj, în torpedo sau într-un loc de depozitare. Transportați animalele de companie în mod corespunzător.
- Umplutura neomologată, inclusiv cu pături și/sau pulovere voluminoase plasate în spatele hamului sau sub ham, se pot comprima în caz de accident, creând slăbiciune în sistemul de hamuri. Așezați păturile peste copil după ce hamul a fost bine fixat.